Nämä ovat 9 typerintä lausetta pettäjän suusta
Ihmissuhteet

Nämä ovat 9 typerintä lausetta pettäjän suusta

Kukapa ei olisi törmännyt petolliseen kumppaniin, joka kiinni jäätyään laskettelee suustaan uskomatonta soopaa. Keräsimme törkeimmät möläytykset ja käänsimme ne selkokielelle.
Teksti: Anna Nummisto Kuvat: 123rf

”En halunnut satuttaa sinua.”

Missä kohtaa toisen naisen kanssa muhinoidessaan pettäjä ajatteli, että nauretaanpa tälle kaikki yhdessä jälkeenpäin? Ainoa, mitä pettäjä ei tainnut haluta on se, että hän jäisi kiinni. Tyyppi, joka sortuu tähän lauseeseen, koittaa vierittää syyn sinun niskoillesi. Hän yrittää puolustella tekoaan selittämällä, että hänen tekonsa oli tahaton, mutta sinun reaktiosi on oma valintasi.

Lue lisää: Terapeutti Kari Kiianmaa: Näin vältät pitkän parisuhteen ”varmat” kriisit

”En saanut sinulta, mitä tarvitsin.”

Aivan, käännetäänpä huomio taas petetyksi tulleeseen ja hänen ”puutteisiinsa”, jotta pettäjä voi esiintyä uhrina. Pettäjä haluaa osoittaa, että kaikki on sinun syytäsi. Jos hän olisi saanut, mitä halusi, ette olisi nyt tässä tilanteessa. No, jatkossa hän voi tyydyttää tarpeensa jossain aivan muualla.

Lue lisää: Saatko parisuhteessa liian vähän seksiä? Nämä 4 asiaa sen aiheuttavat

”Tarvitsen aikaa päättää.”

Päättää mitä? Ei tässä ole mitään monivalintakysymystä, jonka vaihtoehdot ovat oma kumppani, naapurin Liisa tai työpaikan Minna. Pettäjä yrittää tällä vain vetkuttaa aikaa, jotta voisi nauttia kuorrutusta kaikista kakuista. Ehei herraseni, päätös on jo tehty – sinä olet ulkona.

Lue lisää: Miten hyvä ystävä eksä saa olla?

”Yksiavioisuus ei ole luonnollista.”

Alkukantaiset vaistotko muka aivan pakottavat levittämään siementä pitkin kyliä? Älä ajaudu väittelyyn luolamiehistä ja heidän suhdekuvioistaan. Ongelma ei ole yksiavioisuus vaan se, että pettäjä päätti yhtäkkiä ryhtyä moniavioiseksi ilmoittamatta siitä sinulle.

Lue lisää: Nämä 7 kysymystä selvittävät roikutko vielä eksässäsi?

”Rakastan vain sinua.”

Rakkaus vain sattui unohtumaan sillä hetkellä, kun pettäjä tunki sormuksen taskuunsa ja lähti toisen naisen matkaan? Ja kun tyyppi palasi seuraavana aamuna takaisin kotiin – boom! Rakkaus on täällä taas! Rakkaus on toisen ihmisen kunnioittamista ja arvostamista. Nämä sanat taas eivät sovi samaan lauseeseen petoksen kanssa.

Lue lisää: Oletko rakkausriippuvainen? Nämä merkit paljastavat vaarallisen takertumisen

”Haluaisin sovitella, muttet kuitenkaan anna anteeksi.”

Pettäjän logiikkaa: ongelma ei ole se, mitä tein vaan se, kuinka suhtaudut siihen. Todellinen anteeksianto perustuu siihen, että pettäjä ymmärtää satuttaneensa sinua ja kykenee aidosti katumaan tekoaan. Kumppanisi on ottanut tietoisen riskin pettäessään, mutta tällä lauseella on mukava tehdä sinusta joustamaton vastarannan kiiski. ”Minä kyllä sovittelisin, mutta jos sinä et ole valmis antamaan anteeksi, niin silloinhan sinä olet tämän suhteen tuhoaja.”

Lue lisää: Ihastuitko toiseen? Näin pelastat avioliittosi – jos haluat

”Surin entistä suhdettani.”

Eksänsä kanssa sänkyyn päätyneet vetoavat usein siihen, kuinka heidän oli aivan pakko saada laittaa suhteelle viimeinen piste.  Tämä ei ole sinun päänsärkysi. He kaksi voivat vatvoa suhdettaan aivan kahdestaan, sillä sinulla on nyt oma rikki mennyt sydämesi parannettavana.

Lue lisää: Liian läheinen suhde eksän kanssa – Missä menee raja?

”Olin niin humalassa.”

Ja taas! Syy on baarimikossa, joka kaatoi shotit, kaverissa, joka tarjosi, ja niin edelleen. Oikeastaan myös sinussa, koska annoit luvan lähteä viettämään poikien iltaa. Sinä et ole miehesi äiti. Ei ole sinun tehtäväsi miettiä, osaako mies käyttäytyä baarissa tai kykeneekö hän pitämään housut jalassa. Ohjaa hänet äkkiä takaisin oikean äitinsä hoiviin.

Lue lisää: Taas tällainen mies – lankeatko sinäkin aina samaan miestyyppiin?

”Se vain tapahtui.”

Täysin selittämättä ja yhtäkkiä yhdyimme baarin vessassa. Voi hyvän tähden nyt oikeasti! Tämä on selityksistä kaikkein surkein, sillä pettäjä ei vaivaudu edes keksimään mitään syytä tai puolustusta sikamaiselle teolleen. Ei jatkoon.

Lue myös: Pettäminen piristää parisuhdetta – ja 6 muuta myyttiä uskottomuudesta

Lue myös:

Pettäminen voi periytyä – Näin katkaiset pettämisen kierteen
Vaikka kumppani petti, suhteen voi pelastaa – 8 rakentavaa askelta yli vihasta ja epäluottamuksesta
Uskottomuus – Lähteä vai jäädä?

Lähde: Cosmopolitan

X