Ihmissuhteet

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on isosisko

Saatat pitää isosiskoasi itsestäänselvyytenä, mutta elämäsi olisi todennäköisesti ollut erilaista ilman häntä.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Isosisko on aina valmis jakamaan kanssasi niin ilot kuin surutkin.

Saatat pitää isosiskoasi itsestäänselvyytenä, mutta elämäsi olisi todennäköisesti ollut erilaista ilman häntä.

Vaikka isosiskot ovat joskus raivostuttavia, he ovat silti sisaruksilleen kultaakin kalliimpia. Jos sinulla on isosisko, sinulla on elämässäsi henkilö, joka tulee aina pitämään puoliasi.

Listasimme 10 asiaa, joiden vuoksi isosiskot ovat nuoremmille sisaruksilleen arvokkaita.

1. Isosisko on kasvattanut luonnettasi

Koit lapsuudessasi sisaresi ansioista hetkiä, jotka kasvattivat luonnettasi. Kun siskosi ei päästänyt sinua mukaan hänen ja ystäviensä leikkeihin, opit, miltä tuntuu jäädä ulkopuoliseksi. Ja kun siskosi onnistui jossain sinua paremmin, opit tunnistamaan kateuden tunteen. Toisaalta sait kokea myös onnistumisen ylpeyttä, kun voitit isosiskosi muistipelissä – vaikka hän olisikin antanut sinun tarkoituksella voittaa.

2. Hän rakastaa sinua varauksetta

Olet luultavasti sanonut siskollesi päin naamaa sellaisia asioita, joita et koskaan sanoisi ystävillesi. Mutta riitelittepä kuinka raivokkaasti tahansa, pian sotakirves on jo haudattu. Siskosi rakastaa sinua varauksetta, eivätkä erimielisyydet riko suhdettanne.

3. Hän viitoitti sinulle tietä

Saitko jäädä viikonlopuksi kotiin ilman vanhempia nuorempana kuin isosiskosi aikoinaan? Todennäköisesti kyllä. Isosiskosi raivasi sinulle tietä ja ehti pehmittää vanhempanne.

4. Isosisko pitää huolta

Isosiskosi katsoi perääsi jo lapsena ja tulee todennäköisesti aina huolehtimaan sinusta. Isosisko on usein myös se, joka huolehtii käytännön asioista. Hän ottaa vastuun vanhempien syntymäpäivälahjojen hankinnasta ja yhteisten lomamatkojen järjestelyistä.

5. Sinulla on ollut oma lainaamo

Kun asuitte vielä saman katon alla, vierailit todennäköisesti usein siskosi huoneessa – joko luvan kanssa tai ilman. Etsit sitten mekkoa juhliin tai musiikkia kotibileisiin, siskosi huone oli oikea aarreaitta. Myös siskosi vanhat koulukirjat tai ruotsin ainekirjoitukset saattoivat päätyä sinun haltuusi.

6. Isosiskosta voi ottaa mallia

Saatoit matkia siskoasi lähes kaikessa, kun olit pieni, ja kenties olet ottanut hänestä mallia myöhemminkin. Olet voinut päätyä tietylle alalle isosiskosi esimerkin mukaan. Toisaalta isosiskosi on voinut tehdä elämässään myös huonoja valintoja, jotka sinä olet oppinut välttämään.

7. Häneltä saat rehellisen mielipiteen

Oli kyse sitten juhla-asun tai uuden kodin valinnasta, isosiskosi kertoo sinulle rehellisesti, mitä mieltä on. Sisko ei kuorruta mielipiteitään sokerilla. Hän ei halua, että teet elämässäsi huonoja päätöksiä.

8. Isosisko on ilmainen terapeutti

Siskosi tuntee sinut läpikotaisin. Hän huomaa heti, jos jokin vaivaa sinua ja tietää miten toimia, kun olet huonolla tuulella. Hän on  aina valmis kuuntelemaan murheitasi ja jakamaan sinulle neuvojaan.

9. Sinulla on henkilö, joka jakaa lapsuusmuistosi

Isosiskosi voi muistaa sinusta asioita, joista itselläsi ei ole aavistustakaan. Hänen kanssaan voit käydä läpi niin hyviä kuin huonojakin hetkiä lapsuudestanne. Siskosi saattaa myös olla ainoa henkilö, jonka kanssa voit rehellisesti puhua vanhemmistanne ja sukulaisistanne.

10. Isosisko on aina puolellasi

Vaikka asuisitte kaukana toisistanne, voit luottaa siskosi apuun. Hän puolusti sinua jo lapsena, ja niin hän tekee myös aikuisena. Siskollesi voit aina soittaa, tulipa elämässäsi eteen minkälaisia kriisejä tahansa.

Lähteet: Elite Daily, Huffington PostKeep Inspiring

Lue myös:

10 syytä, miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on pikkusisko

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

Oletko esikoinen vai kuopus? Näin perhetaustasi vaikuttaa työelämässä

Sisaruskateuden voi voittaa

X