Terveys

Mikä on paras käsidesi? Testasimme!

Hyvän käsidesin pitäisi olla paitsi tehokas pöpöjen tappaja myös miellyttävä käyttää. Anna testasi kuusi tuotetta, joista yksi käsidesi kohosi voittajaksi.

Teksti:
Tyyne Pennanen
Kuvat:
Istock, Otavamedia

Hyvä käsidesi ei kuivata käsiä.

Hyvän käsidesin pitäisi olla paitsi tehokas pöpöjen tappaja myös miellyttävä käyttää. Anna testasi kuusi tuotetta, joista yksi käsidesi kohosi voittajaksi.

Paras tapa pitää huolta käsien hygieniasta on pestä käsiä mahdollisimman usein ja huolellisesti. Jos se ei ole mahdollista, on hyvä desinfioida kädet. Mutta mikä olisi luotettava ja miellyttävä käsidesi?

Hyvä käsidesi tietenkin desinfioi kädet tehokkaasti. Tästä jutusta voit lukea, millaisia kriteerejä käsidesin on täytettävä, jotta se on luotettava: Paras käsidesi – tällaista käsidesiä kannattaa ostaa.

Anna testasi, mikä käsidesi olisi miellyttävin käyttää: miten nopeasti käsidesi kuivuu, jäävätkö kädet tahmeiksi ja millainen haju tai tuoksu käsidesissä on.

Kotona on helppo pestä käsiä, joten tavallinen kuluttuja kaipaa pientä putelia, jollaista olisi helppo kuljettaa mukana. Niitä oli kaupoissa yllättävän vähän tarjolla.

Yksi testaaja testasi kaikki tuotteet. Testissä oli kuusi tuotetta, joista yksi tuntui ylivoimaisesti parhaalta.

Kyrön käsidesigeeli: 3/5

Kyrön putelista humpsahti käsidesiä hivenen liikaa.

Testaajan kommentit:

”Kyrön käsidesigeelin koostumus tuntui turhan paksulta ja aluksi kädet jäivät hyvin tahmeiksi. Tahmeus kuitenkin katosi, kun geeli oli kuivunut käsiin. Geeli ei ollut testatuista tuotteista nopeiten kuivuva. Tuotetta oli hivenen hankala käyttää, koska pullo oli aika iso ja annostelukorkin reiästä humpsahti geeliä helposti liikaa. Läpinäkyvään pulloon liimattu etiketti oli yksinkertaisuudessaan tyylikäs. Hajusteeton.”

Hinta: 7,95 euroa / 400 ml (Prisma)

Erisan desinfektioaine käsille: 4/5

Käsidesi Erisan
Erisanin desinfektioaineessa oli hyvä hinta-laatusuhde.

Testaajan kommentit:

”Erisanin käsidesiä mainostetaan herkän ihon tuotteena, ja se tuntuikin miellyttävän kevyeltä käsissä. Se myös kuivui iholla nopeasti. Ainoa miinus tuli purnukan kyljessä olevista harhaanjohtavista ohjeista, joissa neuvottiin annostelemaan käsidesiä pumpun avulla. Ostamassani pullossa ei kuitenkaan ollut pumppua. Hajusteeton.”

Hinta: 4,15 euroa / 300 ml (Prisma)

Lue myösJos koronavirus huolestuttaa jatkuvasti, mitä tehdä? Katkaise huolikierre psykologin ohjeilla

Aloe Vera Keep It Clean: 4/5

Käsidesi
Käsidesi Keepi It Clean oli tuoksuvista tuotteista paras.

Testaajan kommentit:

”Ihanan piristävä tuoksu! Makeahko tuoksu ei ollut liian imelä eikä pistävä. Pieni pullo voisi kulkea kätevästi käsilaukussa. Pullo oli kuitenkin aika kova, minkä takia sitä tuli helposti puristettua liikaa, jolloin geeliä purskahti ulos vuolaasti. Aluksi kädet tuntuvat tahmeilta, mutta käsidesi kuivui aika nopeasti. Tässä oli testin hajustetuista käsideseistä mielestäni miellyttävin tuoksu.”

Hinta: 2,25 euroa / 50 ml (Prisma)

Happy Hands Citrus Mint -käsidesi: 3/5

 Citrus Mint
Pieni pullo kulkee kätevästi käsilaukussa.

Testaajan kommentit:

”Tässä käsidesissä oli aika imelä sitruksen tuoksu. Pidin sitä hivenen liian voimakkaana. Toisaalta käsidesi tuntui käsissä viileältä, joten tämä saattaisi olla kuumana hellepäivänä miellyttävän viilentävä käsissä. Aluksi käsidesi tuntui tahmealta, mutta se kuivui aika nopeasti ja jätti käsiin miedon sitruksen tuoksun. Pieni pullo mahtuisi kätevästi käsilaukkuun. Siitä oli helppo puristaa käsidesiä kämmenelle.”

Hinta: 1,89 euroa / 30 ml (Prisma)

Frantsilan luonnon käsidesi: 3/5

Frantsila
Frantsilan luonnon käsidesissä oli vahva mentolin tuoksu.

Testaajan kommentit:

”Frantsilan luonnon käsidesiin on sekoitettu  kotimaisia luomuyrttiuutoksia, kuten aloe veraa. Erityisesti läpi kuitenkin löi mentolin tuoksu. Se oli omaan makuuni hivenen liian vahva, tuntui  kuin olisi yskänpastilleilla hieronut käsiään. Pullo oli pieni ja kätevä käyttää: plussaa annan erityisesti suihkepumpusta, joka säännösteli käsidesiä sopivan kitsaasti.”

Hinta: 9,50 / 50 ml (Life)

Nolla käsidesivaahto herkkäihoisille: 5/5

Nolla-käsidesi.
Testivoittaja Nolla tuntui miellyttävältä iholla.

Testaajan kommentit:

”Tämä tuote oli ehdoton suosikkini! Alkoholin sijaan Nollassa on tehoaine, joka perustuu suomalaiseen, polymeeriteknologiaan perustuvaan innovaatioon. Nollan käsidesivaahdolla on Allergia- Iho- ja Astmaliiton allergiatunnus.

Tuotteen esittelytekstissä luvatattiin, että vaahtomainen koostumus kosteuttaa ihoa, ja toden totta: Nolla tuntui iholla miellyttävän pehmeältä, eikä ihoa alkanut ollenkaan kiristellä. Käteni kuivuvat talvisin, ja nyt niitä koetellaan myös jatkuvan pesemisen takia. Tämän takia otan Nollan heti käyttööni. Toivottavasti sitä voisi saada myös pienemmässä putelissa, jota olisi helpompi kuljettaa mukana.”

Hinta: 10,95 / 100 ml (K-supermarket)

X