Ihmiset ja suhteet

Aiheuttaako Facebook-käytös mustasukkaisuutta parisuhteessa? Lue Ellien kyselyn vastaukset!

Teksti: Anna.fi

Selvitimme Facebook-aiheisessa kyselyssämme, onko vastaajan oma tai hänen kumppaninsa toiminta Facebookissa saanut parisuhteessa aikaan mustasukkaisuutta.

Ellien Facebook-kysely, Facebook, mustasukkaisuus, parisuhteet

Kyselyyn vastanneista 323 henkilöstä reilu 59 % kertoi merkinneensä Facebook-profiiliinsa olevansa parisuhteessa. 31,58 % ei ole laittanut profiiliinsa tätä tietoa, koska kumppani ei ole Facebookissa. 19,81 % vastaajista ei ole merkinnyt parisuhdetta profiiliinsa, koska ei halua Facebook-kavereiden tietävän hänen yksityisasioitaan. 1, 24 % ei ole maininnut parisuhdestatustaan siksi, ettei halua muiden tietävän, että hän on varattu.

Vajaa 4 % kertoi merkinneensä parisuhteensa Facebookiin, mutta toivoi, ettei olisi tehnyt näin. Syynä tähän ovat muun muassa häpeä puolison päivityksiä kohtaan, omien Facebook-kavereiden aiheuttama draama parisuhteeseen ja se, ettei kyselyyn vastannut kaipaa kumppaninsa hempeilyä omalle Facebook-seinälleen.

Yli 20 % potee FB-mustasukkaisuutta

Kyselyyn vastanneista 21,75 % kertoi olleensa mustasukkaisia, jos kumppanin exät ovat kommentoineet tai tykänneet julkaisuja. 69,87 % ei puolestaan ole tullut tästä mustasukkaiseksi. Reilu 8 % vastaajista on tullut asiasta mustasukkaiseksi usein.

16,1 % kertoivat olevansa joskus mustasukkaisia, jos kumppanin vastakkaista sukupuolta edustavat Facebook-kaverit (muut kuin exät) kommentoivat kumppanin julkaisuja. 81,42 % sitä vastoin ei ollut asiasta mustasukkaisia.

Reilu 14 % vastaajista kertoi oman kumppaninsa tulevan mustasukkaiseksi, mikäli ex kommentoi vastaajan fb-julkaisuja. Reilu 80 % vastasi, ettei asia herätä omassa kumppanissa mustasukkaisuutta lainkaan.

Ellien Facebook-kysely, Facebook, mustasukkaisuus, parisuhteet

Suurin osa vastaajista (91,33 %) kertoi, ettei hänen kumppaninsa ole mustasukkainen, jos hänen muut Facebook-kaverit kuin exät kommentoivat julkaisuja. Reilu 7 % puolestaan vastasi kumppanin tulevan tästä mustasukkaiseksi.

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:
Ellien pettämiskysely: Nämä ovat yleisimmät pettämisen syyt
Näin kumppanille valehdellaan – Lue aiheet ja pariterapeutin kommentit!
10 asiaa, joita miehet paheksuvat puolisoissaan

X