Vapaudu negatiivisuudesta.
Kun vapaudut negatiivisuudesta, voit paremmin. Päästä irti kipeistä muistoista.
Hyvinvointi

Vapaudu negatiivisuudesta – näin muutat ikävät muistot ja kipeät kokemukset positiiviseksi energiaksi

Et voi muuttaa asioita, jotka ovat jo tapahtuneet, mutta voit vaikuttaa siihen, kuinka ne vaikuttavat elämääsi nyt. Hienosäätämällä ajattelutapaasi estät ikäviä muistoja varjostamasta tulevaisuuttasi ja pääset pois negatiivisuuden kehästä.
Teksti: Anna Nummisto

Menneisyyden varjoista kannattaa opetella tietoisesti päästämään irti, sillä jatkuvilla negatiivisilla ajatuksilla on vaikutuksia myös terveyteesi. Flunssakierre, päänsärky, unettomuus tai stressi saattavat olla oireita kaukaisesta asiasta, joka alitajuisesti edelleenkin vaivaa sinua.

Päätä, että tänään päiväsi on erilainen

Muutokseen vaaditaan tahdonvoimaa. Huomenna aamulla, kun heräät, kerro itsellesi, että tänään sinä olet voimakas. Tänään et anna menneisyyden muistojen painaa hartioitasi kasaan, etkä anna ikävien ajatusten vyöryä ylitsesi.

Et voi muuttaa tapahtuneita asioita, vaikka käsittelisit niitä mielessäsi joka päivä – ne vain pitävät pahaa oloasi yllä.

Päätä, että tänään on se päivä, jolloin olet muistojasi vahvempi.

Usko omiin voimiisi

Mieti mistä kaikesta olet selvinnyt. Mitä hirvittäviä asioita tai pettymyksiä elämässäsi on ollut – ja silti sinä olet siinä. Olet oppinut, kasvanut ja vahvistunut juuri niiden asioiden ansiosta. Olet ehkä tehnyt virheitä, mutta et olisi sama ihminen kuin nyt, ellet olisi tehnyt niitä. Ehkäpä asiat, joita aikaisemmin pelkäsit, eivät enää saa sinua ahdistumaan. Olet oppinut omat rajasi ja voimavarasi. Miksi et siis uskoisi siihen, että pärjäät jatkossakin?

Anna anteeksi

Kauna ja katkeruus ovat kuin myrkkyä onnellisuudellesi. Siispä yritä antaa anteeksi niille, jotka ovat kohdelleet sinua väärin – sekä myös itsellesi. Mitä kipeämmästä muistosta on kyse, sitä enemmän anteeksi antaminen vie voimia. Joudut ehkä hyväksymään, että sinua kohtaan väärin tehnyt ei esimerkiksi koskaan tule myöntämään kohdelleensa sinua huonosti.

Antamalla anteeksi autat kuitenkin itseäsi.

Kirjoita ajatuksesi paperille tai puhu ne ääneen ja päästä irti negatiivisesta energiasta. Voit konkreettisesti tehdä esimerkiksi kävelyretken metsään ja jättää ikävät asiat sinne. Huomaat, että askeleesi on kevyempi kotiin päin.

Tee hyvää muille

Energiavirtojen on oltava balanssissa. Et voi vastaanottaa positiivista energiaa, jos se, mitä annat ympärillesi, on negatiivista. Älä siis sorru maksamaan elämäsi kolhuja ”potut pottuina” -tyylillä, sillä kosto aiheuttaa eniten pahaa oloa vain sinulle itsellesi.

Siitäkin huolimatta, että sinulle on tehty vääryyttä, pyri olemaan hyvä muille ihmisille. Kun annat hyvää, myös vastaanotat sitä. Positiivinen käytös vaikuttaa myös tapaan, jolla ajattelet sinulle tapahtuneita asioita. Huomaat, että hyvät tekosi vaikuttavat muistoihisi, jotka alkavat tuntua kaukaiselta ikävältä asialta, johon sinun ei enää tarvitse palata.

Keskity huomiseen

Mitä elämässäsi tapahtuneet hankaluudet ovat sinulle opettaneet? Millaiseksi olet niiden asioiden ansiosta muovautunut? Voisiko olla, että negatiiviset asiat ovat tuoneet elämääsi jotain hyvääkin?

Ehkäpä esimerkiksi huonosta parisuhteesta huolimatta olet saanut ihania lapsia, joista voit olla kiitollinen?

Miten aiot nauttia tästä onnesta tulevaisuudessa, vai annatko taakse jääneen ikävän asian pilata kaiken hyvän elämässäsi? Harjoittelemalla kiitollisuutta, vahvistat uskoasi tulevaisuuteen ja opit nauttimaan siitä, mikä elämässäsi on hyvää ja kaunista.

Lähteet: Huffington Post, Finerminds.com, NY Times

Lue myös:

Ylianalysointi vaikeuttaa ihmissuhteita, uuvuttaa ja lietsoo turhaa pelkoa – 10 vinkkiä, miten liiallisesta vatvomisesta pääsee eroon

Oletko ajautunut negatiivisuuden kierteeseen? Näin vapaudut valittamisen tai uhriutumisen taakasta

Kirkasta ja puhdista aurasi – 7 keinoa vapautua negatiivisesta energiasta

X