Ihmiset ja suhteet

Kepein ja avoimin mielin sokkotreffeille

Teksti: Anna.fi

Treffejä ei kannattaa aina ottaa niin vakavasti. Toiseen ihmiseen tutustuminen ja mukava seurustelu voivat olla pääasia. Rakastua ei tarvitse!

Kepein ja avoimin mielin sokkotreffeille

Mikon silmän sädehtivät ja hymy karehtii suupielissä. Hän on viikko sitten ollut elämänsä parhaimmilla sokkotreffeillä. Ja kun Mikko sanoo treffejä elämänsä parhaimmiksi, niin silloin häntä on syytä kuunnella. Menevä kolmekymppinen mies on ehtinyt käydä treffeillä paljon – jopa televisiossa pari vuotta sitten esitettyjä videotreffejä myöten.

Mikko oli tavannut deittinsä pienessä ja tunnelmallisessa ravintolassa Helsingissä. Heillä oli heti paljon juteltavaa – ensimmäiseksi tietysti yhteisestä tuttavasta, joka sokkotreffit oli järjestänyt. Pian he huomasivat, että heillä oli muitakin yhteisiä kavereita.

Ilta venähti yöksi ja jatkoille asti, vaikka sänkyyn he eivät menneetkään. Seuraavana päivänä he menivät vielä yhdessä syömään. Tällä hetkellä nainen on työmatkalla, mutta tekstiviestit vaihtuvat kiivaasti.

Nyt Mikko on odottavalla kannalla. Nainen oli juuri niin kaunis ja mukava kuin hänelle oli kerrottukin. Ehkä se on nyt tässä, elämän rakkaus.

Tässä Mikon ohjeet onnistuneeseen deittailuun, olkaa hyvä.

”Treffeille ei kannata mennä tositarkoituksella, eikä sen toisen tarvitse olla elämän suuri rakkaus. Deitit onnistuvat paremmin, kun vain lähtee sillä mielellä, että on menossa tutustumaan uuteen ihmiseen ja viettämään mukavaa iltaa.”

”Jokainen uusi ihminen on mielestäni kiinnostava ja arvokas sinänsä. Deittitilanteessa on mielestäni tärkeää, että haluaa kuunnella toista ihmistä, sitä mitä hänellä on sanottavaa. Itseä ei pidä korostaa liikaa. Erityisesti miehet syyllistyvät tähän.”

”Treffin aikana tulevia pettymyksen tunteita ei pidä pelätä liikaa. Ne ovat luonnollisia, niitä ei voi yksinkertaisesti välttää silloin, kun odotukset ja todellisuus kohtaavat.”

”Mielestäni treffeiltä ei pidä lähteä liian aikaisin pois. Aina kannattaa syödä illallinen ja katsoa, että millainen ihminen sieltä tulee esiin. Vaikka ei olisi ’siinä mielessä’ kiinnostunut, illasta voi tulla ihan mukava, kunhan olet vain kiinnostunut muista ihmisistä.”

Teksti: Tyyne Pennanen / A4 Media Oy (12.1.2005)
 

X