Havaintoja parisuhteesta -podcastin juontaja Sami Minkkinen
Sami Minkkinen pohtii vieraittensa kanssa Havaintoja parisuhteesta -podcastissa elämän suuria kysymyksiä.
Ihmissuhteet

Havaintoja parisuhteesta -podcast – kuuntele kaikki jaksot ilmaiseksi!

Havaintoja parisuhteesta -podcastin kaikki jaksot ovat nyt kuunneltavissa Annan verkossa ilmaiseksi. Löydät niihin linkit tästä artikkelista.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sara Pihlaja

Annan Havaintoja parisuhteesta -podcast on podcast, jossa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi.

Pääset nyt kuuntelemaan kaikki Havaintoja parisuhteesta -podcast-sarjan kymmenen jaksoa Annan verkosta ilmaiseksi.

Havaintoja parisuhteesta -podcast: jaksot 1–5

Jakso 1: Elina Gustafssonin ex-kihlatusta Emmi Asikaisesta jätetyksi tuleminen tuntui rajulta hylkäämiseltä

Havaintoja parisuhteesta -podcastin ensimmäisessä jaksossa Sami ja Emmi Asikainen puhuvat yhdessä surusta ja luopumisen tuskasta, mutta myös rakkaudesta, lohdusta ja paremmasta huomisesta.

Kulunut kevät on ollut yrittäjänä toimivalle Emmille erityisen raskas. Koronakevään ohessa Emmi on käynyt läpi eroa ex-kihlatustaan, nyrkkeilijä Elina Gustafssonista.

Kuuntele 1. jakso tästä!

Jakso 2:  Riikka oli 25 vuotta suhteessa, jossa hän koki itsensä lopulta yksinäiseksi

Millaista on elää parisuhteessa, jossa tuntee itsensä yksinäiseksi? Tätä pohdittiin Havaintoja parisuhteesta -podcastin toisessa osassa. Samin vieraana on Riikka, jolla on ollut elämässään kaksi parisuhdetta. Toinen niistä kesti 25 vuotta, toinen puolitoista vuotta.

Kuuntele 2. jakso tästä!

Jakso 3: Monikulttuurisessa parisuhteessa elävä Sanna kertoo kohtaamastaan syrjinnästä: ”He eivät ole halunneet nähdä sitä vaivaa, että olisivat tutustuneet mieheeni”

Havaintoja parisuhteesta -podcastin kolmannessa jaksossa keskustellaan monikulttuurisista parisuhteista. Jaksossa oman tarinansa kertoo Sanna, joka on kohdannut aviomiehensä kanssa ennakkoluuloja ja ulkopuolelle jättämistä, koska he ovat kotoisin eri maista.

Kuuntele 3. jakso tästä!

Jakso 4: Polyamorisessa parisuhteessa oleva Tiina on ollut yhdessä aviomiehensä kanssa 20 vuotta – lisäksi Tiinalla on poikaystävä

Havaintoja parisuhteesta -podcastin neljännessä jaksossa keskustellaan erilaisista tavoista olla parisuhteessa. Jakson vieraana on Tiina, jolla on samanaikaisesti kaksi parisuhdetta.

Kuuntele 4. jakso tästä!

Jakso 5: Kirjailija Katri Syvärinen asuu puolisonsa kansa samassa kaupungissa, mutta eri osoitteessa

Havaintoja parisuhteesta -podcastin viidennessä jaksossa Sami saa vieraakseen kirjailija Katri Syvärisen. Jaksossa Sami ja Katri keskustelevat siitä, miten elämästään voi tehdä omannäköistään ympäristön odotuksista huolimatta.

Kuuntele 5. jakso tästä!

Sami Minkkinen

Sami Minkkinen tunnetaan Havaintoja parisuhteesta -podcastin lisäksi Havaintoja parisuhteesta -blogistaan.

Havaintoja parisuhteesta -podcast: jaksot 6–10

Jakso 6: Hanna Katajarinne oli viimeisillään raskaana, kun hänen isänsä teki itsemurhan: ”Pelkäsin, että vauva syntyy itsemurhasurun keskelle”

Havaintoja parisuhteessa -podcastin kuudennessa jaksossa Sami saa vieraakseen Kun sanat riittävät -runosivustoa pitävän Hanna Katajarinteen. Jaksossa Sami ja Hanna keskustelevat menetyksen, surun ja kuoleman vaikutuksesta parisuhteeseen.

Kuuntele 6. jakso tästä!

Jakso 7: Kannattaako seksin takia erota? Seksuaaliterapeutti vastaa

Parisuhteen tärkein asia on vapaus ja jokaisella on vapaus sanoa ”ei” – myös omalle kumppanilleen. Tässä Havaintoja parisuhteessa -podcastin jaksossa Sami Minkkinen ja seksuaaliterapeutti ja parisuhdevalmentaja Susanna Syld keskustelevat halusta ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

Kuuntele 7. jakso tästä! 

Jakso 8: Miten yhteiskunnassamme suhtaudutaan perhe-elämään aktiivisesti osallistuviin isiin?

Millainen on 2020-luvun isä? Saako mies yhä sankarin viitan harteilleen, jos hän on osallistuu omien lastensa kasvattamiseen aktiivisesti ja vapaaehtoisesti? Millaisia rooleja miehille nykypäivän isyysnarratiivissa varataan? Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa Samin kanssa on keskustelemassa Koti-iskä88-sometilistä ja Faijapodista tunnettu kahden pienen lapsen isä Ville Viholainen.

Kuuntele 8. jakso tästä! 

Jakso 9: Ovatko pitkään sinkkuna olleet vain nirsoja? Venla Moisala on ollut kolme vuotta sinkku, muttei omasta tahdostaan

Havaintoja parisuhteesta -podcastin yhdeksännessä jaksossa keskustellaan sinkkuudesta ja kosketuksen kaipuusta. Jakson vieraana on lavarunoilija Venla Moisala, joka kertoo, millaisia asenteita, ennakkoluuloja ja käsityksiä pitkään sinkkuna olleisiin ihmisiin usein liitetään.

Kuuntele 9. jakso tästä!

Jakso 10:  Seksi on yhdyntää ja kaikki muu esileikkiä -ajattelusta olisi jo aika päästä eroon, sanoo seksipositiivisuuden puolesta puhuva Larissa Nevalainen

Havaintoja parisuhteesta -podcastin kymmenennessä jaksossa keskustellaan seksistä ja seksipositiivisuudesta. Samin vieraana on Teekutsuilla-blogia pitävä seksuaalineuvoja ja seksipositiivinen vaikuttaja Larissa Nevalainen.

Kuuntele 10. jakso tästä!

X