Ilmaiset isänpäivälahjat
Ihmissuhteet

Etsitkö ilmaista isänpäivälahjaa? Tässä 8 oivaltavaa ja halpaa yllätystä isälle

Isänpäivälahjan ei tarvitse olla kallis, sillä parhaat lahjat ovat yllättäviä ja saajansa näköisiä. Kokosimme vinkit ilmaisista ja erittäin edullisista yllätyksistä, jotka ilahduttavat niin sportti- kuin nörtti-isääkin.
Teksti: Janica Brander Kuvat: Colourbox

1. Vie sportti-isä yllätysretkelle metsään

Urheilullinen isä ilahtuu koko perheen metsäretkestä. Voitte käydä metsässä etukäteen tekemässä isälle leikkimielisen suunnistusradan, jonka rasteille jätätte onnittelukortteja. Napatkaa isä autoon ja paljastakaa vasta perillä, mitä on tapahtumassa. Paistakaa nuotiolla makkarat tai poiketkaa kuumalle mehulle urheilumajaan. Yksinkertainen ruoka maistuu herkulliselta raikkaassa ulkoilmassa, kun sen nauttii rakkaidensa kanssa.

Lue myös: Testissä polkujuoksu – Trendikäs juoksee nyt metsässä

2. Rentouta uraisä hieronnalla ja hiljaisuudella

Jos isä urakoi töissä, lepo ja fyysinen hemmottelu ovat hänelle luksusta, vaikka nämä lahjat eivät maksa mitään. Istuttakaa isä sohvalle, tehkää hänelle lämmin jalkakylpy ja hierokaa hänen niskojaan. Sulkekaa tietokoneet ja puhelimet, sytyttäkää kynttilät ja nauttikaa siitä, että olette kiireettömästi yhdessä.

Lue myös: Vaivaako selkäkipu? Selkä ja niska kuntoon helpoilla keinoilla

3. Tee musaisälle oma biisilista

Musiikista diggaileva isä riemastuu, kun teet albumin hänen suosikkibiiseistään. Musiikkivideolistan tekeminen esimerkiksi Youtubeen ei maksa mitään, ja isä tarvitsee lempimusiikkinsa fiilistelyyn vain nettiyhteyden. Valitse listalle myös kappaleita, jotka liittyvät perheeseenne ja tärkeisiin yhteisiin hetkiinne.

Lue myös: Parempi mieliala, muisti ja työteho – Kuuntele töissä musiikkia

4. Muista matkustelevaa isää videoterveisillä

Jos isä on paljon työmatkoilla, tee hänelle video, joka muistuttaa häntä sinusta ja perheestänne. Kertokaa videolla, mitä hauskaa teette yhdessä, kun hän palaa kotiin. Digitaalinen tallenne kulkee helposti isän mukana kaikkialla maailmassa. Voitte kuvata videon kännykällä, sillä tunne on tässä pätkässä tärkeämpää kuin kuvanlaatu.

5. Ilahduta kujeilevaa isää lahjakorteilla

Leikkisä isä ilahtuu itse tehdyistä lahjakorteista, joita on piilotettu hänen taskuihinsa, sukkiinsa ja läppärin väliin. Lahjojen ei tarvitse maksaa mitään. Korteilla voi saada esimerkiksi pyöräilyretken jonkun perheenjäsenen kanssa, aamukahvit tai oikeuden päättää illan elokuvasta. Kirjoittakaa kortteihin sanaleikkejä tai arvoituksia, ja isä joutuu pähkäilemään, mitä hän on saanut lahjaksi.

6. Nörtti-isä liikuttuu itse koodatusta pelistä

Jos perheestänne löytyy tietoteknistä osaamista, koodatkaa isälle oma peli. Sen ei tarvitse olla monimutkainen, vaan tärkeintä on näyttää, että olette ajatelleet häntä. Divareista voi löytää halvalla vanhoja tietokonelehtiä, kuten Mikrobittejä, jotka ovat tosinörttien keskuudessa kovaa valuuttaa. Askarrelkaa lehdistä isänpäiväkortti, joka on koristeltu Commodore 64:n kuvilla ja Windowsin vanhoilla logoilla.

7. Kokkaa kulinaristi-isälle upea illallinen

Koko perheen ravintola-illallinen tulee helposti kalliiksi. Hemmottele ruoasta nauttivaa isää loihtimalla hänelle unohtumaton illallinen kotona. Voit tehdä edullista arkiruokaa, sillä elämys syntyy pienistä yksityiskohdista. Askarrelkaa koko perheen kanssa yhdessä menut ja koristelkaa pöytä kynttilöillä ja kukilla tai syksyn lehdillä. Tarjoilkaa annokset pöytään ja kuvailkaa ruokaa kuin olisitte hienossa ranskalaisessa ravintolassa.

Lue myös: Arjen romantiikkaa – Poimi vinkit romanttisempaan arkeen

Testaa: Isänpäivän menu – Tuunatut lihapullat ja juurevia makuja

8. Kirjoita lukevalle isälle oma tarina

Jos isä rakastaa lukemista, yllätä hänet uutuusdekkarin sijaan itse kirjoitetulla tarinalla. Rahan sijaan tarvitset vain mielikuvitusta. Voit laittaa isän seikkailemaan tarinaan ja kuvittaa sen itse. Peitelkää yhdessä perheen kanssa isä mukavasti sohvalle ja kokoontukaa lukemaan tarina. Voitte yhdistää tarinaan myös näytelmän ja esittää kirjan tapahtumia lukiessanne sitä.

Lähteet: Family Life, Teach Mama, The Holiday Spot

X