Ihmiset ja suhteet

Älä neuvo sinkkuystävääsi näin

Teksti: Anna.fi

Kyllä. Olemme huomanneet, on kevät. Melkein kesä jo. Jopa peräkammareiden pojat seisovat tötterö tanassa jäätelökioskijonossa. Ihanaa, ilma on tulvillaan lupauksia romantiikasta.

Mutta sitten saapuvat pariutuneet, ne onnelliset (omahyväiset) ihmiset, jotka kulkevat käsikynkkää ympäri kaupunkia. Aivan kuin ei riittäisi, että he pelkällä olemassaolollaan muistuttavat sinkkuja parittomuudestaan, he ottavat asiakseen myös neuvoa muita lemmenpulmissa. Jos on aivan välttämätön tarve levittää parisuhteen evankeliumia syntisille sinkuille, kannattaa karttaa seuraavia opinkappaleita. Ne on kuultu jo.

1. Täytyy vain tehdä rohkeasti aloitteita

Kyllä, mutta rohkea aloite on helposti myös tehokas karkoite. Tämä nyt erityisesti mieslukijoille: jos on iskureissulla ravintolassa, ei kannata sarjatulittaa yhtä pöytäseuruetta. Useimmat naiset tietävät kyllä, etteivät ole aivan korvaamattomia, mutta on aika nihkeä aloittaa toiseen tutustuminen kuultuaan lauseen: ”No, toi sun kaveris ei lämmenny. Läheksää mun mukaan?”

2. Ei saa olla niin nirso

Ensiksi pahoittelut mieslukijoille. Tämä ei varmaankaan kosketa teitä aivan samalla tavalla kuin naisia. Mieshän ei ole nirso; hän on kenties läheisyyskammoinen (usein tällöin myös uskoton), hän on kenties vaativa (pitää haasteista! kuinka kunnianhimoista) tai ehkä poikamainen seikkailija (kuinka söpöä).

Kun nainen sanoo ”ei kiitos” poikaystäväkandidaatille, hän on mielivaltainen nirppanokka. Kuninkaallisilla ja julkkiksilla saa ehkä olla tiettyjä vaatimuskriteereitä miesseuransa suhteen (joita heillä lööpeistä perustellen ei kyllä ole), mutta muiden siskojen on parasta tyytyä siihen, että kumppaniehdokkaalta löytyy pulssi ja penis.

3. Aloita jokin harrastus

Niin, viedään siitä vapaa-ajastakin ilo. On se sitten ihanaa hikoilla spinning-tunnilla, kun samalla pitäisi vahtia potentiaalisia prinssejä. Ensinnäkin, kuka haluaa iskeä ketään niissä vermeissä ja siinä hiessä? Uskon, että kaikki maailman ihmiset näyttävät paremmilta ilman kireitä pyöräilyshortseja.

Sen sijaan en usko, että vähemmän hikisistä harrastuksista kannattaa ehdoin tahdoin tehdä Amorin taistelutannerta. Saa varmasti sekä epäilyttävän että epätoivoisen ihmisen maineen, jos ranskan kielen iltakurssilla haluaa vain harjoitella suutelemista. ”Mä olen kielellisesti lahjakas” – on muuten sivun mennen sanoen todella heikko vitsi.

Eri asia on, että usein tuleva puoliso löytyy yhteisten kiinnostusten kohteiden parista, eikä kotona istuen tapaa muita kuin Jehovan todistajia, mormoneja ja televisiolupatarkastajia.

4. Suhde vaatii työtä

Tämä on kiertoilmaus, jolla koitetaan välttää toisen henkilökohtaisten ominaisuuksien ikävä arvostelu. Lause tarkoittaa: ”Sinä et vain yritä tarpeeksi”.  On aivan totta, että suhde vaatii työtä. Vaadittua työtä ei ole se, että pakottaa itsensä jatkamaan sellaisen ihmisen tapailua, jonka seuraan verrattuna peruskoulun historian tunnit olivat jännittäviä extreme-elämyksiä. Vaadittu työ on sitten sitä, että kestää sen, että kumppani on aamuisin kuin kaikkiin raajoihin ammuttu karhu tai että puolison kaverit tunnistaa sadan metrin säteellä heidän ominaishajustaan.

5. Haluatko viettää loppuelämäsi yksin?

Tämähän ei ole enää mikään hyvää tarkoittava neuvo, vaan silkkaa uhkailua. Tämä pahaenteisen yksinäistä ja murheellista tulevaisuutta maalaileva kysymys vain pakataan huolestuneisuuden muotoon, jolloin sinkun omanarvontunnon puolustusmekanismi ei tunnista sitä itselleen haitallisena. Seurauksena on usein syvä itsesäälin ja itseinhoon vaipuminen, äärihädässä luostariin hakeutuminen tai ex-puolisolle soittaminen. Siksi tätä kysymystä ei saa esittää kuin äärimmäisessä hädässä sellaiseen sinkulle, joka itselleen sokeana tuhoaa kaikki mahdollisuutensa kestäviin ihmissuhteisiin. Useimmat sinkut ovat jo viettäneet satoja unettomia öitä tämän kysymyksen kanssa – eivätkä ne ole olleet mitään intohimoisia huviajeluja lakanoiden välissä.

Rakkaus on ihana asia, ihanin kaikista (muistaakseni itse Raamatussakin lukee kutakuinkin näin). Jos tahdot saada parittoman toverisi osalliseksi tästä elämän eliksiiristä, tarjoa hänelle kuluneiden neuvojen sijaan omaa seuraasi. Parhaiden ystäviensä seurassa ihminen on itsekin parhaimmillaan ja kun ystäväsi on parhaimmillaan, ehkä joku muukin laittaa merkille kuinka erityisen upea hän on.

Teksti: Tua Harno

X