Ihmissuhteet

Kestävä rakkaus syntyy 5 tärkeästä elementistä – löytyvätkö ne suhteestasi?

Kun parisuhteessa on sitoutumista, luottamusta, tahtoa, uskoa ja toivoa, rakkauden on mahdollista kukoistaa. Selvitimme, miten rakkauden 5 tärkeintä elementtiä näkyvät suhteessa.
6.6.2017 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock

Rakkaus ei tarkoita vain ihastumisen, hullaantuminen tai rakastumisen tunnetta. Siihen liittyy myös tärkeitä elementtejä, jotka pitävät rakkauden elossa ja parisuhteen onnellisena. Rakkauden viisi tärkeää elementtiä – sitoutuminen, luottamus, tahto, usko ja toivo – muodostavat rakkauden kivijalkan, jonka varassa parisuhteen on mahdollista seistä vaikeinakin hetkinä.

Jos seuraavat viisi merkkiä kuvaavat parisuhdettanne, olette onnistuneet rakentamaan suhteellenne kestävän pohjan.

1. Olette sitoutuneita toisiinne

Sitoutumista tarvitaan, jotta läheisyys on mahdollista.

Jotta ihminen uskaltaa avata sydämensä ja pystyy jakamaan kipeimmätkin muistonsa toiselle, hänen on tiedettävä, ettei toinen ole lähdössä minnekään. Kun parisuhteen molemmat osapuolet ovat oikeasti sitoutuneita suhteeseen, he pystyvät kuuntelemaan toisiaan, ilmaisemaan rehellisesti tunteitaan ja olemaan aidosti läsnä.

2. Välillänne vallitsee luottamus

Kun kumppanit luottavat toisiinsa, molemmilla on tilaa toteuttaa unelmiaan, tavata ystäviään ja harrastaa harrastuksiaan. Luottamus takaa sen, ettei kumpikaan kahlitse toista liikaa vaan molemmat pystyvät tekemään asioita, jotka tuottavat itselle onnea.

Samalla luottamus tarkoittaa myös sitä, että molemmat kunnioittavat toistensa unelmia ja elämää. Molemminpuolinen kunnioitus on yksi tärkeimmistä asioista parisuhteelle.

3. Tahdotte selvittää riidat ja ongelmat

Tahto pitää suhde toimivana ja ratkoa ristiriidat on tärkeä rakkauden elementti.

Se, että erimielisyydet halutaan selvittää, kertoo välittämisestä ja tahdosta olla yhdessä. Jos vaikeat asiat vain lakaistaan maton alle, ne alkavat salakavalasti nakertaa parisuhdetta.

4. Uskotte kuuluvanne toisillenne

Kun molemmat uskovat, että edessä on yhteinen tulevaisuus, rakkauden on mahdollista kukoistaa. Usko asioiden järjestymiseen ja siihen, että kuulutaan yhteen, auttaa myös kantamaan haastavien aikojen yli.

5. Teillä on yhteinen toivo tulevasta

Toivo on kuin majakka, joka johdattaa parisuhdetta eteenpäin. Se valaa uskoa parisuhteeseen ja luo valoa silloin, kun arki tuntuu raskaalta.

Yhteiset tavoitteet ja tulevaisuudensuunnitelmat osoittavat, että molemmilla on toivo yhteisestä elämästä.

Lähteet: Huffington PostPsychology Today, Väestöliitto

Lue myös:

Rakkaustesti – testaa, miten rakastat ja haluat tulla rakastetuksi

Selvitä, mitä neljästä eri parisuhdetyypistä teidän suhteenne edustaa

Mistä tietää, tuleeko parisuhde onnistumaan? Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Elina Tanskanen kertoo

5 merkkiä, jotka paljastavat, että puolisosi on sinulle edelleen Se Oikea

Lue myös

Suosittelemme