Olet oppinut äidiltäsi muun muassa sen, mitä pyyteetön rakkaus merkitsee.
Ihmissuhteet

7 tärkeää opetusta elämästä, joista olet äidillesi kiitollinen

Mikäli sinut on kasvattanut upea äiti, olet oppinut häneltä lukuisia tärkeitä opetuksia elämästä. Tiedät esimerkiksi, mitä on ehdoton rakkaus ja olet oppinut pitämään omaa elämääsi tärkeänä.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock

Äitinä oleminen on samaan aikaan sekä haastavin että palkitsevin työ maailmassa. Jos olet niin onnekas, että sinulla on tai on ollut upea äiti, olet saanut oppia häneltä monta tärkeää asiaa elämästä.

Ainakin näistä seitsemästä opetuksesta voit kiittää omaa, ihanaa äitiäsi:

1. Ymmärrät, mitä on ehdoton rakkaus

Yksi tärkeimmistä asioita, joita äidit opettavat lapsilleen, on ehdoton rakkaus. Vaikka olisit teini-ikäisenä kuinka huutanut äitiäsi jättämään sinut rauhaan, hän oli aina valmis halaamaan ja jakamaan murheesi kanssaan.

Ymmärrät, mitä puhdas rakkaus on ja osaat rakastaa pyyteettömästi myös itse.

2. Arvostat itsenäisyyttä

Jos sinut on kasvattanut upea äiti, sinusta on kasvanut itsenäinen aikuinen. Tiedät, että pärjäät tarvittaessa yksin ja ymmärrät, että hyvä parisuhde perustuu rakkauteen, ei tarpeeseen.

3. Osaat rakastaa itseäsi

Hyvä äiti rakastaa lastaan, mutta mahtava äiti opettaa lasta rakastamaan itseään yhtä paljon kuin äiti rakastaa häntä. Ymmärrät, että epäonnistumiset eivät määritä sinua vaan suhtaudut itseesi armollisesti ja rakastavasti.

4. Et lannistu vastoinkäymisistä, koska tiedät niiden kuuluvan elämään

Vaikka kaikki äidit haluavat vaistomaisesti suojella lapsiaan maailman vaaroilta, hyvä äiti ei kuitenkaan pidä lastaan liian suuren pumpulipeiton suojissa.

Olet saanut kaatua ja kompuroida ja tiedät, että elämässä tulee väistämättä vastaan myös huonoja päiviä. Et kuitenkaan lannistu vastoinkäymisistä, sillä äitisi on opettanut sinua nousemaan ylös ja lohduttanut pahan mielen pois.

5. Ymmärrät, ettei aina tarvitse olla vahva

Jos sinulla on ollut ihana äiti, olet saanut näyttää hänelle kaikki tunteesi. Vaikka sinua olisi kannustettu olemaan reipas ja rohkea, olet myös saanut olla pieni ja heikko. Ymmärrät, että aina ei tarvitse pärjätä yksin eikä herkkyyden osoittaminen ole heikkous.

6. Pidät omaa elämääsi tärkeänä

Äitisi on osoittanut sinulle esimerkillään, että jokaisella saa olla oma elämä. Vaikka hän piti sinusta lapsena hyvää huolta, hän piti huolta myös itsestään: näki ystäviään, kävi harrastuksissaan ja teki asioita, joista hän itse nautti.

Ymmärrät, että sinulla saa olla oma elämäsi ja se on itseasiassa kaikkien kannalta parasta.

7. Tiedät, että voit aina oppia uutta

Äitisi on opettanut sinulle elämästä hyvin monta asiaa, mutta lisäksi hän on opettanut, että voit oppia asioita myös itse. Ymmärrät, että koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta.

Lähteet: Rebel Circus, Women.com

X