Ihmiset ja suhteet

Järjestä tyttöjen kesäinen bileilta

Teksti: Ninni

Heittäkää hetkeksi murheet romukoppaan, jättäkää sulhot ja kosijat kotiin, unohtakaa saavuttamattomat ihastukset ja viettäkää kunnon kesäinen tyttöjen bileilta, jolloin siideri kuplii hilpeästi ja kylmä valkkari virtaa sopivassa määrin. Mikä parasta, kaikilla on ihanan leppoisaa ja huoletonta!

Tyttöjen bileet

Luottamuksellisen keskustelun ja rennon tunnelman saavuttamiseksi tytsyjen bileiltaan ei kutsuta keitä tahansa. Paikalle pyydetään lähimmät ystävät, joihin voi luottaa joka ikisessä käänteessä. Tämä ilta ei ole verkostoitumista varten.

Malja kesälle!

Aloittakaa ilta riittävän aikaisin, jotta koko kesäehtoo on aikaa supattaa, rupattaa ja nauraa hekottaa.

Tällä kertaa bileiltaa vietetään 29-vuotiaan Ninnin luona rivitalossa, jossa on sauna ja kukkiva takapiha. Muut illan bilehileet ovat 25-vuotias Henna, 29-vuotias Elina ja 30-vuotias Sanna. Etukäteen on sovittu, että tänään ei kukaan (ei edes aina aikatauluista lipsuva Sanna) myöhästy.

Kuudelta kaikki ovat paikalla, ja kun sauna on laitettu lämpiämään, kilistetään laseja.

Kilistämisen aiheitahan maailmassa on vaikka kuinka: lasin voi kohottaa ystävyydelle, kesälle, naisille, perjantaille, auringolle, miehille, perheelle, kesäyölle, lauantaille, heinäkuulle, kesälomalle, uudelle kampaukselle, menneelle sinkkuudelle… eikä mikään estä kilistämästä usealle asialle peräkkäin!

Alkudrinksuna tarjoillaan Kuohu Vie.

Ruokapolitiikkaa

Ainoa politiikka, josta tyttöjen bileillassa keskustellaan on ruokapolitiikka! Kun kilistelyt on kilistelty, siirrytään alkupalojen pariin. Aluksi tarjotaan pientä ja nopeasti valmistuvaa naposteltavaa, jotta kenenkään ei tarvitse odottaa varsinaista ruokaa vatsa kurnien.

Kuplivan juoman kanssa on sitä paitsi nautittava hieman suolaista, jottei hiprakka pääse yllättämään nurkan takaa.

Kaikki kauppaostokset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jottei tarvitse seistä kello kuuden kassajonossa lauantai-iltana. Alkupalat kannattaa tehdä jo etukäteen valmiiksi.

Alkupalaksi tarjoillaan artisokkacrostineja ja juustoisia alkupaloja.

Ruokalistalla tyttöjen bileillassa on kevyttä ja kesäistä: rukiista Caesar-salaattia ja vuohenjuustoista päärynä-pähkinäleipää.

Jälkiruoaksi tarjoillaan keveä hedelmäsalaatti.

Ruoanlaiton lomassa on hyvä aloittaa viaton juoruilu: kuka on löytänyt itselleen kesäheilan, kuka on hiljattain eronnut, ketä pomo yritti ahdistella firman kesäjuhlissa, millaisessa asussa anoppi esiintyi serkun häissä… Juttua riittää hersyvän naurun säestämänä.

Kunnon löylyt ennen ruokaa

Salaatti ja leivät tehdään valmiiksi odottamaan tarjoilua saunan jälkeen. Saunassa kaikille tehdään elvyttävät hiusnaamiot ja laitetaan löylyveteen koivuntuoksua. Kun kuumuus tuntuu liialliselta, mennään pihalle vilvoittelemaan, vaikka naapurin setä leikkaa pensasaidan takana nurmikkoa. Saapahan jotain katseltavaa.

Takaisin lauteilla Elina tietää kertoa, että Janne ja Minttu ovat menossa naimisiin. Kaikki alkavat kikattaa – Janne on ollut mitä sitoutumattomin poikamies ennen kuin tapasi Mintun. Ja vähän sen jälkeenkin.

Kun löylyt on heitetty, maistuu ruoka kylmällä valkoviinillä höystettynä.

Kauniina kesäiltaan

Hyvä ruoka, parempi mieli: kaunistautumiseen on helppo ryhtyä. Henna on tuonut tarvikkeita kotitekoisiin kasvonaamioihin.

Kun kasvojen iho on saatu hehkumaan kotitekoisilla naamioilla, on aika siirtyä meikkaamisen pariin. Meikkivinkit poimitaan MSCHIC make up schoolista.

Ninnillä meinaa tulla itku, kun ripsivärit tarttuvat aivastaessa luomiin. Henna pelastaa tilanteen putsaamalla mascarat varovasti iholta, ja suuremmilta vahingoilta vältytään.

Tyttöjenilta

Varpaankynsiä myöten fiineinä

Huolellisesta valmistautumisesta jää jotain puuttumaan, jos kynnet jätetään laittamatta. Kesällä avokärkisiin kenkiin on kiva pukeutua, joten ranskalainen manikyyri tehdään myös varpaankynsiin.

Kynnet pohjustetaan ensin aluslakalla, jonka kuivuttua levitetään väritön lakka. Valkoisella lakalla tehdään ripeästi ranskalaisen manikyyrin valkoiset kynnenpäät. Päälle levitetään kevyt kerros nopeasti kuivuvaa päällyslakkaa.

Hiukset hyvin, kaikki hyvin

Kasvot ovat kunnossa, joten nyt katsotaan, onko tukka hyvin. Hennan lyhyisiin hiuksiin riittää suihkaus jätettävää hoitoainetta ja hieman muotoiluainetta. Sormin hiukset saa näyttämään kuohkeilta.

Sannan pitkät hiukset suoristetaan suoristusraudalla ja kietaistaan sileälle poninhännälle. Lopputulos viimeistellään kiiltosuihkeella.

Ninnin hiuksiin on heti saunan jälkeen laitettu pötkylät, joilla hiuksiin saa nopeat ja hyvännäköiset kiharat. Pohjalle on levitetty muotovaahtoa ja kun pötkylät otetaan pois, hiuksiin suihkutetaan lakkaa.

Elinan polkkapituinen tukka näyttää hyvältä sellaisenaan, mutta siihen käytetään vähän suoritusrautaa ja suihkutetaan lakkaan lopuksi pitämään hiukset kesäillan tuulessa aisoissa.

You are the dancing queen

Illan tärkein juttu on tietenkin musiikki. Tyttöjen kesken vietettävässä illassa on turha miettiä, mikä musiikki soi radiossa eniten. Nyt valitaan kaikkien lempparibiisit ja luukutetaan niitä huoletta! Tässä tyttöjen illassa soivat ABBA, Lenny Kravitz, Leonard Cohen, ranskalaiset chansonit, Olavi Virta ja Princen Kiss.

Muutaman tunnin puunauksen, ruoka- ja juomahuollon jälkeen taksia odottaa hehkeä tyttöpoppoo. Vapiskaa parkettien partaveitset ja muut häntäheikit – tästä alkaa varsinainen bileosuus!

X