Ihmiset ja suhteet

Disco palasi kaupunkiin

Teksti: Anna.fi

70- ja 80-lukujen viaton bilehenki valtasi klubikentän.

Disco palasi kaupunkiin

Studio 51

Kaikki haluavat sinne. Paljon parikymppisiä, paljon glitter-toppeja ja paljon julkkiksia – Studio 51 on tämän syksyn ykkösklubeja Helsingissä. Vanhan tanssiravintola Maestron tiloihin syntynyt klubi on myös median suosiossa: siellä on jo ehtinyt järkätä bileensä City-lehti ja Markkinointi & Mainonta –lehti. Viikonloppuiltaisin 51:n jono on parhaimmillaan satakin metriä.

Paikan nimi tulee legendaarisesta Studio 54: sta, joka toimi New Yorkissa 1970- ja 80 –luvuilla. 54:ssa kävivät sellaiset kuuluisuudet kuin esimerkiksi Donna Summer, John Travolta jne.

Bilevinkki: Aloita ilta kavereiden kanssa etkoilla, ja pane telkkariin pyörimään Marc Christopherin ohjaama elokuva ”54”, joka kertoo alkuperäisen studion tarinan.

Pukeutumistyyli: Paljon glitteriä ja kimaltelevia meikkejä; miehillä leveälahkeiset housut ja pulisongit.

Drinkkivinkki: Sininen enkeli

Fredrikinkatu 51 – 53, avoinna ke – la, 04:ään asti.

Studio 51

Rose Garden

Uusi klubi lupaa pitää vaativankin musadiggarin tyytyväisenä. Musatyyli hip hopista ja jazzista deep houseen ja drum ’n’ bassiin live-sessioita unohtamatta. Käy tsekkaamassa ainakin torstaisin Musatorsta, jolloin tiskijukkina hyörivät Radio Helsingin tyypit. Ruusutarhan taustalla vaikuttaa Kermankin takaa tutuksi tullut Underground Sound of Helsinki -ryhmä.

Iso Robertinkatu 10, avoinna 03:een asti.

Bilevinkki: Kuuntele etkoilla mitä tahansa, kunhan se tulee vinyyliltä.

Pukeutumistyyli: Rento

Drinkkivinkki: Bacardi Freezer pillillä.

Rose Garden

Mecca

Bilepaikka kahdessa kerroksessa: löytyy ravintolaa, loungea ja klubihenkinen yläkerta. Ei kunnon tanssilattiaa. Tyyli pehmeä ja aistillinen – noudattaa onnistuneesti tämän hetken kansainvälisiä trendejä. Asiakaskunta aikuista ja äveriästä. Myös stand up –iltoja.

Bilevinkki: Sinkkuelämä telkkuun ja mieasioiden puinti kuuluu Mecca-illan etkoille.

Pukeutumistyyli: Boho-chic tai leidi.

Drinkkivinkki: Bombay Tonic

Korkeavuorenkatu 33, avoinna ma – la, viikonloppuisin 04:ään asti.

Ravintola Mecca

Teksti: Tyyne Pennanen / A4 Media Oy
 

X