Ihmiset ja suhteet

Miehet kertovat: Mikä naisessa viehättää?

Teksti: Anna.fi

Mikä naisessa viehättää?Pretty Woman, Audrey Hepburn, Tanja Saarela, prinsessa Madeleine, oma tyttöystävä – mikä heissä viehättää? Ellien iloksi viisi eri-ikäistä miestä kertoo, mikä naisessa oikein viehättää.

Verneri, 21

Millainen on viehättävä nainen?

Kun kohtaan naisen, lähtee viehättävyys liikkeelle kasvoista: kaunis hymy, lempeä ääni, kujeileva ilme, häivähdys salaperäisyyttä silmissä. Tanssiva nainen on lähes poikkeuksetta viehättävä.

Mitä viehättävyys on?

Viehättävän henkilön kanssa on jännittävä olla, vatsanpohjasta ottaa ja hymyilyttää. Viehättävyys on siis vuorovaikutusta toisen ihmisen kanssa. Viehättävyys on ehdottomasti katsojan silmässä.

Voiko viehättävyyttä opetella?

Viehättävyyttä voi varmasti opetella. Ystävällinen suhtautuminen muihin ihmisiin, hymyily ja silmiin katsominen, persoonallinen pukeutuminenkin saattavat lisätä ihmisen viehättävyyttä ja kyllähän näihin asioihin voi vaikuttaa. En tosin tiedä, onko mitään järkeä tietoisesti ruveta tekemään itsestään viehättävämpää. Huomio voi mennä vain pinnallisiin asioihin ja toisten miellyttämiseen. Homma menee kuitenkin niin, että toiset tykkäävät yhdestä ja toiset toisesta.

Kuka on viehättävin tapaamasi nainen?

Oma tyttöystäväni on hyvin viehättävä neitokainen. Elämän aikana olen myös kohdannut monia viehättäviä naisia, joihin en ole ehkä edes paremmin tutustunut. Ohikulkijakin saattaa jollain viehättävällä yksityiskohdalla tehdä vaikutuksen.

Mikä naisessa nostaa niskakarvat pystyyn?

Niskakarvat nostaa pystyyn kaksi asiaa ylitse muiden: hymy ja katse.

Pitääkö aina ja kaikkialla olla viehättävä?

Jotkut ihmiset ovat viehättäviä aina. Tai no, melkein koko ajan. On tietysti hetkiä, jolloin sellainenkin ihminen esimerkiksi voi niin pahoin tai ympäristö ja olosuhteet aiheuttavat sen, ettei viehättäväkään enää ole ihan niin viehättävä. Silloin ei missään nimessä tarvitse yrittää olla yhtään sen viehättävämpi. Se on laiffia. Sitä paitsi vähemmän viehättävät tuokiot korostavat niitä hetkiä, jolloin viehättävyys on viedä toiselta jalat alta.

Mikä naisessa viehättää?Eero, 28

Millainen on viehättävä nainen?

Tämä ei ole mikään yksinkertainen kysymys. Viehättävä voi olla niin monella eri tavalla, se kun ominaisuutena on kovin riippuvainen tulkitsijastaan. Toiset voivat kokea viehättäväksi henkilön, josta joku toinen ei välttämättä pidä ollenkaan.

Mielestäni viehättävä nainen voi esimerkiksi olla

– kaunis omalla henkilökohtaisella, juuri minuun vetoavalla tavallaan: kauniit silmät, hiukset, huulet… Kauneus on usein se osa viehättävyydestä, jonka huomaa ensin. Myös sen näkeminen on paljon vastaanottajasta kiinni. Mielestäni voi olla tosi kivaa vaan katsoa jotain tyyppiä.

– itsevarma, mutta vähän ujo. Jos mimmi uskaltaa olla oma itsensä vahvuuksineen ja heikkouksineen, se on tosi viehättävää.

– ystävällinen suhteessa muihin. Mielestäni toisten huomioon ottaminen on viehättävää – varsinkin minun huomioon ottaminen.

– avoin, sosiaalinen. Uskaltaa puhua myös vaikeammista jutuista ja osaa kommunikoida. Osaa myös sanoa miltä tuntuu.

– kärsivällinen. Tietää, että pojat ja tytöt ovat erilaisia.

– temperamenttinen. Osaa myös tuoda näkökulmansa esille ja laittaa äijän ruotuun.

– romanttinen. Koska itse olen, eikä hehkuttelujeni ei soisi menevän hukkaan.

– omalaatuinen. Jos tekee jonkun jutun tosi omalla tyylillä, myös se voi olla kovin viehättävää.

– fiksu, älykäs. On upeaa keskustella jonkun ihmisen kanssa asioista. Ainakin minuun tekee vaikutuksen tietty perillä olo ja nokkeluus.

– hauska. Jos on kauhean vakava tyyppi, katoaa viehättävyydestä keveys. Hymy ja nauru ovat usein viehättäviä.

On totta kai niin, että näissä luetelluissakin ominaisuuksissa täytyy olla joku balanssi – viehättävyys harvoin kai syntyy vaan yhdestä ominaisuudesta.

Mitä viehättävyys on?

Viehättävyys voi koostua monesta pienestä osasta. Nainen voi olla ulkoisesti viehättävä. Toisaalta joku voi henkilönä olla juuri sellainen, joka vetoaa erityisesti toiseen. Naisesta voi tehdä viehättävän esimerkiksi hänen äänensä, tapansa puhua, silmänsä, tapansa katsoa. Listaa voisi jatkaa kai loputtomiin. Viehättävyys voi kai olla oikeastaan mitä vaan, mikä saa vastaanottajassa aikaan oikeanlaisen positiivisen reaktion.

Voiko viehättävyyttä opetella?

Media ja kulttuuri määrittävät sellaisia arvoja, joiden mukaan voidaan arvioida mitä pidetään yleisesti viehättävänä. Kai sellaisten yleisten viehättävyysmääreiden täyttämistä voi treenata, mutta mielestäni viehättävyys voi tulla, ja usein tuleekin, myös ihan luonnostaan.

Kuka on viehättävin tapaamasi nainen?

Tämä on todella vaikea kysymys. En osaa sanoa. Olen tavannut tosi monta tosi viehättävää naista.

Mikä naisessa nostaa niskakarvat pystyyn?

Ylimielisyys ja epäkohteliaisuus.

Pitääkö aina ja kaikkialla olla viehättävä?

Ei aina tarvitse olla viehättävä. Miksi pitäisi? Sitä paitsi monesti on niin, että jos ei liikoja yritä, niin onnistuu olemaan viehättävä joka tapauksessa ihan haluamattaan. Mutta viehättävyys saattaa vaatia voimia, eikä tietenkään voi edellyttää, että joku jaksaisi aina olla.

Juuso, 32

Millainen on viehättävä nainen?

Yritin kerran jonkun kehotuksesta muotoilla listaa ominaisuuksista, joita haluaisin naisella olevan. Lista alkoi hymystä, eteni luonteenpiirteiden kautta, kauniisiin sääriin. Lista oli loputon, mitä enemmän tuumin, sitä loputtomammalta tehtävä tuntui. Laiton kynän syrjään, polttelin auringossa muutaman savukkeen, ennen kuin ymmärsin, että toimeksianto on täysin mahdoton.

Kauneus on katsojan silmissä, totta kyllä, mutta se on myös melkoinen latteus. Varmaan se on keksitty, kun joku seurustelusuhde on pitänyt korrektisti päättää. Kauneus on katsottavassa, täytyy vaan nähdä tarpeeksi syvälle. Kaikki naiset ovat tavallaan viehättäviä.

Mitä viehättävyys on?

Viehättävyys on piilotettu hetkiin, eleisiin ja toimintamalleihin. Viehättävyys on hymyssä, viehättävyys voi olla sitä, että silmät nauravat, se voi olla hymyssä, joka tarttuu. Viehättävyys täyttää suurenkin huoneen, sitä ei voi olla huomaamatta. Se nousee omasta olosta. Täytyy uskaltaa rakastaa itseään, omaa vartaloaan, luonnettaan, huumorintajua. Rakasta itseäsi, niin muut rakastavat sinua, kunhan et putoa lähteeseen. Viehättävä nainen on itsevarma, muttei korosta itseään. Hän on kaunis, mutta ei turhamainen, hyvä, muttei kenenkään narussa, lämmin ilman muttia.

Omalla kohdallani toivoisin toki löytäväni urheilullisen, sivistyneen, iloisen neidin, joka pitäisi itsestään huolta, ja jolla olisi oma vahva tahto. Tahtoisin löytää naisen, joka antaa rakastaa itseään, uskaltaa heittäytyä. Tunnollisia metsämiehiä kiinnostaa luonnollisesti metsästys saalista enemmän, kunnes sitten kerran tapaa sen hymyn, josta ei pääse irti, käden, josta huomaa aamulla pitävänsä kiinni.

Voiko viehättävyyttä opetella?

Viehättävyyden opettelu on toisten huomioon ottamista. Yleisimmät käytöstavat olisi ihan hyvä hallita pääpiirteittäin. Joku on aina jollekin viehättävä, kaikkien kanssa ei voi tulla toimeen. Viehättävyyden opettelu voi olla nöyrtymistä elämän edessä, sen tunnustamista, että yksin ei kaikesta selviä.

Kuka on viehättävin tapaamasi nainen?

Viehättävin tapaamani nainen on Mika Waltarin Sinuhen kuvaama Minea.

Mikä naisessa nostaa niskakarvat pystyyn?

Kauhusta saa joskus vapisemaan kaunis nainen, joka kompastelee kynnyksiin. Kauhistuttava on ylimielinen pelaaja, joka etsii Richard Geren ja Daniel Graigin ristisiitosta, joka kirjoittaa kuin Garcia Marquez, rakastelee kuin Javier Bardem Lihan Värinä -elokuvassa, laulaa kuin Joakim Berg, ajaa kuin Senna-vainaa ja omistaa kivitalon Helsingin Pohjoisrannasta. Nainen, joka kertoo kaiken tämän ensitapaamisella, on todella pelottava.

Pitääkö aina ja kaikkialla olla viehättävä?

Hiukan riippuu, kuinka viehättävyys määritellään. Voisin tyhjentävästi ottaa kantaa Mikkeliläisellä aforismilla, ”kiltti pitää olla, kiusata ei saa, muuten saapi tehdä, melkein mitä vaan”.

Nainen viehättääJaakko, 44

Millainen on viehättävä nainen?

Viehättävä nainen on mielen kuvitelma ihanteellisesta naisesta. Minulle viehättävä nainen merkitsee hyvää oloa tuottavaa vuorovaikutusta.

Mitä viehättävyys on?

Omat kuvitelmat kohtaavat todellisuudessa vasteensa.

Voiko viehättävyyttä opetella?

Kyllä, viehättävyyttä voi opetella opettelemalla ymmärtämään elämää.

Kuka on viehättävin tapaamasi nainen?

Heitä on useita – ei voi yksilöidä.

Mikä naisessa nostaa niskakarvat pystyyn?

Maskuliinisuus ja/tai yritys olla maskuliininen tai jotakin muuta, mitä ei luonnostaan ole.

Pitääkö aina ja kaikkialla olla viehättävä?

Viehättävyys ei ole sellaista, jota voi tehdä. Viehättävyys ei ole tunnetila tai materiaalisuuden ilmentymä. Jos haluaa olla vapaasta tahdostaan toisen ihmisen seurassa, piilee viehättävyys läsnäolossa.

Turo, 53

Millainen on viehättävä nainen?

Sujut itsensä kanssa. Loistaa sisäistä kauneutta – ulkoinenkaan ei ole tietysti haitaksi, muttei edellytys.

Mitä viehättävyys on?

Se on merkillinen vetovoima, synnyttää tarpeen tulla lähemmäksi – vähän niin kuin maan vetovoima.

Voiko viehättävyyttä opetella?

Ainakin jalostaa ja viljellä. Ei ole kuitenkaan kysymys opeteltavissa olevista tekniikoista tai tempuista.

Kuka on viehättävin tapaamasi nainen?

Kirsti Paakkanen, joka on merkillinen ja uskomaton yhdistelmä ujoutta ja rautaista businesskokemusta.

Mikä naisessa nostaa niskakarvat pystyyn?

Sama, mikä miehessäkin: kun ei ole sujut itsensä kanssa ja yrittää kovasti olla jotain muuta kuin mitä oikeasti on. Se säälittää.

Pitääkö aina ja kaikkialla olla viehättävä?

Olisi se tietysti hienoa, mutta lienee melko epärealistista? Ei kai voi vaatia muilta sitä, mihin itsekään ei pysty.

Anne Slåen

X