Ihmiset ja suhteet

Juhannustaioilla sulho esiin

Teksti: Anna.fi

Kansanperinteen uskomusten mukaan juhannuksena voi tehdä taikoja, joiden avulla selviää tuleva sulho.

Juhannustaioilla sulho esiin

Uhmaa koleaa suviyötä, hyttysiä ja kostean limaisia niittyjä, ja riisuudu alasti. Monet vanhoista juhannustaioista vaativat paljon nakuilua – ja niin myös nykyään. Lakaise alastomana kaivon ympärys vastapäivään ja katso sitten kaivoon. Veden pinnalla heijastelee sulhasesi kuvajainen. Äläkä sitten putoa kaivoon sulhasesi perässä!

Jos haluat saada jonkun tietyn miehen rakastumaan sinuun – niin siihenkin on taika keksitty. Hiippaile miehen pihaan, pyöri ja kieri (taas alasti) hänen pihansa nurmikolla. Mies rakastuu sinuun aivan varmasti!

Huumoria juhannukseen saat takuuvarmasti, jos kävelet juhannussaunan jälkeen takapuoli paljaana takaperin halkopinolle. Fuskata ei sitten saa, eli älä katso taaksepäin olkasi yli. Se halko, joka tökkää peffaan, tarkistetaan. Halkaistu halko kertoo, että tuleva miehesi on sinua vanhempi ja kokeneempi; pyöreä halko kertoo, että saat nuoren ja innokkaan miehen.

Onko miesrintamalla ollut hiljaista? Pane siihen siinä tapauksessa vauhtia kieriskelemällä alasti kasteisella niityllä. Taika lupaa sinulla paljon kosijoita.

Virsikirjoja ja silakoita

Sulhasta voi houkutella esiin siveimmilläkin taioilla. Nuku juhannusta vasten pestyissä päivävaatteissa ja virsikirja tukevasti pään alla. Unessa näkyy sulhanen ja aamulla pääsi on varmasti kipeä.

Aseta nukkumaan mennessäsi pään alle euron kolikko. Ensimmäinen mies, joka sinua tulee seuraavana päivänä vastaan (täytyy siis poistua kodin tai mökin pihapiiristä), on tuleva puolisosi!

Kerää niityltä yhdeksän erilaista kukkaa, ja aseta ne nukkumaan mennessäsi tyynyn alle. Unessa sulho näyttäytyy. Tai jos kukkaketoa ei ole lähettyvillä, syö yhdeksän silakkaa tai särkeä. Yöllä sinua alkaa janottaa, ja näet unta miehestä, joka tulee juottamaan sinua.

Tyyne Pennanen / A4 Media Oy (24.6.2004)

X