Ihmiset ja suhteet

Komea mies, mutta pätkä – onko pituudella väliä?

Teksti: Anna.fi

Komea mies, mutta pätkäPitkä mies on varsin kätevä. Hän ylettyy kurkottelemaan kaappeihin ja näkyy myös kauas väkijoukossa. Onko pituudella oikeasti väliä parisuhteessa ja miksi naiset ihailevat pitkiä miehiä? Jos poka on pätkä, onko suhteella  lainkaan tulevaisuutta?

Harri, 177 cm

Parisuhdeterapeutti Harrin mielestä suvunjatkamiseen liittyy  yhä tiedostamattomia tabuja. ”Usea nainen haluaa katsoa miestään ylemmäksi. Pituus ei tosin ole mikään ongelma, mutta vaatii mieheltä paljon näyttäytyä  huomattavasti pitemmän naisen kanssa. Tosin seksikkyys, karisma ja varallisuus auttavat aina. Tom Cruise, Nicolas Sarkozy, Lauri Tähkä ja Ilkka Kanerva ovat esimerkkejä miehistä, joita ei ole pituudella pilattu, mutta he eivät ole tehneet siitä itselleen ongelmaa.” Harrin mukaan kyse on opituista kulttuurisista asioista.

”Olen useammin kuullut naisten suusta, että komea mies, mutta pätkä. Uupuvat sentit vähentävät viehättävyyttä.” Harri on sitä mieltä, että pituus ei  kuitenkaan loppupeleissä ratkaise. ”Naiset rakastavat hyvää kuuntelijaa, sitä että heidät otetaan huomioon, eivät he ole liikkeellä mittanauhan kanssa. Omat hampaat ja hyvät hermot, sitä naiset edellyttävät.” Millaisia painotuksia pituudelle antavat naiset itse?

Sara, 162 cm  ja Marko 196 cm      

Omakotitalon eteisessä seisovat kahdet kengät, jotka huvittavat vieraita. Toiset ovat sirot naisten kengät kokoa 36 ja toiset miesten kokoa 47. Pieni ja siro Sara kertoo ettei ole erityisemmin perustanut pätkistä. ”Joskus opiskeluaikoina olisin voinut laittaa  ylleni t-paidan, että pätkät älkää vaivautuko. Jokunen lyhyt surkimus kuitenkin yritti pokailla bileissä. En ole koskaan tuntenut vetoa lyhyisiin tai  kovin laihoin miehiin. Päinvastoin. Suuren miehen rinnalla tunnen olevani pieni, suloinen ja naisellinen.” 

”Olen feministi, mutta haluan että mieheni on -minua suurempi ja vahvempi.” Vankkarakenteinen, lähes satakiloinen Marko nostaa silloin tällöin  sätkivän emäntänsä ilmaan, omaksi ja vieraidenkin riemuksi. ”Seksi tietysti vaatii kekseliäisyyttä, etten vallan litisty”, naurahtaa Sara. Marko käyttää Sarasta hellittelynimiä ötökkä ja kärpänen. ”On ihanaa kun mieheni ylettyy korkealle ja voi avata yläkaapit.”

Saija, 184 cm ja Eero 174 cm

Saija on häpeillyt pituuttaan. ”Koulussa minua haukuttiin lipputangoksi.  Luokkakuvassa olin aina taka-alalla. Venähdin täyteen pituuteni aika nopeasti. Tunsin itseni aika kömpelöksi, enkä koskaan ollut erityisen suosittu poikien keskuudessa. Poikaystäväni ovat olleet minua pienempiä. Ikäluokkani, vuoden 1972 tytöt ovat kohtuullisen pieniä, mutta 1980-1990-luvulla syntyneet tytöt ovat mielestäni venähtäneet  kovin pitkiksi”, Saija kertoo. Saijan ja nykyisen miehen  Eeron kokoero on huomattava.

”Äitini ikäpolvi arvostaa pituutta, se on jotenkin miehen mitta. Sukulaiset kommentoivat Eeroa: On se ihan miehen näköinen, muttei kokoinen. Hääkuvamme vaati sommittelua, minä istuin ja Eero piti käsiä ympärilläni.” Saija on seurannut  kiinnostuneena julkisuuden henkilöitä, joilla on  mittava kokoero. ”Leena Harkimo ja hänen nykyinen miehensä, Ilkka Kanerva ja naisystävä, Nicolas Sarkozy ja hänen vaimonsa  Cecilia ja nykyinen  heila Carla Bruni… Uskon, että pitkä nainen tuo jonkunlaista arvokkuutta ja voimaa lyhyelle miehelle”, hän pohtii. ”Ei miehekkyys ole pituudesta kiinni!”

Ville, 165 cm ja Saara 175 cm

-Mainosalalla työskentelevä Ville on mieltynyt pitkäraajaisiin ja sorjiin kaunokaisiin. Oma pituus ei  suinkaan rajoita uusia tuttavuuksia. ”Olen esteetikko ja ihailen naisia. Pienikokoisista tytöistä tulee helposti avuton ja pikkutyttömäinen vaikutelma. Naisessa tulee olla näyttävyyttä ja kokoa, se on upeaa!” Ville on törmännyt naisiin, joille pituus on  parinvalinnan tärkeä kriteeri. ”Uskomatonta potaskaa!”, hän sanoo.

Ville on perehtynyt syvällisesti parinvalinnan psykologiaan ja uskoo, että lyhyillä miehillä saattaa olla jonkunlainen Napoleon-kompleksi. ”Olisikohan niin, että pituudesta huolimatta täytyy yrittää. Uskon kyllä että naiset arvostavat hervotonta läppääni. Kaltaistani ei ole toista!”, hän sanoo ja iskee silmää. ”Lyhyt mies voi olla  kovakin pelimies. Pakko kehittää muita avuja, jos senttejä uupuu.”

Katia, 168 cm

Katiaa eivät lyhyet miehet kiinnosta. ”Olen hakenut itselleni seuraa internetistä. Sain useita vastauksia ja ikävä myöntää, mutta ensi töikseni heivasin kaikki alle 180 cm pitkät miehet. Kyse on omista mieltymyksistä ja osin varmaan kulttuurisista asioista. Ei minua ilahduta paksu pankkitili tai aateliset sukujuuret. Terveys ja pituus, se että on  yli 180 cm on tärkeintä jälkeläisiä ajatellessa”, Katia sanoo. ”En tietenkään ole suoraan sanonut kenellekään, mutta ei, pätkät ei kiinnosta, pituus on  mielestäni tavoiteltavaa miehessä”, Katia summaa. ”Jos saan kerran valita, niin miksi ottaisin pätkän?”

Eila, 168 cm ja Harri 170 cm

”En ole ymmärtänyt naisia, jotka katsovat pituutta! Karisma ja seksi on jotain aivan muuta!”, Eila sanoo. ”Olemme Harrin kanssa tasakokoiset, joten helppo on sitä silmiin tapittaa. En minä viitsisi katsella yläilmoihin”, Eila kujertaa. ”Kyllä minä katson enemmän naamaa, kuin pituutta. Eihän se Sauli Niinistökään ole pitkä.”

Laura

X