Ihmiset ja suhteet

Miksi Sinkkuelämää ei voi elää Suomessa?

Teksti: Anna.fi

Kesäuusintoja katsellessa herää kysymys, miksi naisen seuraelämä Suomessa ei näytä lainkaan yhtä glamoröösiltä kuin Manhattanin siskojen. Onko kyse vain maantieteellisesta sijainista vai kentiesluonteenlaadusta?

Sinkkuelämää

Entä onko kysymys asenteesta? Että jos nyt vain vetäisen sellaisen minihameen päälle että mummoni sokeutuisi jos sen näkisi ja aseistauduin korkokengillä 24/7, niin pian Mr.Big kaartaa limusiinilla lähiööni? Valitettavasti näin ei käy. Syitä on muitakin kuin se, että mummokin näyttää paremmalta minihameessa kuin minä.

1. Miesten taso ja lukumäärä

– Naisilla New Yorkissa on mistä valita, miehiä on miljoonia. Eikä kyse ole pelkästään siitä, että heitä on paljon, he eivät myöskään kaikki tunne toisiaan. Nainen ei saa kyseenalaista mainetta, vaikka hän tapailisi uutta miestä kerran kuukaudessa.

– Toista on Suomessa. Täällä kaikki tuntevat toisensa. Jos tapailee 12:a eri miestä vuoden aikana, loppuu monesta kaupungista naimakuntoiset miehet kesken. Loikkaamalla sängystä sänkyyn, hyppää myös hyvin nopeasti esimiehensä pojan, naapurin veljen tai hammaslääkärinsä patjalle. Odotamme työväenopiston kursseja aiheesta: ”Miten kohdata entisiä petikavereita yllättävissä paikoissa”. Sitä ennen pitänee tyytyä ”Tosi rakkaus odottaa” –kampanjaan.

2. Seksikeskustelujen taso

Carrie - Subtv

– Manhattanin siskokset puhuvat suvereenin avoimesti eri kokemuksistaan julkisilla paikoilla ääneen. Ei ole sellaista asentoa, välinettä, paikkaa tai miestyyppiä jota joku tai kaikki heistä eivät olisi joskus kokeilleet.

– Suomessa vastaava kokemusvaranto on julkisesti vain naisilla, joilla ei ole oleskelulupaa, mutta maksullinen puhelinnumero.  Jos oma seksuaalinen repertuaari on laaja, siitä puhutaan yksityiskohtia välttäen. Seurueessa on aina yksi tai enemmän niitä (onnekkaita?) joilla on elämässään ollut yksi ainut vuodekumppani: oma aviomies. Se samainen Tomppa, joka oli sinunkin luokallasi peruskoulussa.  Tällä saralla on aluillaan kulttuurinmuutos, mutta kestää vielä tovin ennen kuin seksistä avaudutaan muulloinkin kun punaviinihumalassa parhaalle ystävättärelle keittiön pöydän ääressä.

3. Suku

– Olen hämmästellyt mihin Carrie tovereineen on ahtanut omien vanhempiensa lisäksi kaikki muutkin sukulaiset? Vaikka muuttaisit Ivalosta Turkuun, suku pysyy. Ja se soittaa. Ja kyselee. Manhattanilla vain miehillä näyttää olevan sukulaisia, nimittäin kiusallisia äitejä. Siltä osin myös Suomi pärjää: niitä löytyy meiltäkin.

4. Treffit

– New Yorkissa mennään syömään, elokuviin tai ehkä galleriaan. Tapailua voidaan jatkaa viikkoja.

– Suomalaisittain: jos mies vie ravintolaan, koko ilta murehditaan sitä miten pahasti itse tai se toinen mokaa. Kummalla on aterian ajan levitettä leivän sijaan leuanpielessä? Napsuttaako mies sormia tarjoilijalle? Istuuko nainen siten, että stay-uppien reunat näkyy? Hiestääkö reisien välistä?

Entäs maksupolitiikka? Jos mies maksaa, sorretaanko tasa-arvoa? Jääkö nainen velkaa? Miten se hoidetaan? Tarkoittaako se..?

Gallerioihin on paha mennä, niillä kun on suomalaisiin sama vaikutus on kirjastoilla ja kirkoilla. Puheääni hiljenee olemattomiin ja jokainen askel tuntuu rikokselta äänettömyyttä vastaan.

Treffit ovat jääneet Suomessa kehittymättömälle asteelle, koska niitä ei ole tarvittu. Jostain kaveripiirin Mirkusta tai Seposta kehkeytyy joidenkin kotibileiden jälkeen tyttö- tai poikakaveri. Jos treffeillä käydään, niin se on kertaluontoinen huvi. Sen jälkeen voidaan joko muuttaa yhteen tai olla enää koskaan tapaamatta.

5. Juhlat

– Manhattanin nelikolla on cocktail-mekkoja yhtä paljon kuin suomalaiskodissa kaukosäätimiä. Niitä myös käytetään, juhlat ovat kauniissa saleissa ja niissä on catering-palvelu. Vieraita on muutama sata, musiikki tyylikästä eikä kukaan ole niin humalassa etteikö älykäs flirtti luonnistuisi.

– Meillä on jo yllä mainitut kotibileet. Olivatpa vieraat 15 tai 50-vuotiaita, tarjolla on siideriä ja olutta, viinitonkat ja kossua. Sipsit on laitettu kulhoihin, jos on ehditty, dipit on juhlien alkaessa vielä kermaviilipurkeissaan maustumassa jääkaapissa. Ajoittain on ”muodissa” tarjoilla jotain tiettyä ”trendiruokaa”, ysäri-tortilloja, 2000-luvun foccacciaa tai tapaksia. Ihkua. Jos jollakin vieraista on mekko päällä, se tarkoittaa että kyseinen ihminen on tulossa jostain virallisesta tilaisuudesta eikä ole kerennyt vaihtaa vaatteita.

6. Kengät

– Carriella, Charlottella, Samanthalla tai Mirandalla ei ole koskaan jokasään saappaita tai Dr.Brinkmaneja.

– En aio väittää etteikö Suomesta saisi upeita kenkiä, vaikkei täältä Manoloja löydykään. Kenkiä on kyllä. Harvassa ovat vain naiset jotka käyttävät niihin kuukausipalkkansa ja osaavat kävellä niillä.

Hämmentävää on loppujen lopuksi se, että sinkkuelämä Suomessa voittaa Manhattan-version kuusi-nolla. Vaikka seksistä puhuttaisiinkiin kiertoilmaisuin tai vaiettaisiin kokonaan, pystytään täällä muutoin olemaan rehellisiä ja suorapuheisia. Olisi myös toivottavaa että täällä pariuduttaisiin jatkossakin ilman että ihmisten tapaamisesta tarvitsee tehdä salatiedettä, jossa ei koskaan saa paljastaa omia aikeita tai tunteita.

Sinkkuelämää voi hakea myös sinkuista!

Teksti: Tia
Kuvat: Mtv3 ja Subtv

Olisitko mielummin sinkku Suomessa vai Manhattanilla?

Katso tilanne vastaamatta

X