Ihmiset ja suhteet

Näin sinusta tulee juhlien suosituin henkilö

Teksti: Anna.fi

Opettele small talk ja ota sosiaaliset tilanteet haltuun kuin kuningatar.

Näin sinusta tulee juhlien suosituin henkilö

1. Osoita kiinnostusta

Liki jokainen kokee itseensä kohdistuvan kiinnostuksen mukavana. Omista harrastuksista tai työkuvioista on mukava kertoa, kun juttukumppani kyselee ja kuuntelee niistä aidosti.

Varo tätä

Liian henkilökohtaisista asioista ei uudelta tuttavuudelta tivata. Parisuhdetilanne kuuluu näihin aiheisiin. Nykyisen yt-aallon vuoksi työelämästä turiseminen kannattaa jättää väliin, jos toinen karttelee aihetta.

Lue myös: Juhlaetiketti isäntäväelle ja vieraille – Lue tapakouluttajan ohjeet!

2. Kerro itsestäsi

Kyselyn vastapainoksi itsestä on hyvä kertoa keskeisiä asioita, kuten kiinnostuksen kohteistasi tai työstäsi. Juttukumppani, joka tenttaa toista eikä paljasta itsestään mitään, tuntuu teflonilta.

Varo tätä

Pidä paljastusten taso soveliaana äläkä tilitä kaikkea. Ventovieraalle tai puolitutulle intiimeistä asioista avautuminen tuntuu kiusalliselta. Unohda siis seksielämästäsi tai kynsisienestäsi avautuminen.

Lue myös: Uusi kulta ja sosiaalinen media – Facebookin käyttöopas seurustelun aloittaneelle

3. Puhu päivänsankarista

Etenkin perhejuhlat keskittyvät päivänsankarin ympärille. Hyvä tapa avata keskustelu on kertoa lyhyesti omasta suhteestaan tähän. Onko kesähäiden morsian opiskeluaikojen kaverisi tai tapasitteko pyöreitä vuosia täyttävän synttärisankarin kanssa aikoinaan kesätöissä? Myös kiinnostavasta juhlapaikasta voi puhua − etenkin jos tiedät tästä vanhasta kartanosta tai funkishuvilasta enemmän. Älä kuitenkaan luennoi kuin koulussa.

Varo tätä

Älä paljasta päivän juhlakalusta liian yksityisiä asioita. On ihan ookoo kertoa, että asuitte parikymppisinä samassa kimppakämpässä. Vaikene kuitenkin hänen omituisesta tavastaan vihellellä suihkussa.

Testaa: Oletko huomaavainen?

4. Älä panttaa kohteliaisuuksia juhlissa

Kohteliaisuus on helppo tapa aloittaa keskustelu. Onko kanssajuhlijallasi upea mekko, jonka ostopaikan haluaisit tietää? Kerro se hänelle ja aloita samalla keskustelu muodista.

Varo tätä

Imelä imartelu tuntuu lipevältä. Siksi kohteliaisuuksien on oltava aitoja ja yksilöllisiä. Patenttiratkaisu eivät tepsi.

Lue myös: Yksitoista erilaista naistyyppiä – Löydätkö itsesi listalta?

5. Vältä syntyjä syviä

Voi tuntua hyvältä uskoutua uudelle tuttavuudelle. Älä kuitenkaan tee sitä juhlissa. Vakavista puheenaiheista on vaikea riuhtaista itsensä takaisin kepeään juhlatunnelmaan.

Varo tätä

Tilittäminen tapahtuu usein syrjässä kahdestaan. Silloin uusien juttukumppaneiden on mahdotonta liittyä keskusteluseuraanne. Siksi on järkevintä pysyä osana muuta porukkaa.

Lue lisää:

Miten pukeutua yo-juhlissa tai häissä? Näin vältät vältä juhlapukeutumisen yleisimmät mokat
Perhejuhlat eron jälkeen – Näin kaikilla on hauskaa yhdessä
Kyläilyetiketti: Otanko kengät pois, kun menen koti-illallisille?

Teksti: Mirva Saukkola
Kuva: Colourbox

X