Ihmiset ja suhteet

Deittivinkit naisille – Opettele deittailemaan ilman stressiä

Teksti:
Anna.fi

Mikä on deittailun sääntö numero yksi? Mitä suomalaiset voivat oppia amerikkalaisesta deittailusta? Mistä treffeillä kannattaa puhua ja mitä treffien jälkeen tapahtuu? Yhdysvalloissa pitkään asunut parisuhdekouluttaja ja tanssinopettaja Mikko Kemppe kertoo parhaat deittivinkit naisille.

Deittivinkit naisille - Opettele deittailemaan ilmn stressiä

Oululaissyntyinen Mikko Kemppe on asunut Yhdysvalloissa yli kymmenen vuotta. Hän on opiskellut parisuhde- ja perheterapiaa Louisianan yliopistossa sekä ihmissuhdevalmentaja ja Miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta -kirjan kirjoittaja John Grayn opissa Kaliforniassa. Alkuvuodesta 2011 Kemppe muutti takaisin Suomeen ja perusti salsakoulu Helsinki Salsa Academyn, jossa hän valmentaa oppilaitaan myönteiseen kanssakäymiseen ja salsan huipulle. Ellien toimittaja kysyi Yhdysvaltain deittailukulttuuriin tottuneelta Kempeltä treffivinkkejä naisille.

Mikä on deittailun sääntö numero 1?

Nautinnollisen, stressittömän deittailun ja parisuhteen ykkössääntö on sekä miehille että naisille sama: miehet ja naiset eroavat positiivisella tavalla toisistaan. Tämä ei silti suinkaan tarkoita, että toinen sukupuoli olisi parempi tai huonompi kuin toinen.
Ihmiset vitsailevat miesten ja naisten erilaisuudesta. Valitettavan usein vitsailu muuttuu ikäväksi, epäkohteliaaksi tai jopa ilkeäksi. Tämä johtuu mielestäni siitä, että emme ymmärrä sukupuolten välisten erojen myönteistä puolta. Jokaisen meistä tulisi lähteä deiteille avoimin mielin ja opetellen ymmärtämään vastakkaista sukupuolta.

Maailma on muuttunut ja tasa-arvo toteutuu nykyisin paljon paremmin. Moni kuvittelee tasa-arvon tarkoittavan sitä, että miesten ja naisten tulisi kohdella toisiaan ja käyttäytyä täysin samalla tavoin. Miehet ja naiset kokevat deittailun ja sen haasteet useimmiten eri tavoin. Ymmärtämällä myönteisessä hengessä näitä eroja deittailusta ja parisuhteessa olosta tulee paljon hauskempaa ja nautinnollisempaa.

Naisten sääntö numero 2: Ei stressiä

Sekä naisia että miehiä koskevan ykkössäännön jälkeen voisi sanoa, että naisille deittailun sääntö numero kaksi on oppia nauttimaan treffeistä stressaantumatta. Valitettavan usein monet näkevät ja kokevat ihmissuhteet stressin lähteenä, vaikka ne voisivat olla hauskoja ja stressitasoa laskevia.

Deittivinkit naisille

Onko deittailussa muita sääntöjä kuin vastakkaisen sukupuolen myönteinen ymmärtäminen ja stressitön meininki?

Kenelläkään ei ole deittailun oppikirjaa, jossa lueteltaisiin hyvän deittailun säännöt. Joskus hyvien ajatusten kiteyttäminen säännöiksi voi kuitenkin helpottaa muistamaan, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä.

Deittailun haasteet ovat muuttuneet. Ennen deittalun ja parisuhteen onnistumiseen saattoi riittää, että mies toi leivän pöytään ja nainen piti huolen kodista. Monessa parisuhteessa pidettiin selvänä, että seksi ja intohimo loppuvat parin vuoden kuluttua suhteen alusta. Tämä ei todellakaan enää toimi. Sekä miehet että naiset haluavat ihmissuhteiltaan enemmän. Meillä on enemmän rakkautta annettavana ja yhä tärkeämmäksi on tullut, kenen kanssa haluamme rakkauttamme jakaa.

Kukaan ei kuitenkaan ole opettanut meille, miten on mahdollista rakentaa toimiva ja rakastava parisuhde, jossa intohimo ja rakkaus kestävät loppuelämän. Tai miten Suomeen voidaan luoda deittailukulttuuri, joka tukee tätä tavoitetta.

Muutettuani Yhdysvalloista Suomeen olen ikäväkseni nähnyt, miten monen miehen ja naisen silmistä paistaa epätoivo ja menetetty haave oikeasta rakkaudesta. Olen hyvin kiitollinen siitä, että olen saanut viettää aikaa vanhempien parien kanssa, jotka ovat saavuttaneet sen, mitä myös itse haluan: ihmissuhteen jossa rakkaus, luottamus ja intohimo toista kohtaan kasvavat vuosi vuodelta. 

Kun kiinnostava deittikumppani on löytynyt, miten treffipaikka valitaan?

Naisen voi olla hyvä antaa miehen valita treffipaikka. Miehet pitävät toki siitä, että joku tekee asioita heidän puolestaan ja esimerkiksi suunnittelee heidän puolestaan treffit. Tämä ei kuitenkaan motivoi miestä tekemään tai suunnittelemaan jatkossa naisen eteen sen enempää.

Mistä asioista ensimmäisillä deiteillä kannattaa puhua? Ovatko exät ja elämän vastoinkäymiset kiellettyjä aiheita?

Ensimmäisillä treffeillä aiheet ja ilmapiiri kannattaa säilyttää positiivisina. Syvällisistä asioista voi toki puhua riippuen siitä, kuinka hyvin toisen tuntee. Ongelmia, huonoja kokemuksia ex-kumppaneiden kanssa ja muita negatiivisia aiheita ei silti kannata ottaa esille.

Naisten puhuvat usein treffikumppanilleen kuin tyttökaverilleen olettaen miehen ymmärtävän heitä samalla tavalla. Otetaan esimerkki, jossa mies vie naisen katsomaan stand up -komiikkaa. Koomikko osoittautuu todella huonoksi. Naisen ei kannata kertoa yksityiskohtaisesti miehelle, kuinka surkea koomikon huumorintaju on. Tyttöystävä ymmärtäisi, ettei koomikon huonosta huumorintajusta puhuminen tarkoita sitä, etteikö ilta voisi edelleen olla nautinnollinen. Treffeille tuonut mies ei välttämättä tätä ymmärrä. Hän saattaa luulla tämän tarkoittavan totaalista epäonnistumista ja luovuttaa.

Ei deiteillä tai elämässä muutenkaan silti koskaan kannata valehdella. Nainen voi valita stand up -showsta kohdan, josta piti ja mainita vain siitä. Mies kyllä huomaa lyhyestä vastauksesta, että show ei ollut mieleinen. Mies saa kuitenkin mahdollisuuden säilyttää kasvonsa ja keksiä jotain muuta yhteistä tekemistä.

Pitämällä aiheet positiivisina ihminen antaa itsestään positiivisen kuvan. Valitettavan moni nainen kokee jotenkin petkuttavansa miestä, ellei kerro koko totuutta ja myös huonoja puolia itsestään heti. Miehelle kannattaa antaa mahdollisuus ihastua positiivisiin puoliin. Eihän työhaastattelussakaan kerrota kaikkia huonoja puolia itsestä.

Deittivinkit naisille

Deittikumppani on hurmaava ja erittäin kiinnostava. Miten oman kiinnostuksen onnistuu ilmaisemaan tyylikkäästi niin, ettei vaikuta liian innokkaalta?

Hyvin toimivan parisuhteen perusta on, että molemmilla on oma, onnellinen yksityiselämänsä: hyviä kavereita, lempiharrastuksia, tyydyttävä työ, rakkaita lähimmäisiä, suhde johonkin korkeampaan voimaan sekä hyvä itsetuntemus ja itsearvostus. Onnellinen ja tyytyväinen ihminen ei ole riippuvainen eikä odota toisen tekevän onnelliseksi tai tyytyväiseksi. Romanttinen parisuhde vain kasvattaa onnellisuutta entisestään.

Mies näkee yli-innokkaan naisen helposti epätoivoisena. Jos nainen on onnellinen ja tyytyväinen, hän tuskin ilmaisee itseään yli-innokkaasti. Keskittymällä omaan onnellisuuteensa ihminen vetää puoleensa lisää onnellisuutta. Aidosti hymyilevä ja onnellinen nainen on miehelle hunajaa. Paras tapa osoittaa oma kiinnostus on oppia flirttailemaan. Toki nainen voi kysyä miestä suoraan vaikkapa kahville, mutta mielestäni tyylikkäämpää on saada mies esittämään kutsu. Hyvä flirtti antaa viestin: ”Hei, sinä voisit olla mies, joka tekee minut todella onnelliseksi”.

Kun deiteillä tulee maksun aika, kuka vastaa? Maksaako nainen, jos hän on pyytänyt miestä ulos?

Mielestäni romanttisiin treffeihin kuuluu, että mies maksaa. Jos nainen pyytää miestä ulos, voi nainenkin miehelle tarjota. Olen ollut useammilla treffeillä, joille nainen on pyytänyt ja tarjonnut. Ne treffit olen nähnyt enemmän ystävyyssuhteen alkuna kuin romanttisina treffeinä. Mielestäni deittailla voi myös kavereiden kesken, jolloin ravintolalasku voidaan maksaa vaikkapa puoliksi.

Hyvä ystäväni, parisuhdevalmentaja Lauren Grey  neuvoo treffeille haluavaa naista soittamaan kiinnostavalle miehelle ja kertomaan, mihin ravintolaan ja milloin hän haluaisi syömään. Lauren kehottaa naista tarjoutumaan maksamaan treffit. Kun mies tulee hakemaan naista, nainen voi antaa rahat miehelle, jotta mies voi tästä eteenpäin hoitaa treffijärjestelyt. Tämä on mielestäni oiva tapa itsenäisille naisille järjestää itselleen perinteiset romanttiset treffit ja antaa miehen maksaa ravintolassa.

Moni suomalainen mies on menettänyt itseluottamuksensa siihen, että voisi vaikuttaa naisen onnellisuuteen, ja sitä myöten uskon itseensä. Suomalaisnaiset ovat menettäneet uskonsa siihen, että Suomesta löytyisi romanttisia miehiä. Mielestäni romanttinen deittailu ja ihmissuhde, jossa romantiikka ja intohimo säilyvät, ovat täysin mahdollisia. Tätä varten sekä miesten että naisten on muutettava uskomuksiaan ja opittava uusia taitoja.

Deittivinkit naisille

Onnistuneet deitit ovat takana. Mitä sitten tapahtuu – kuka ottaa yhteyttä ja milloin? Kannattaako naisen soittaa miehelle?

Deittailun jälkeen kannattaa palata oman rakkaan elämänsä pariin ja keskittyä oman onnellisuuden luomiseen. Jos katsoo elämää laajemmasta näkökulmasta, on oma elämäsi ravitseva päivällinen ja deittailu sen suussa sulava jälkiruoka.

Nainen voi soittaa deittien jälkeen, mutta kannattaa muistaa, että moni mies pitää treffejä eräänlaisena työhaastatteluna. Jos nainen soittaa, vaikuttaa epävarmalta ja kyselee, missä tilanteessa parisuhde tai treffailu on, saattaa tämä työntää miestä kauemmas. Jokin hyvä syy soittamiselle siis kannattaa keksiä.

Mikä on onnistunein deittikokemuksesi?

Minulla on monia onnistuneita deittikokemuksia. Jokaiset treffini ovat olleet onnistuneet siinä mielessä, että olen aina oppinut deittien kautta jotain uutta sekä itsestäni että deittikumppanistani. Monesti huonoistakin kokemuksista voi oppia – esimerkiksi sen, mitä elämässä ei halua. Se on usein todella tärkeää.

Lue lisää:
Helsinki Salsa Academy
MarsVenus.com

Teksti: Anne

X