Ihmiset ja suhteet

Kaksinaista: Tapailua vai hapuilua ?

Teksti: Anna.fi

EveAhhh, Kati.Treffit menivät Hyvin. Tämä mies on mahtava, ja hän tuoksuu Hyvälle. Se olkoon hänen intiaaninimensä, Mies Joka Tuoksuu Hyvälle. Mutta. On aina oltava mutta, sillä mikään mikä liittyy minuun ja miehiin ei koskaan ole yksinkertaista ja selkeää.

Hän haluaa edetä hitaasti.  Eikä mitenkään vähän kuhnaillen, vaan hitaasti niin kuin nälkävuosimaisen hitaasti tai hitaasti kuten juonen eteneminen Kauniissa ja Rohkeissa. Hän toipuu yhä edellisestä erostaan ja hän on nyt sitä mieltä että hiljaa hyvä tulee. Kyllä, minä puhun ihan vanhasta kunnon pidättäytymisestä seksistä eli platonisesta suhteesta. Mies on 31, joten mitään nuoruuden arastelua tämä tuskin on.

Nyt palatakseni tuohon sinun mainitsemaasi hölmöön ja viisaaseen rehellisyyteen, niin tässä on nyt käsillä molempia.  On tietysti hyvä, että hän rehellisesti kertoi sydänsurustaan, jotta tiedän että kitkuttelu johtuu hänen toipilasajastaan eikä esimerkiksi elopainostani.  Mutta entäs nyt sitten? Pitääkö minun olla vastavuoroisen rehellinen omista epäilyksistäni? Sillä minulla on epäilyksiä.

Minut on aivopesty uskomaan että kun kohtaa mahtavan tyypin sitä tahtoo vain olla tämän tyypin kanssa eikä kertakaikkisesti malta olla koskematta tätä ja muutenkin viettämästä kaikkea liikenevää aikaa tuon mahtavuuden kanssa. Selkeästi en herätä hänessä tällaisia intohimoja. Hän pystyy aivan mainiosti olemaan viikon näkemättä minua ja liikkumaan seurassani hipaisematta minua.  Ja kuitenkin hän itse ehdottaa tapaamisia. Minut on myös kasvatettu johonkin 50-lukulaiseen uskomukseen, että miehet haluavat seksiä. Olenko luolaihminen tällaisten käsitysten kanssa? Enkö ymmärrä herkkää nykymiestä?

Omat tunteeni ovat sellaiset, että viettäisin mieluusti enemmän aikaa hänen kanssaan, jotta ylipäätänsä tutustuisin häneen kunnolla. Mutta en halua olla ahdistaa häntä. Toiseksi, tässä kun hän kaitsee haavojaan, niin enkö minä ole vapaa nainen? Eivätkö tällaista harvakseen treffailua sanota tapailuksi?

Olen aina tuntenut luontaista vastenmielisyyttä koko tapailu-sanaa kohtaan. Se on niin epämääräinen että sen alla voinee harrastaa minkämoista kanssakäymistä tahansa – JA silti lopettaa kaiken yhteydenpidon täysin yhtäkkisesti kun se nyt vaan kerran on tapailua eikä seurustelua. Myös käsitykseni ihastumisesta ja rakastumisesta on tehokkaasti suojannut minua tapailulta: kun olen ihastunut, olen yleensä alkanut myös seurustelemaan. Tai no vielä useammin ihastusta on seurannut pakit ja hysteerinen itku ja romanttisten haaveiden romahdus, mutta ei siitä nyt tässä.

Vapaalla naiseudella en tarkoita että minulla olisi ylenpalttinen tarve juoksennella pitkin kaupunkia emansipoituneena. Tuoksu-Mies on minusta kiva, ja tietysti kaikki tapaamani muut miehet vertautuvat tällä hetkellä nyt häneen. Mutta ylenpalttisen tarpeen yllättäessä (en ole e-pillereillä ja luonnon hormonitoiminta suistaa järkevän nunnankin raiteiltaan) tai jos elämäni Mr.Big, eli se viime vuonna tapaamani taidemaalari, sattuisi soittamaan niin olisin vapaa menemään.

Ehkä minun kannattaisi tavata enemmän muita, jotta en ainakaan päädy siihen vain naisille tarkoitettuun helvettiin että odottelen yhteydenottoja pitkinä iltoina keksipakettien ja kermaliköörin kanssa. Vaihtarikaverini Carlos opasti minua välimerelliseen pokauslogiikkaan: yritä kaikkia hitusenkin viehättäviä. Jos pakkeja tulee kymmenen sarjoissa, ne eivät tunnu niin pahoilta ja toiseksi, joku aina suostuu.

Carlos selvensi, että kyseessä ei ole mikään maskuliinisen lisääntymistaktiikan ilmentymä. Syy moiseen sarjatulitukseen on siinä, että ei katkeroidu odottelusta ja keveä ote elämään säilyy. Odotusten lataaminen kun on kuulemma myrkkyä niin hienovireiselle asialle kuin ihmissuhde. Ja odotuksia syntyy vain odotellessa. Sitten kun Carlos rakastuu hän lupaa ehdottomasti lakata tapailemasta muita naisia – täytyy vain toivoa että rakkauden kohdetta ei häiritse kaikki viisisataa tallennettua puhelinnumeroa.

Lopuksi: epäilyksieni alla pohjalla on PELKO. Pelkään että joko Tuoksumies ei ole rehellisesti vain tarpeeksi kiinnostunut tai että sellaista intohimoista, salamarakastumista jota olen odottanut ei ole olemassakaan. Kumpikaan vaihtoehto ei vaikuta hyvältä. Auta minua!

Eve

Lue aiempia kaksinaista-blogin kirjoituksia!

Kun mies ei halua seksiä..

Katso tilanne vastaamatta

X