Paranna seksielämääsi flirttailulla
Ihmissuhteet

Paranna seksielämääsi koskettamatta kumppaniasi – viettelyvinkit pitkään parisuhteeseen

Yllätykset, vihjailevat katseet ja eroottisesti virittynyt sanan säilä pitävät jännitettä yllä pitkässä parisuhteessa. Unohtakaa yhdyntäkeskeisyys ja vietelkää toisenne flirttailulla.
Teksti: Janica Brander Kuvat: Colourbox

 1. Käykää treffeillä

Vaikka arki olisi kiireistä ja kumppani tuttuakin tutumpi, ei ole mikään pakko jämähtää verkkareissa kotisohvalle. Pitkässä suhteessa kannattaa tehdä tietoisia irtiottoja arjesta. Käykää säännöllisesti treffeillä – pitkän suhteen seksielämä voi kohentua jo sillä. Jos aikaa tai varaa ravintolaillalliseen tai kylpyläviikonloppuun ei juuri nyt ole, treffit voi järjestää kotonakin. Arki-illallinenkin muuttuu juhlavaksi pienillä elementeillä: kukilla, kynttilöillä ja viinilasillisella. Jos olette väsyneitä, mieli kannattaa virittää eroottiselle taajuudelle rauhoittamalla ympäristö, keskittymällä toiseen ja kysymällä, mitä hänelle kuuluu. Olemme valmiimpia kosketukselle, kun meidät huomioidaan ensin emotionaalisesti.

Keskustele: Arki on tylsää, antakaa treffivinkkejä pariskunnalle

2. Huolehdi itsestäsi ja pukeudu kauniisti

Itsestä huolehtiminen paitsi tekee hyvää itsetunnollesi myös viestittää kumppanillesi, että haluat olla viehättävä hänen silmissään. Käy siis kampaajalla ja hanki kauniita vaatteita, joista tiedät kumppanisi pitävän. Halutessanne voitte myös esimerkiksi säästää tietyt vaatteet treffi-iltoihin, jolloin vaate toimii vihjeenä siitä, että romantiikkaa on luvassa. Pukeutuessasi siihen viestität, että tänään keskityt rakkaaseesi.

Keskustele: Mies ei suostu pukeutumaan tilanteen vaatimalla tavalla

3. Kehukaa toisianne

Jos ajatus seksistä ei huvita, yrittäkää unohtaa yhdyntä. Keskittykää toistenne hyviin puoliin ja kertokaa toisillenne päivittäin, mitä ihanaa ja arvostettavaa toisissanne on. Kehut saavat kumppanisi tuntemaan itsensä erityiseksi. Jokaisella on tarve tuntea itsensä tärkeäksi. Kokeile kehua ja kiittää rakastasi myös pienistä teoista. Anna hänelle tunnustusta asioissa, joiden tiedät olevan hänelle erityisen tärkeitä. Kehuminen kohottaa kumppanisi itsetuntoa, ja terve itseluottamus vaikuttaa positiivisesti eroottiseen jännitteeseen.

Lue myös: Näytä tunteesi! 10 helppoa tapaa ilmaista rakkautta

4. Järjestäkää toisillenne pieniä yllätyksiä

Flirttailussa on kyse yllätyksistä ja leikittelystä. Yllättäkää toisenne säännöllisesti pienillä huomionosoituksilla, sillä se pitää yllä kiinnostusta ja kipinää, joka on yleensä voimakkainta suhteen alkuvaiheessa. Yllätysten ei tarvitse olla suuria ja kalliita. Riittää, kun vaikkapa lämmität saunan häntä varten, sytytät kynttilät ja sujautat löylyveteen tuoksuvaa öljyä. Erityisen ihania ovat henkilökohtaiset, juuri omaa kumppania varten mietityt yllätykset, jotka liittyvät vaikkapa hänen harrastukseensa ja lempiruokaansa.

Keskustele: Miten yllättää mies?

5. Kokeile vihjailevia viestejä ja lahjoja

Flirttailun ei tarvitse parisuhteessakaan aina johtaa mihinkään. Toisaalta jos tiedossa on kahdenkeskistä aikaa, esileikkiä voi viritellä jo tunteja, jopa päiviä etukäteen. Kuuma flirtti nostaa arjen yläpuolelle ja ylläpitää seksuaalista jännitettä, ja eroottinen vihjailu voi sähköistää tunnelmaa jopa enemmän kuin koskettaminen. Kun vihdoin pääsette toistenne lähelle, vaikutus on voimakas, kun olette ensin luoneet tunnelmaa flirttailemalla sanoilla, teoilla ja eleillä. Jos et kehtaa puhua kumppanillesi tuhmia, voit vaikkapa lähettää hänelle päivällä vihjailevan viestin. Tai piilota hänen taskuunsa kondomi ja lappu, jossa kerrot, ettet malta odottaa iltaa ja hänen tapaamistaan. Yllätä kumppanisi joskus käymällä hänen työpaikallaan, ja karatkaa yhdessä kahvitauolle.

Lue myös: Miten puhutaan tuhmia?

6. Vaihtakaa viettelevä katse julkisella paikalla

Viekoitteleva katse, hymy tai silmänisku julkisella paikalla on erityisen intiimi ja virittävä kokemus. Silmäpeli on kihelmöittävä flirttailun muoto, joka saa teidät haluamaan toisianne entistä enemmän, vaikka ette edes hipaisisi toisianne. Osa ihmisistä kiihottuu siitä, että muut näkevät hänen ja hänen kumppaninsa välisen flirtin. Toisia taas kiehtoo ajatus yhteisestä kuplasta, johon pari voi vetäytyä suuren ihmisjoukon keskellä. Jos näyttävä julkinen flirttailu tuntuu vieraalta ajatukselta, riittää, kun luot rakkaaseesi nopean velmun katseen vaikkapa kaupan kassajonossa.

Keskustele: Miksi mieheni ei halua julkisia hellyydenosoituksia?

7. Tunnusta rakkautesi somessa

Kuumat viestit kannattaa pitää yksityisinä. Kiltimpikin jatkuva julkinen flirttailu Facebook-seinällä voi nolottaa ulkopuolisia. Ehkä joskus voisi kuitenkin uskaltaa repäistä? Kirjoita kumppanisi seinälle esimerkiksi kaunis syntymäpäiväonnittelu ja sydän. Etenkin pitkässä suhteessa on tärkeää toisinaan heittäytyä, hullutella ja näyttää rohkeasti tunteitaan. Näyttämällä tunteesi julkisesti ilmaiset, että olet ylpeä rakkaastasi. Se jos mikä ottaa ihanasti vatsanpohjasta.

Lue myös: Uusi kulta ja sosiaalinen media – Facebookin käyttöopas seurustelun aloittaneelle

8. Kirjoittakaa toisillenne eroottisia tarinoita

Sanojen ja mielikuvituksen voima on joskus suurempi kuin kosketuksen. Jos sanallinen flirttailu tuntuu vaikealta, kirjoittakaa toisillenne eroottisia tarinoita. Voitte lukea tarinat toisillenne ääneen, mutta jos tämä jännittää, voitte käydä keskenänne kutkuttavaa kirjeenvaihtoa. Joskus tunteitaan on helpompi ilmaista paperilla, ja tarinoiden lukeminen ja muistelu saa sinut odottamaan kotiin pääsyä ja kumppanisi tapaamista.

Juttuun on haastateltu asiantuntijana RFSU:n erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäkeä.

X