Ihmiset ja suhteet

Millainen on hyvä työkaveri?

Teksti:
Anna.fi

Miten tulla suosituksi työkaveriksi? Onko hyvä työkaveri aina valmis auttamaan vai hyvä tyyppi, jolla on parhaat jutut? Lue Ellien pienen työkaverikyselyn vastauksia siitä, mistä on hyvät työkaverit tehty.

Millainen on hyvä työkaveri?

Hyvä työkaveri hoitaa työnsä

Kaikki vastanneet korostivat hyvän työkaverin hoitavan aina työtehtävänsä ja enemmänkin.

”Kyllä kaikki työpaikalla tietävät, kellä on oikeasti kiire ja kuka vaan surffaa netissä. Mulla on työkavereita, joista osa ei ikinä hoida kaikkia hommiaan ja toisiin taas voi aina luottaa.”

Hyvä työkaveri tukee

Huonona päivänä hyvä työkaveri pelastaa päiväsi.

”Mun yksi työkaveri osaa antaa palautetta. Joskus se on pelastanut päivän, kun hän on tullut sanomaan, että hei hyvin tehty, mä tiesin että sä pystyt siihen.”

Hyvä työkaveri auttaa

Kaikki eivät ole auttavaisia, vaan käyttävät vapaana olevan ajan laiskotteluun.

”Hoitoala vaatii yhteistyötä. Mun duunissa päivittäin autetaan toisiamme. Hyvä työkaveri tulee tarjoamaan apua myös silloin, kun sillä itsellä on kiire.”

Millainen on hyvä työkaveri?

Hyvä työkaveri on luotettava

Hyvä työkaveri sanoo asianosaiselle itselleen, mitä mieltä on, eikä puhu takanapäin pahaa.

”Halusin uudelleen järjestellä työpaikkani toimintaa, ja ihmettelin kun ihmiset suhtautuivat parannuksiin vastahakoisesti. Työyhteisössä pitkään ollut työntekijä tuli kertomaan minulle, että esimerkiksi jotkut ovat seurustelleet keskenään eivätkä siksi halua työskennellä yhdessä. Minusta oli suuri luottamuksen osoitus, että joku halusi selventää tilanteen myös uudelle työntekijälle.”

Hyvä työkaveri on optimistinen

Vastausten mukaan hyvä työkaveri suhtautuu asioihin haasteina eikä ongelmina.

”Luovassa työssä projekteissa monesti keskitytään siihen, miksi joku idea on huono, ja kritiikki on kovaa. Asioita auttaa, kun joukossa on myös joku, joka haluaa keskittyä siihen, mikä olisi hyvä vaihtoehto ja johtaa keskustelua positiivisempaan suuntaan.”

Hyvä työkaveri on hyvä ihminen

Hyvä työtoveri ei välttämättä ole se kaikkein suosituin tyyppi. Hyvä työtoveri on hyvä ihminen, joka välittää toisista eikä aiheuta muille turhaa pahaa mieltä. Usein nämä tyypit ovat oikeudenmukaisia ja heillä ei ole tarvetta painaa muita alas

”Uudessa työpaikassani oli muodostunut vakioporukat, jotka kävivät lounaalla syömässä. Vain yksi työntekijöistä tuli pyytämään mukaan porukkaan. Muut työntekijät eivät edes tajunneet, miten epäkohteliasta on jättää uusi työntekijä ulos ryhmästä.”

Millainen on hyvä työkaveri?

Hyvä työkaveri on huumorintajuinen

Yhteinen huumori auttaa työyhteisössä kestämään stressiä ja vaikeita tilanteita. Hyvä työkaveri ei ota itseään liian vakavasti

”Kun olin töissä pankissa, jokaiseen päivään mahtui hankalia asiakkaita. Päivän päätteeksi matkittiin aina työkavereiden kanssa noita asiakkaita ja sillä tavalla purettiin omaa ahdistusta.”

Testaa, millainen työkaveri olet!

Ei työkavereilta kuitenkaan mahdottomia kannata vaatia:

”Kerran, kun yks duunikaveri antoi lisää hommia, sanoin, että en ole ehtinyt edes vessaan tänään. Se kysyi sitten, voiko auttaa. Sanoin sille, että voitko mennä mun puolesta vessaan! (Ei menny).”

Teksti: Tarja Vilén

X