Ihmissuhteet

Nämä 10 lausetta jokaisen pitäisi sanoa rakkaalleen päivittäin

Koska sanoit viimeksi kumppanillesi, että sinulla on kivaa hänen kanssaan? Kysytkö hänen mielipiteitään, toivotatko hänelle huomenta ja hyvää yötä? Nämä pienet lauseet lujittavat rakkautta enemmän kuin suuren teot.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Omaa välittämistään kannattaa ilmaista myös sanoin.

Koska sanoit viimeksi kumppanillesi, että sinulla on kivaa hänen kanssaan? Kysytkö hänen mielipiteitään, toivotatko hänelle huomenta ja hyvää yötä? Nämä pienet lauseet lujittavat rakkautta enemmän kuin suuren teot.

Nämä 10 pientä, mutta tärkeää lausetta osoittavat kumppanillesi, että arvostat ja rakastat kumppaniasi. Muokkaa sanat omaan suuhusi sopiviksi ja kokeile sanoa mahdollisimman monta lausetta päivittäin.

1. Rakastan sinua

Tämä on parisuhteen tärkein, mutta joskus vaikein lause. Monet kätkevät rakkaudenilmauksensa huumoriin tai osoittavat tunteensa teoilla.

Kauniit teot ja huumori ovat tärkeitä asioita, mutta puhdas rakkaudentunnustus on silti omaa luokkaansa. Mitä enemmän jännität sen sanomista, sitä vavahduttavammalta se tuntuu kumppanistasi, sillä hän ymmärtää sinun olevan tosissasi. Tärkeintä on, että tarkoitat sanojasi ja olet tilanteessa läsnä.

Rakkaudentunnustus tuntuu hyvältä, kun sanot sen arkisessa tilanteessa, joka muistuttaa teitä siitä, miksi olette yhdessä. Kerro kumppanillesi, että rakastat häntä, kun yhteinen kappaleenne soi radiossa tai kävelette sen kahvilan ohi, jossa kävitte ensitreffeillä.

2. Olet kiihottava

Ilmaise rakkaallesi päivittäin, että hän on kiihottava, vaikka ette harrastaisi seksiä. Hipaise ohimennen hänen selkäänsä tai kuiskaa hänelle marketissa, että hän on ihana.

Läheisyys ja flirttailu ylläpitävät eroottista jännitettä pitkässäkin suhteessa. Kumppanin huomioiminen on tärkeää etenkin ruuhkavuosina. Flirtti pitää kipinän elossa, vaikka ette aina ehtisi tai jaksaisi rakastella.

3. Sinun kanssasi on kivaa

Rakkauden ja intohimon lisäksi hyvässä suhteessa on kaveruutta ja hengenheimolaisuutta. Kun teillä on hauskaa ja rentoa keskenänne, sano se ääneen.

Kerro kumppanillesi, että hänen kanssaan on kivaa laittaa ruokaa, makoilla sohvalla tai ulkoiluttaa koiraa. Myös yhteiset rituaalit ja inside-vitsit ovat mukava tapa ilmaista, että tiiminne toimii.

4. Ajattelin sinua tänään

Tämä on tärkeä lause etenkin silloin, kun olette erossa toisistanne. On ihana tietää olevansa rakkaansa mielessä, vaikka tämä olisi kaukana.

Jos jokin asia muistuttaa sinua päivän aikana kumppanistasi, kerro se hänelle. Älä nolostele, vaikka mielleyhtymä tuntuisi hassulta. Jos kaupan muropaketti toi mieleesi kommelluksen omasta keittiöstänne, kerro tästä kumppanillesi tai lähetä hänelle viesti.

5. Millainen päiväsi oli?

Vaikka tietäisit, ettei kumppanillesi ole tapahtunut mitään erityistä, kysy hänen kuulumisensa. Levittelikö hänen sotkuinen työkaverinsa eväänsä ympäri toimistoa, käynnistyikö auto ongelmitta pakkasaamuna? Kuulumisten kysyminen osoittaa, että olet kiinnostunut hänen arkisista iloistaan ja murheistaan.

Kuulumisia kannattaa kysellä myös siksi, että huomaat, jos jokin on vinossa. Innottomat ja välttelevät vastaukset voivat olla merkkejä suhteen ongelmista tai toisen pahasta olosta.

6. Minä tuen sinua

Kerro kumppanillesi, että seisot hänen unelmiensa takana vastoinkäymisistä huolimatta. Jos lause ”minä tuen sinua” tuntuu teennäiseltä, ilmaise tukesi muulla tavalla. Jos kumppanisi harjoittelee maratonille, hiero hänen kireitä lihaksiaan ja kysele treenin sujumisesta.

Parisuhde ei toimi, jos kumppanit väheksyvät tai kyseenalaistavat toistensa unelmia. Haaveita pitää toki mukauttaa sellaisiksi, että yhteinen arki toimii. Toisen tavoitteista ei kuitenkaan saa valittaa jatkuvasti, eikä niille saa nauraa.

7. Mitä mieltä olet tästä?

Kumppanisi mielipiteen kysyminen osoittaa, että kunnioitat hänen mielipiteitään ja arvostelukykyään. Kysy hänen näkemystään, vaikka ette olisi samaa mieltä kaikesta.

Hyvässä suhteessa erimielisyydet eivät paisu riidaksi. Niistä voi kehittyä hedelmällinen keskustelu ja oma ajattelusi voi avartua.

8. Tuo on hyvä ajatus

Osoita, että arvostat kumppanisi ajatuksia, arvomaailmaa ja ideoita. Anna tunnustusta hänen fiksuudelleen äläkä esitä hänen oivalluksiaan ominasi.

Jos saat häneltä innoituksen johonkin, sano se ääneen. Älä nolostele, vaikka kyseessä olisi arkinen asia, kuten kekseliäs tapa taitella tyhjät maitopurkit.

9. Olen tuosta eri mieltä

On tärkeää, että kerrot rakkaallesi myös sen, että olet hänen kanssaan eri mieltä. Se, että uskallat kritisoida hänen ajatuksiaan osoittaa, että pidät häntä tasavertaisena kumppanina.

Eripuraa ei tarvitse lietsoa sopuisina päivinä, eikä kritiikkiään kannata ilmaista ilkeästi. Käyttäydy fiksusti äläkä arvostele kumppanisi persoonaa vaan hänen mielipidettään. Perustele oma näkemyksesi ja tarjoa rakentavaa ratkaisua.

10. Hyvää huomenta, hyvää yötä

Hyvän huomenen ja yön toivottaminen ovat pieniä, mutta tärkeitä rituaaleja. Ne osoittavat, että huomioit kumppanisi myös kiireisinä päivinä ja riidoista huolimatta.

Toivota kumppanillesi hyvää työpäivää, kun hän lähtee aamulla kotoa. Kiitä häntä mukavasta päivästä, kun menette nukkumaan.

Hyvänyöntoivotus on myös mahdollisuus sopia päivän erimielisyydet. Jos anteeksipyyntö tuntuu vaikealta, aloita sovun hierominen toivottamalla kumpanillesi kauniita unia. Riidan selvittely on helpompaa seuraavana päivänä, kun olette nukkuneet pahimman ärtymyksen yli.

Lue myös:

Näytä tunteesi! 10 helppoa tapaa ilmaista rakkautta

Näin pyydät oikeasti anteeksi – 6 ratkaisevaa asiaa

Toimi näin, kun mies ei puhu

Testaa:

Rakkauden kieli – Testaa, miten rakastat ja haluat tulla rakastetuksi

Keskustele:

Raskas riitely parisuhteessa, miten tilannetta voisi helpottaa?

Lähteet: Bustle, Cosmopolitan, Lifehack

X