Ihmiset ja suhteet

Miksi miehet haluavat yksinhuoltajan

Teksti: Anna.fi

Miksi yh-ystäväsi sai bileissä taas enemmän deittikutsuja kuin sinä? Kyösti Niemelä paljastaa epäreiluuden taustat.

Niin lämminhenkinen romaani kuin Nick Hornbyn Poika olikin, se langetti ikävällä tavalla varjon yksinhuoltajista kiinnostuneiden miesten ylle. Teoksen päähenkilö Will, jota esitti elokuvassa Hugh Grant, keksii hyviä syitä ryhtyä deittailemaan yksinhuoltajanaisia: ”Laadukasta seksiä, monenmoista mieltä hivelevää, tilapäistä isyyttä ilman kyyneliä ja lopulta ero vailla syyllisyyttä – mitä muuta mies voisi edes toivoa?”

Tilapäinen isyys tarkoittaa Willille valokuvauksellisia tuokioita: ”Hän saattoi kävellä käsi kädessä kaunottaren kanssa lasten kirmatessa heidän edellään, ja kaikki näkivät hänet siinä puuhassa, ja kun hän oli iltapäivän verran tehnyt niin, hän saattoi halutessaan mennä kotiin.”

Myönnän kyllä, että moinen järkeily onnistuu moneltakin mieheltä. Onneksi yksinhuoltajista kiinnostuneilla sinkkumiehillä voi olla paljon mukavampiakin motiiveja.

Ensinnäkin, lapsia ei ensiksikään tarvitse ryhtyä yhdessä tekemään, vaan ne tulevat kaupan päälle. Todennäköisesti paineita yhteen muuttamiseen ja uusien lasten tekoon kasautuu myös hitaammin. Työläs ja stressaava vauvavaihekin on yleensä mennyt ohi, ja jos yhteen joskus muutetaan, lapsoset saa heivattua silloin tällöin alkuperäiselle isälle.

Sinkkuäiti osaa pitää hauskaa

Yhdistelmä ura+lapset tietää sinkkuäidille (paljon kivempi termi!) varsin tarkkaa aikataulua. Monia miehiä epäilemättä innostaa tässä mahdollisuus silloin tällöin tapailevaan seksipainotteiseen suhteeseen. Itse kehottaisin innostumaan kuitenkin siitä, että rajoitettu aikataulu johtaa hauskanpidon maksimoimiseen.

Kiireisillä urasinkkuäideillä ei ole aikaa jäädä jumittamaan huonoon baariin, huonoon suhteeseen tai huonoon keskusteluun. He haluavat ottaa vapaista tunneista kaiken irti. He eivät myöhästele ilman hyvää syytä (eikä sinunkaan pitäisi). He eivät anna kivuuden häipyä illasta noin vain. Jos joku lajin edustaja istuu oluilla kanssasi kolme tuntia, hän todennäköisesti aidosti pitää seurastasi, mikä on miehelle aina rentouttavaa tietää.

Oma elämä tietää enemmän miehiä

Kaikkein hienointa sinkkuäideissä on, että heillä on ns. oma elämä. Heillä on arvokas ihmissuhde kotonaan, ihailua, valmista keskusteluseuraa ja joku jolle leipoa hedelmäkakkuja. He harvoin kaipaavat miestä tekemään elämästään sisällyksekästä. Ja kun on oma elämä, siihen saa helpommin miehenkin.

Toisin kuin ennakkoluuloiset teinitytöt olettavat, sinkkuäidit ovat vähemmän epätoivoisia kuin lapsettomat naiset. He tietävät, että ilman suhdetta on todellakin parempi kuin huonossa suhteessa.

Miehet myös tietävät hyvin, että synnyttäminen tekee naisista kauniimpia. Näiden asioiden liian tarkka kuvailu vaikuttaa helposti brutaalilta, joten todettakoon vain, että nuoret naiset aliarvioivat usein kävelytyylin ja kehosuhteensa merkityksen osana viehätysvoimaa.

Lopuksi neuvoja äideille

Tämä kaikki koskee ennen muuta naisia, jotka ajattelevat olevansa ennemmin sinkkuäitejä kuin yksinhuoltajia. Silloin kun kutsuu julkisesti itseään nimityksillä äippä, äityli, äityliini tai mamiskuukkeli, ei vain ole vielä valmis deittailemaan kaikkein kuumimpia miehiä.

Kotona voi tietysti käyttää millaisia sanoja tahtoo. Mutta vasta eron tekeminen lasten kanssa puhumisen ja miesten kanssa puhumisen välille kertoo valmiudesta ihmissuhteeseen.

Jotkut totaalisen tietämättömät naiset paljastavat miehelle vasta muutaman tapaamisen jälkeen, että heillä on bonarina ikioma lapsikin valmiiksi. Ei niin kiinnostavia asioita pidä pitää piilossa liian pitkään! Kannattaa alkaa kertoa vaikka lapsen suosikkifutaajista tai -bändeistä, niin saatte samalla jotain keskusteltavaa.

Teksti: Kyösti Niemelä / A4 Media Oy (9.3.2006)
Kuva: A4 Media Oy

X