Terveys

Nyt loppui tissuttelu! 4 syytä pitää kurkku kuivana kolme viikkoa

Jokaisen on hyvä arvioida aika ajoin alkoholinkäyttöään, jotta kulutus ei huomaamatta kasva. Jos takana on tavallista kosteampi kausi, alkoholinkäytön vähentäminen kolmen viikon ajan on mainio mahdollisuus parempaan oloon ja kohtuullisempaan käyttöön.
23.8.2018 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock

Onko alkoholinkäyttösi lisääntynyt kesän aikana ja nyt haluaisit takaisin ruotuun? Elimistösi kyllä ilmoittaa, jos juot liikaa alkoholia – se näkyy jopa naamasta.

Alkoholinkäytön vähentäminen tuo mukanaan myös lukuisia terveysvaikutuksia: painonhallinta helpottuu, mahavaivat vähenevät, verenpaine laskee, unen laatu paranee, mieliala kohenee.

On todettu, että kolmen täysin selvän viikon pitäminen auttaa parhaiten alkoholin kohtuukäytön löytämisessä kosteamman kauden jälkeen.

Tämän takia kolmen viikon nenän valkaisu kannattaa:

1. Purat vanhat juomistapasi

Moni asiantuntija on sitä mieltä, että uuden tavan oppiminen kestää 21 päivää.

Kokonaan tauon pitäminen juomisesta auttaa purkamaan vanhoja juomisen tapoja ja antaa tilaa uusille toimintatavoille.

2. Sietokykysi alkoholin suhteen laskee

Katsos, pelkkä lasillinen riittää!

Sietokykysi alkoholin suhteen ehtii laskea kolmen viikon aikana, jonka takia alkoholi alkaa vaikuttaa sinuun nopeammin. Runsaampi juominen alkaa tuntua tarpeettomalta. Alkoholinkäytön vähentäminen kantaa siis pitkälle.

3. Ajatuksesi alkaa juosta nopeammin

Muistisi terävöityy, kun olet kolme viikkoa selvin päin.

Ajatuksesi alkaa juosta nopeammin, minkä takia olet kekseliäämpi ja opit asioita nopeammin.

4. Huomaat, että onnistut alkoholista luopumisessa

Eihän se niin vaikeaa olekaan!

Kun vietät kolme viikkoa vesilinjalla, saat käytännön kokemusta siitä, että pärjäät hyvin ilman alkoholia myös sellaisissa tilanteissa, jossa olet kenties aiemmin avannut korkin.

Kolmen viikon nenän valkaisun jälkeen huomaat, että pystyt saavuttamaan tavoitteesi. Se saattaa inspiroida sinua myös muiden tavoitteiden asettamiseen ja saavuttamiseen.

Lähteet: Päihdelinkki, Päihteet puheeksi