Näistä asioista haluat kiittää vahvaa äitiäsi
Vahvalle äidille on vielä aikuisenakin kiitollinen lukuisista asioista.
Ihmissuhteet

11 syytä, miksi olet erityisen onnekas, jos olet vahvan äidin kasvattama

Äiti on monelle vielä aikuisenakin arjen supersankari. Ei ihme, sillä vahva äiti tarjoaa elämään sellaiset eväät, joista hänelle kannattaa olla kiitollinen joka päivä.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Tuntuuko sinusta, että ei ole olemassa sanoja kuvailemaan kaikkea sitä, mitä äitisi on sinulle antanut ja vuoksesi tehnyt? Listasimme asioita, joista vahvalle äidille on takuulla kiitollinen, mutta joista tulee liian harvoin kiittäneeksi ääneen.

Näistä asioista sinun kannattaa olla sydämessäsi kiitollinen joka päivä vahvalle äidillesi:

1. Hän rohkaisi sinua ajattelemaan itse

Vahva äiti opettaa lapsiaan käyttämään järkeään ja muodostamaan oman mielipiteensä asioista. Vahvan äidin ansioista osaat suhtautua asioihin kriittisesti ja hankkia tarvittavan tiedon oman mielipiteen luomiseen.

2. Hän opetti sinulle rohkeutta sanoa mielipiteesi

Vahva äiti on omalla esimerkillään näyttänyt, että vaikeistakaan asioista ei kannata vaieta. Hänen ansioistaan sinulla on hyvät keskustelutaidot ja pystyt olemaan suora ja rehellinen sekä ilmaisemaan oman mielipiteesi.

3. Hän ei antanut sinulle kaikkea haluamaasi

Vahva äiti osaa asettaa rajat lapselleen. Ne valmistelevat lasta kestämään pettymyksiä aikuisiällä ja elämään sen tosiasian kanssa, että elämässä ei aina saa kaikkea haluamaansa.

4. Hän jaksoi muistuttaa oppimisen tärkeydestä

Vahva äiti kannustaa lapsiaan kouluttautumiseen ja opiskeluun, sillä hän tietää niiden merkityksen nykypäivänä. Uuden oppiminen ja asioihin paneutuminen on hänestä tärkeämpää kuin loistavat arvosanat. Hänen ansiostaan tiedät, että epäonnistuminen tai väärässä oleminen on vain yksi opettavainen kokemus muiden kokemusten joukossa.

5. Hän opetti sinut huolehtimaan raha-asioistasi

Vahva äiti arvostaa taloudellista riippumattomuutta. Tämän itsenäisen naisen ajattelutavan sinäkin olet häneltä omaksunut – ja sen ansiosta rahaongelmat eivät ikinä pitele sinua esimerkiksi huonossa parisuhteessa.

6. Hän opetti sinulle empaattisuutta

Vahva äiti haluaa kasvattaa lapsistaan ystävällisiä ja myötätuntoisia aikuisia. Omalla esimerkillään äitisi on näyttänyt, miten toisia ihmisiä voi ymmärtää ja heitä kohtaan voi olla myötätuntoinen, vaikka kaikesta ei olisi heidän kanssaan samaa mieltä.

7. Hän näytti, että ihmiset tarvitsevat toinen toisiaan

Vahva äiti opettaa lapsilleen, että ihmiset tarvitsevat toisiaan. Ei ole häpeä tukeutua toiseen ihmiseen. Itse asiassa avun pyytäminen on merkki vahvuudesta. Äitisi ansiosta osaat kunnioittaa perhettäsi, ystäväpiiriäsi ja muita yhteisöjä, joihin kuulut.

8. Hän valoi sinuun uskallusta muuttaa asioita

Vahva äiti ei voivottele ja valita, vaan hyväksyy asiat, joihin ei voi vaikuttaa, ja tekee jotain asioille, joihin hän ei ole tyytyväinen. Hänen esimerkkinsä takia sinäkään et jää valittajien joukkoon vaan uskallat tehdä muutoksia elämääsi.

9. Hän on antanut sinulle anteeksi

Jokainen on joskus sanonut tai tehnyt äidilleen jotain sellaista, mikä on loukannut tätä. Silti olet saanut häneltä kaiken anteeksi. Vahva äiti on riitatilanteissa keskusteleva ja vaatii, että riidat selvitetään niin, että kukaan ei jää kantamaan kaunaa. Hänen ansiostaan tiedät, miten tärkeää anteeksi pyytäminen ja antaminen ovat.

10. Hän antoi varmuutta olla oma itsesi

Vahva äiti kannustaa lastaan olemaan terveellä tavalla ylpeä itsestään ja seisomaan omien tekojensa ja sanojensa takana. Hän on viestittänyt sinulle, että kelpaat omana itsenäsi. Siksi olet itsevarma ja uskallat elää itsesi näköistä elämää.

11. Hän on tehnyt vuoksesi paljon asioita, joista et edes osaa kiittää häntä

Vahva äiti on varmasti tehnyt vuoksesi paljon sellaista hyvää, josta sinulla ei edes ole tietoa. Vaikka et tiedä, mitä kaikkea, olet niistäkin asioista suunnattoman kiitollinen.

Lähteet: Elite Daily, Lifehack, Pucker Mob, Thought Catalog

Lue myös:

Äiti-tytärtatuoinnit muistuttavat kauniisti ikuisesta siteestä ja rakkaudesta

Äidit ovat arjen sankareita, ja nämä 5 asiaa todistavat sen

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

X