Terveys

Lempeä elämä: Superfoodit ja lisäravinteet – Nettikauppavinkkejä

Teksti: Anna.fi

Viimeisen parin vuoden aikana olen tilannut aikamoisen määrän ruokia, superfoodeja ja lisäravinteita netistä. Vaikka kotimaan valikoima onkin kasvanut mukavasti tuona aikana, tilaan edelleen muutamia luottotuotteita ulkomailta. Tietyt nettikaupat ovat muotoutuneet vakkariputiikeikseni, tässä niistä muutama.

Agavea ja kookosvettä

Nettishoppailun yhteydessä nousee esiin aina kysymys ekologisuudesta. Myönnän, että se käy joka kerta mielessäni, kun teen tilauksen etenkin ulkomaiseen nettikauppaan. Superfoodien lennättäminen paikasta toiseen on puhututtanut mediassa paljon ja allekirjoitan tietyiltä osin sen kritiikin, joka superfoodeihin kohdistuu. Jokaisen maailmankolkan luonnossa esiintyy oma ainutlaatuinen valikoimansa näitä ravinnetiheitä ruokia. Meillä Suomessa on luonnollisesti myös omat superfoodimme, joista tunnetuimmat ovat kenties mustikka ja nokkonen.

Vastoin yleistä käsitystä, superfoodit eivät ole mikään uusi villitys vaan päinvastoin – ainakin omat mummoni ja pappanikin ovat olleet ahkeria marjastajia ja kuivattaneet nokkosia talven varalle. Se, mikä ilmiössä on uutta, on nimenomaan se, että ensimmäistä kertaa nyt meillä on mahdollisuus saada käsiimme omiemme lisäksi myös muiden mantereiden superfoodeja. Osa on sitä mieltä, että jokaisen tulisi tyytyä oman alueensa antimiin mutta kokeilevana kokkina olen kuitenkin sitä mieltä, että ulkomaisiin superfoodeihin tutustuminen ei ole maailman rangaistavin synti. Nettishoppailussa on suositeltavaa kuitenkin pitää mukana tietty maalaisjärki ja muistaa, että omissakin lähimetsissä kasvaa kilokaupalla ilmaista superfoodia.

Kun tietää, mistä mitäkin kannattaa tilata ja suunnittelee tilauksensa huolella, saattaa säästää huomattavasti. Esittelen teille kaksi ulkomaista ja kaksi kotimaista verkkokauppaa, joihin olen erityisen mieltynyt ja joiden palvelua voin lämpimästi suositella.

Cocovia

CocoVi

CocoVi on kotimaan johtava superfood-tuotemerkkki, jonka ruokia löytyy jo aika kattavasti pienempienkin kaupunkien luontaistuotekaupoista. Cocovin tuotteet ovat ahkerassa käytössäni päivittäin ja niitä kuluu sen verran paljon, että nettishoppailu tulee lopulta helpommaksi ja edullisemmaksikin. CocoVin superfoodeissa hinta-laatu-suhde on mielestäni kohdallaan ja valikoima nettikaupassa on mieltälämmittävän kattava. 

Hyvinvoinnin tavaratalo

Hyvinvoinnin tavaratalo on kotimaan suurin hyvinvoinnin verkkokauppa. Jos tilaa ruokien lisäksi luonnonkosmetiikkaa ja muita tuotteita, Hyvinvoinnin tavaratalosta ne saa kätevästi saman katon alta. Detox your world on yksi lempibrändeistäni, ja sitä ei valitettavasti saa Oulusta – niinpä tilaan sitä aina aika ajoin Hyvinvoinnin tavaratalosta. Carob-jauhe on tuoteperheestä ehdoton suosikkini, käytän sitä miltei aina raakasuklaan valmistuksessa.

Mastercare

Hollantilainen Mastercare on nettikauppasuosikeistani numero yksi. Mastercaren valikoimista löytyy tällä hetkellä oman tietämykseni mukaan markkinoiden paras agavenektari, jota käytän jälkiruokien valmistuksessa makeuttajana kotimaisen hunajan ohella. Myös luomuvaniljajauhe on Mastercaren nettikaupassa erityisen hyvälaatuista ja sitä saa suhteellisen suurissa pakkauksissa, mikä on ahkeralle kokkaajalle olennainen kriteeri. Tärkein Mastercaren anti on kuitenkin irlanninlevä eli Irish Moss, jota käytän kakkujen hyytelöimiseen. Mastercaren tilaukseni sisältää aina myös kookosvettä, joka on mielestäni paras urheilujuoma, jota olen koskaan käyttänyt. Myös Vitamixini ja Excalibur-kuivurini olen hankkinut kyseisestä puodista. Palvelu on ollut aina erittäin ystävällistä ja DHL toimittaa paketit kotiovelle hyvin nopeasti.

Macaa ja vitamiinejä

iHerb

Tutustuin iHerbiin jo kaksi vuotta sitten talvella, kun aloin etsiä kunnollista D-vitamiinia ja propolishunajaa. iHerbin hinnat ovat erittäin edulliset Suomen hintatasoon nähden, ja kaupasta saa paljon sellaista, mitä kotimaassa ei vielä ole tarjolla. Sivusto on ensi näkemältä hiukan vaikeaselkoinen ja luotaantyöntävän näköinen, mutta kun tietää mitä etsii, sitä on helppo käyttää. Rapakon takaa tilattaessa kannattaa kuitenkin perehtyä tullimaksuihin. Olen aikoinaan saanut neuvon, jonka mukaan alle 80 euron paketit välttyvät varmasti tullimaksuilta ja se on toiminut. Suosikkejani iHerbissä ovat Carlsonin D-vitamiinien lisäksi Healthforcen maca-jauhe, spirulina-levä sekä soijalesitiini, jota käytän raakasuklaan valmistuksessa. Paketti saapuu yleensä noin reilussa viikossa.

Jutta

X