Ihmissuhteet

7 viisautta, jotka upeat mummot ovat meille opettaneet naisen elämästä

Onko sinulla mahtava ja sinulle hyvin rakas mummo? Onneksi olkoon! Luultavasti olet sisäistänyt häneltä monta oppia – kenties edes tajuamatta sitä itse.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Mahtava mummo on opettanut, että toisesta välittäminen kannattaa näyttää teoilla ja sanoa ääneen.

Onko sinulla mahtava ja sinulle hyvin rakas mummo? Onneksi olkoon! Luultavasti olet sisäistänyt häneltä monta oppia – kenties edes tajuamatta sitä itse.

Onko elämäsi mummo kaikkea muuta kuin tylsä ja valittava kalkkis? Mahtavaa mummoa katsellessa ahdistus ikääntymisestä kaikkoaa ja monet elämän perusasiat saavat tuntemaan kiitollisuutta.

Nämä 7 asiaa tiedät, koska sinulla on ihana mummo:

1. Mummo muistuttaa: opiskeleminen on onni

Luultavasti mummollasi ei ollut nuorena tyttönä ja naisena läheskään samanlaisia mahdollisuuksia kouluttautumiseen kuin sinulla. Kenties hän jäi hyvin nuorena kotiin lasten kanssa tai joutui peltotöihin heti kansakoulusta päästyään.

Hän ei kuitenkaan ole asiasta katkera. Sen sijaan hän kannustaa sinua olemaan iloinen ja kiitollinen siitä, että pystyt kouluttautumaan juuri siihen ammattiin, johon haluat. Mummo rohkaisee sinua koulutiellä alusta asti, sillä hän tietää myös sen, että koulutuksesi on asia, jota kukaan ei voi koskaan viedä sinulta pois.

2. Mummo ei pelkää arkiselta näyttämistä

Useimmat isoäidit ja mummot tykkäävät vaalia ulkonäköään. Kaikista upeimmat mummot kuitenkin tietävät, että jatkuva ulkonäöllä koreilu ja naaman maalaaminen pakkelikerroksella on aivan turhaa ajanhukkaa. Kun välillä näyttää arkiselta, pystyy laittautumisella tekemään suuremman vaikutuksen.

3. Naisen vaistoa kannattaa kuunnella

Upea mummo on varmasti joskus maininnut sinulle naisen vaistosta ja sen kuuntelemisen tärkeydestä. Vaikka naisen vaistosi ei aina osuisikaan oikeaan, sen kuunteleminen ja omien ajatusten ilmi tuominen voi johtaa tärkeisiin keskusteluihin ja epävarmuutta aiheuttavien asioiden selvittämiseen.

4. Säännöllinen syöminen on tärkeää

Naisten verensokeri heilahtelee helpommin kuin miesten. Siksi naisille säännöllinen syöminen on äärimmäisen tärkeää – erityisesti kriisien hetkellä, jolloin mieli on jo muutenkin maassa ja voimat vähissä.

Tiesi mahtava mummo näitä faktoja tai ei, hän on varmasti muistuttanut sinua jo nuoresta tytöstä asti säännöllisen syömisen tärkeydestä ja tehnyt selväksi, että mummolassa kenenkään ei tarvitse kärsiä nälästä.

5. Mummo tietää: ikääntyminen ei poista naisellisuutta tai vie luonnetta

Olet varmasti nähnyt mummosi nuoruuskuvia, joista voit huomata, että hänen kehonsa on muuttunut paljon lapsien ja iän myötä. Hän ei kuitenkaan kauhistele muutosta, vaan rakastaa kehoaan vuosi vuodelta enemmän. Mummoa katsoessasi tajuat, että naisellisuus ei lähde iän mukana.

Mummo ei myöskään muutu tympeäksi vanhukseksi, vaikka aikaa kuluu. Olet hänen ansiostaan tajunnut, että ihminen voi pystyä säilyttämään minuutensa ja virkeän mielensä, ikääntymisestä viis.

6. Oma mielipide kannattaa sanoa rohkeasti ääneen

Oletko joskus nähnyt, kun mummosi esittää mielipiteensä oikein rivakasti? Mahtava mummo on opettanut lapsenlapsilleen jo pienestä pitäen, että rohkea nainen osaa esittää mielipiteensä ja tarvittaessa puolustaa niitä. Hän on esimerkillään näyttänyt, että upea nainen ei jää kumppaninsa varjoon.

7. Meidän naisten täytyy tukea toinen toisiamme

Rakas mummosi on varmasti maininnut sinulle ystävyyssuhteiden merkityksestä. Kun elämässä tuulee, perhe ja ystävät pysyvät tukena ja turvana. Siksi heihin kannattaa pitää yhteyttä, heitä kannattaa auttaa ja heidän kanssaan kannattaa tehdä asioita. Toisesta välittäminen kannattaa näyttää teoilla ja sanoa ääneen.

Mahtava mummo on luultavasti myös sanonut, että naisten on tärkeää pitää yhtä. Koska miehet elävät keskimäärin lyhyempään kuin naiset, voi elämän ehtoopuolella käydä niin, että juuri läheisten naissuhteiden tärkeys nousee aivan uuteen arvoon.

Lähteet: Bustle, BuzzFeed, Elite Daily, Marc and Angel Hack Life, Mic

Lue myös:

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on isosisko

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on pikkusisko

Nämä merkit kertovat, että sinulla on ihana perhe

X