Ihmissuhteet

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

Seisotko sanojesi takana, suhtaudutko empaattisesti muihin ihmisiin ja oletko innokas oppimaan uutta? Olet todennäköisesti vahvan äidin lapsi.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Vahvan äidin lapset ovat usein sinnikkäitä.

Seisotko sanojesi takana, suhtaudutko empaattisesti muihin ihmisiin ja oletko innokas oppimaan uutta? Olet todennäköisesti vahvan äidin lapsi.

Vahvan, voimakasluonteisen äidin lapsista kasvaa usein samanlaisia kuin äidistään. He luottavat itseensä, ovat kiinnostuneita maailmasta ja välittävät muista ihmisistä.

Nämä 10 merkkiä kielivät siitä, että olet vahvan naisen kasvattama.

1. Uskallat sanoa mielipiteesi

Vahva äiti on rehellinen ja suorapuheinen. Hän kunnioittaa hyviä keskustelutaitoja ja haluaa, että perheessä keskustellaan ja sovitaan asioista. Tämän tyylin hän iskostaa myös lapsiinsa.

Jos sinut on kasvattanut vahva nainen, osaat käyttää sanojasi sekä käsitellä tunteita ja ajatuksiasi.

2. Katsot asioita eri näkökulmista

Vahva äiti ei kerro lapsilleen, mitä heidän pitäisi ajatella, vaan opettaa, kuinka ajatellaan.

Voimakasluonteisen äidin kasvattamana et toista kaikkea kuulemaasi tai lukemaasi, vaan osaat suhtautua asioihin kriittisesti ja muodostaa oman mielipiteesi. Keräät tietoa eri lähteistä ja arvioit myös tiedon laatua.

3. Haluat oppia uutta

Vahva äiti tietää koulutuksen ja opiskelun merkityksen. Opiskelu ei kuitenkaan tarkoita hänelle vain todistusta parhain mahdollisin arvosanoin. Kouluttautumisessa on kyse asioihin paneutumisesta, kysymysten esittämisestä ja siitä, että oppii ilmaisemaan itseään.

Olet halukas oppimaan uutta etkä pelkää esittää kysymyksiä. Jos olet väärässä tai epäonnistut, pidät tilannetta opettavaisena kokemuksena.

4. Olet sisukas

Vahva äiti on näyttänyt omalla esimerkillään, että jos tekee kovasti töitä ja yrittää parhaansa, lopussa kiitos seisoo. Olet sinnikäs ja pusket eteenpäin välittämättä vastoinkäymisistä. Kilpailet vain itseäsi vastaan, olet itsevarma ja omatoiminen.

5. Osaat hoitaa talouttasi

Vahva äiti arvostaa omavaraisuutta ja taloudellista itsenäisyyttä, ja tämän hän on opettanut myös lapsilleen. Siksi olet aina halunnut tienata itse elantosi ja olla riippumaton muiden rahoista.

6. Kuljet itsevarmasti maailmalla

Vahva äiti rohkaisee lapsiaan olemaan omia itsejään. Uskallat pukeutua juuri niin kuin haluat ja seisot omien arvojesi ja sanojesi takana. Et kuitenkaan tuijota vain omaa napaasi; olet kiinnostunut siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu. Vahva äiti on kannustanut sinua tapaamaan uusia ihmisiä, matkustelemaan ja ottamaan rohkeasti vastaan uudet haasteet.

7. Olet empaattinen

Kyky tuntea ja osoittaa empatiaa on yksi vahvimmista piirteistä heillä, jotka ovat vahvan naisen kasvattamia.

Vahvat äidit rakastavat lapsiaan raivokkaasti, mutta he suhtautuvat rakastavasti myös niihin ihmisiin, jotka ovat osa heidän lastensa elämää. Samalla vahvat äidit opettavat lapsiaan olemaan ystävällisiä ja myötätuntoisia muita kohtaan.

8. Pidät läheiset lähelläsi

Vahva nainen on opettanut lapsilleen, että ihmiset tarvitsevat toisiaan. Perhe, ystävät ja yhteisöt, joihin kuulut, ovat sinulle todella tärkeitä. Muut ihmiset saavat sinut kukoistamaan.

9. Osaat tehdä itsenäisiä päätöksiä

Vaikka tarvitset muita ja luotat läheisiisi, teet omat päätöksesi etkä tarvitse niihin muiden lupaa. Osaat ajatella itse.

Saatat toimia johtajana ja ottaa muut siipiesi suojaan – aivan kuten äitisi teki aikoinaan sinulle.

10. Uskallat muuttaa elämääsi, jos et ole siihen tyytyväinen

Vahvan äidin kasvattamat lapset ovat usein laajakatseisia. Et arvota asioita tai valita turhasta.

Empatiakykysi ja lannistumattomuutesi takia hyväksyt useimmat vastaan tulevat tilanteet. Mikäli joku tilanne on sinulle kuitenkin epämieluinen, uskallat toimia ja muuttaa asioita.

Lähde: Lifehack

Lue myös:

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on pikkusisko

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on isosisko

Nämä merkit kertovat, että sinulla on ihana perhe

Nämä 5 merkkiä kertovat, että olet henkisesti vahva

X