Ihmiset ja suhteet

Miten flirttailla oikein? 5 vinkkiä onnistuneeseen flirttailuun

Teksti: Anna.fi

Flirttailu ja kohteliaisuudet tuovat säpinää arkeen, mutta missä kulkevat flirttailun rajat? Milloin peli pitää puhaltaa poikki? Keräsimme vinkit onnistuneeseen flirttailuun.

1. Mieti, miten puhut ja käyttäydyt

Kohteliaisuuksien lausuminen vaikkapa työkaverille tai naapurin miehelle harvemmin vahingoittaa ketään. Mieti kuitenkin, millaisia kohteliaisuuksia viljelet. Sympaattiset kehut toisen kauniista hymystä tai hyvästä huumorintajusta tepsivät aina. Sen sijaan kaikki navan alle kohdistuvat vihjaukset vievät oudoille vesille.

Aina flirttailuun eivät liity sanat. Intensiivinen katse tai myönteinen hymy viestittävät, että olet huomannut toisen ihmisen ja koet hänen läsnäolonsa myönteisenä asiana.

Lue myös: Miten saan miehen kiinnostumaan itsestäni? Ellit listasi 10 vinkkiä

2. Aloita katsekontaktilla ja hymyllä

Hymy tai nyökkäys ovat hyviä tapoja avata keskustelu niin cocktail-kutsuilla kuin koulutustilaisuudessakin. Jos nökötät nurkassa, uusien ihmisten tapaaminen tulee olemaan paljon haastavampaa. Jo katsekontaktilla pääset pitkälle. Viaton flirtti auttaa rikkomaan jäätä ja vapautumaan.

Lue myös nämä flirttailuvinkit: Pääse flirttailussa alkuun tai hio taitojasi

3. Muista flirttailla myös omalle kullalle

Myös oman puolison kanssa on tärkeä flirttailla. Mikset palkitsisi häntä kohteliaisuudella heti aamusta? Puolison kanssa flirttailussa ei myöskään tarvitse noudattaa pidättyväisyyden rajoja, vaan voit villisti ehdotella kaikkea mitä mieleesi pälkähtää.

Lisäät sähköä parisuhteeseen päivittäisellä flirttailulla. Joskus se voi ilmetä kohteliaisuutena, toisinaan vihjailuna.

Testaa: Olenko Facebook-flirttailija?

4. Unohda flirttailu, kun puoliso on paikalla

Katse komeaan mieheen kutsuilla voi houkutella vinkkaamaan silmää. Mikäli kuitenkin hänen seurassaan on nainen, punnitse päähänpistosi toteuttamista kahdesti. Saatat pahimmillaan aloittaa perheriidan.

Entä tilanne, jossa oma puolisosi on paikalla? Hillitse silloinkin itsesi. Jos vilkuilet jatkuvasti toisaalle, kumppanisi tuntee itsensä syystäkin merkityksettömäksi.

Vaikka flirttailu olisi viatonta eikä tulisi koskaan johtamaan mihinkään sen suurempaan, voi se silti olla toiselle karvas kalkki nieltäväksi. Mikäli huomiosi kohdistuu aina oman kumppanisi sijaan sosiaalisissa tilanteissa ulkopuolisiin, puolisosi kokee olevansa rinnallasi vain paremman puutteessa.

Lue myös: Flirtti työpaikalla – Seksuaalista häirintää vai päivän ihana piriste?

5. Muista kohtuus, älä flirttaile liikaa

Pientä flirttiä kukaan ei voi tuomita. Jos räpsyttelet ripsiäsi kuitenkin turhan tiuhaan, sinua aletaan pitää epätoivoisena maanvaivana. Jos muut naiset kokevat flirttisi häiritsevänä, voit vaarantaa suhteet ystävättäriisi.

Keskustele: Flirttailu

Lue lisää:

Näin viettelet miehen – Lue vinkit!
Oletko liian nirso deittailija? Nämä 7 merkkiä paljastavat, millainen treffikumppani olet
Näin saat miehen ihastumaan ja muita vinkkejä treffeille

Teksti Mirva Saukkola
Kuva: Colourbox

X