Haluaako hän ikuistaa jokaisen hetken someen? Saatat seurustella täysverisen someaddiktin kanssa.
Ihmissuhteet

10 asiaa, joista tiedät seurustelevasi someaddiktin kanssa

Syömiskieltoja, tyhjän akun aiheuttama raivokohtaus ja lähes tauotonta kuvaamista. Näistä merkeistä tunnistat täysiverisen someaddiktin.
Teksti: Anna Nummisto

1. Hän pyytää sinua ottamaan itsestään valokuvia – jatkuvasti

Selfiet ovat jo niin eilistä. Nykyään kovimmat somettajat palkkaavat jopa ammattivalokuvaajia ikuistamaan arkeaan. Someaddikti vaatii sinua näpsimään hänestä kuvia syömässä, ajamassa autoa, lukemassa kirjaa tai vaikka vain kävelemässä kadulla. Kuvan ottamisen jälkeen someaddiktin täytyy hiljentyä käsittelemään kuvaa ainakin viidessä eri sovelluksessa, ja sitten hänen on jaettava se Instagramiin, Twitteriin, Facebookiin…

2. Hän hermostuu, jos kukaan ei tykkää hänen postauksistaan

Kaksi minuuttia mennyt jo, eikä yhtään tykkäystä! Missä vika? Todellinen someaddikti on vain niin nokkela ja suosittu kuin hänen viimeisin postauksensa. Jos tykkäyksiä ei ala sadella, someaddiktin päivä on pilalla.

3. Hän ajoittaa elämänsä somerytmiin

Someaddikti tietää kellonajat, jolloin postaukset tavoittavat suurimman yleisön. Siksi joudut odottamaan, kun hän postaa kuvan ruoka-annoksestasi Instagramiin, ennen kuin voit alkaa syömään. Eihän kukaan enää huomenna aamulla ole kiinnostunut siitä, mitä te söitte illalliseksi.

4. Hän kertoo tunteistaan Twitterissä

Epäiletkö onko suhteenne vakaalla pohjalla? Kurkkaa hänen Twitteriinsä tai Facebookiinsa. Someaddikti on varmasti raportoinut tunteistaan sinua kohtaan jo kauan ennen kuin hän on sanonut sinulle mitään. Jos hänellä on sutinaa muiden kanssa, hänen somekäytöksensä paljastaa myös sen. Esimerkiksi vihjailevat statuspäivitykset tai salarakkauksista kertovien biisien Youtube-linkit saattavat olla merkki siitä, että kumppanillasi on muutakin seuraa kuin sinä.

5. Hän tietää, mikä Instagramin filtteri sopii sinulle parhaiten

Et kai kuvitellut, että someaddiktin puolisona voisit välttyä itse valokeilalta? Someaddiktin kumppanin on näytettävä hyvältä kaikissa sosiaalisen median kanavissa. Siippasi tietää myös, mikä Instagram-filtteri sopii ihotyypillesi parhaiten ja vaatii sinua käyttämään yhteistä hashtagianne aina kuviesi yhteydessä.

6. Hänen kanssaan on helpompi keskustella somessa kuin kasvotusten

Syvälliset keskustelut kun jäävät vähemmälle someaddiktin näprätessä jatkuvasti älypuhelintaan. Tehokkain tapa viestiä kumppanin kanssa onkin lähettää tälle viesti Messengerissä tai WhatAppissa. Todelliset someaddiktiparit saattavat istua samalla sohvalla katsomassa televisiota ja keskustella ohjelman tapahtumista Twitterissä tai Facebookissa.

7. Hänen Snapchat-videonsa ovat täyspitkiä dokumentteja

Valmistaudu varaamaan illastasi tunti siihen, että katsot kumppanisi päivittäisen Snapchat-videon. Video on pikkutarkka kooste someaddiktin päivän tapahtumista, vaikka hän olisi vain viettänyt vapaapäivää verkkareissa kotisohvalla maaten. Aiheesta riippumatta joudut kahlaamaan filosofiset selfietilitykset läpi päivittäin, sillä someaddikti ei sulata sitä, ettet tiedä mistä hän on päivän aikana snäpännyt.

8. Hän sekoaa, jos puhelimesta loppuu akku

Sellaista ei vain voi tapahtua. Tilanne on melkein yhtä paha, jos someaddiktin mobiiliyhteys pätkii tai hotellissa ei ole wifiä. Jos haluat antaa someaddiktikumppanillesi romanttisen lahjan, hanki hänelle älypuhelimeen sopiva vara-akku.

9. Hän haluaa sinun olevan aktiivinen somessa – hänen kanssaan

Someaddikti haluaa julistaa rakkauttaan koko someuniversumille. Hän haluaa päivittäin raportoida hellyydenosoituksista ja sinulta saamistaan lahjoista tai muista huomionosoituksista. Piru sinut periköön, jos et ymmärrä päivittäin tehdä tai sanoa jotain, joka nostaa someaddiktin pisteitä hänen seuraajiensa silmissä.

10. Hän rakastaa puhelintaan enemmän kuin sinua

Sen sijaan, että someaddikti toivottaisi sinulle hyvää huomenta, hän kaappaa puhelimen käteensä heti silmänsä avattuaan. Puhelimen tai läppärin valo on myös viimeinen asia, jonka makuuhuoneessa näet, ennen kuin itse nukahdat. Jos haaveilet pitkästä parisuhteesta someaddiktin kanssa, sinun täytyy hyväksyä, että tässä suhteessa teitä on kolme. Somettaja, sinä ja #some.

Lähteet: CosmopolitanWe Love Dates

Lue myös:

Onko suhteellanne tulevaisuutta? Kysy itseltäsi 10 paljastavaa kysymystä

Oletko koukussa Facebookiin?

Testaa, oletko Facebook-flirttailija!

 

X