Ihmiset ja suhteet

Kaksinaista: Vaaka ja treffitrauma

Teksti: Anna.fi

KengätMuutun treffeillä yhden naisen viihde- ja stand-up-komiikka show’ksi koko treffien keston ajaksi. Yleensä miehet kertovat myöhemmin, että heillä oli hirmukivaa kanssani. Sisimmässäni minä toivon että mies ottaisi puolet vetovastuusta, tai että mitään vetovastuuta ei edes olisi. Kaikki vaan menisi jotenkin luontevasti.

Terve Kati.

Uuta minuun voimia. Minulla on huomenna treffit. Olen huolestunut. Siitä huolimatta, että sain siskoltani opuksen nimeltä: ”Lakkaa murehtimasta ja ala elämään”. Äiti taas koki velvollisuudekseen tukea minua ilmoittamalla, että minulle on tullut vatsa. Johdonmukaisesti hän antoi minulle lahjaksi vaa’an. Kun kiitin mielenpiristyksestä, hän katsoi minua viattomasti ja hämmentyneesti, hän kun tahtoi vain auttaa. Nyt vaaka on vessassa. Toivon, että se menee rikki. Voisin laittaa vahingossa sen päälle jotain turhan painavaa. Kuten itseni.

Perheeni pitää minua moniongelmaisena. Olen nyt enemmän huolestunut. Miten vakuutan vieraan ihmisen ihanuudestani, jos lähisukulaiset näkevät minut kehitysprojektina? Miten vakuutan hänet edes normaaliudestani? OLENKO minä normaali?

Olen rasittava. On keskityttävä olemaan ei-rasittava. Ja tekemään vatsalihaksia. Sekä ratkaistava treffitraumani. Ai mikä treffitrauma, sinä kysyt. No, sanotaanko että siihen on syy, että en ole käynyt treffeillä sen jälkeen, kun meillä meni Tonin kanssa poikki. Minä lakkasin käymästä treffeillä, koska ne olivat näännyttäviä. Luit oikein.

Pelkään äärettömän paljon, että vastapuolella ei ole hauskaa, joten minä järjestän sitä. Kyse ei ole mistään kohteliaasti hymyilystä ja laittautumisesta nätiksi. Ehei, minä muutun yhden naisen viihde- ja stand-up-komiikka show’ksi koko treffien keston ajaksi. *Human entertainment. *Yleensä miehet kertovat myöhemmin, että heillä oli hirmukivaa kanssani. Minä taasen olen liian väsynyt tavatakseni heitä toista kertaa. Tarvitsen myös aikaa kerätäkseni lisää materiaalia show’huni.

Muutun human entertainmentiksi myös sellaisten miesten seurassa, jotka ovat itsekin hauskoja ja kipinöiviä, mutta tietysti vielä kahta herkemmin, jos tyyppi on vähänkään ujo. Sisimmässäni minä toivon, että mies ottaisi puolet vetovastuusta, tai että mitään vetovastuuta ei edes olisi. Kaikki vaan menisi jotenkin luontevasti. Vähän kihelmöisi, mutta olisi silti rentoa, mutta ei niin rentoa, että se lipuu välinpitämättömyyteen.

Nyt jos sinä sanot, että hengitä vain syvään ja ole oma itsesi, niin lähetän sinulle kaikkein kettumaisimmat kiertoviestit kostoksi. Ne, jotka on lähetettävä viidelletoista ihmiselle, tai muuten rinnat alkavat roikkua ja saa selluliittia poskiin.

Siskolta saamassani opaskirjassa neuvotaan miettimään mikä on pahinta mitä voisi tapahtua. Hyvä on, minä mietin. Kauhuskenaario: Meillä on kuolettavan tylsää. Ei, kun pahinta on, jos vain toisella on kuolettavan tylsää. Niin tylsää, että aivosolut tekevät harakireja hyppien korvakäytävästä ulos. En itse asiassa tiedä kumpi on pahempaa, se että hänellä on tuskaista vai että minulla on? On tietysti kivaa treffien aikana, jos minulla on mukavaa. On tietysti äärimmäisen nöyryyttävää, jos jälkeenpäin selviää, että olen ajanut hänen synapsinsa suisidaalisiksi.

Apua. Keksin toisen katastrofin. Hän tahtoo kosketella ja suudella ja minä ahdistun. Tämä on myös toisin päin suhteellisen raastava tilanne. Pyrin läheisyyteen niin vimmaisesti, että hän joutuu työntämään minua kauemmaksi. Kuinka nöyryttävää! Rasittavuus on maineena hiukan eri asia kuin seksuaalinen ahdistelija. Tiedän, tapanani ei ole muuttua sosiaaliseksi torspoksi, joka vain täysin tilannetta lukematta tekisi kaikkea mielipuolista. Mutta pelkään, että niin käy silti.

Epävarmuus on kauhean epäviehättävää. On keskityttävä olemaan itsevarma. Siihenkin on varmasti jotain ohjekirjoja. Mutta huomenna, huomenna minun olisi oltava jotenkin zen olematta kuitenkaan mikään aseksuaalinen, passiivinen lahnakala. Minä niin ymmärrän ihmisiä, jotka rakastuvat työkavereihinsa tai opiskelutovereihinsa, on varmasti helpompaa tuoda oma sisäinen ihanuutensa esille, kun sitä ei tarvitse ajastaa ilmestymään tiettynä päivämääränä tiettyyn kellonaikaan. Jos näkee joka päivä, on hyvää aikaa oppia tuntemaan toinen ja olla rento!

Eve

Lue lisää Katista ja Evestä!

Miten toimit treffeillä?

Katso tilanne vastaamatta

X