Ihmissuhteet

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

Seisotko sanojesi takana, suhtaudutko empaattisesti muihin ihmisiin ja oletko innokas oppimaan uutta? Olet todennäköisesti vahvan äidin lapsi.
24.7.2016 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock

Vahvan, voimakasluonteisen äidin lapsista kasvaa usein samanlaisia kuin äidistään. He luottavat itseensä, ovat kiinnostuneita maailmasta ja välittävät muista ihmisistä.

Nämä 10 merkkiä kielivät siitä, että olet vahvan naisen kasvattama.

1. Uskallat sanoa mielipiteesi

Vahva äiti on rehellinen ja suorapuheinen. Hän kunnioittaa hyviä keskustelutaitoja ja haluaa, että perheessä keskustellaan ja sovitaan asioista. Tämän tyylin hän iskostaa myös lapsiinsa.

Jos sinut on kasvattanut vahva nainen, osaat käyttää sanojasi sekä käsitellä tunteita ja ajatuksiasi.

2. Katsot asioita eri näkökulmista

Vahva äiti ei kerro lapsilleen, mitä heidän pitäisi ajatella, vaan opettaa, kuinka ajatellaan.

Voimakasluonteisen äidin kasvattamana et toista kaikkea kuulemaasi tai lukemaasi, vaan osaat suhtautua asioihin kriittisesti ja muodostaa oman mielipiteesi. Keräät tietoa eri lähteistä ja arvioit myös tiedon laatua.

3. Haluat oppia uutta

Vahva äiti tietää koulutuksen ja opiskelun merkityksen. Opiskelu ei kuitenkaan tarkoita hänelle vain todistusta parhain mahdollisin arvosanoin. Kouluttautumisessa on kyse asioihin paneutumisesta, kysymysten esittämisestä ja siitä, että oppii ilmaisemaan itseään.

Olet halukas oppimaan uutta etkä pelkää esittää kysymyksiä. Jos olet väärässä tai epäonnistut, pidät tilannetta opettavaisena kokemuksena.

4. Olet sisukas

Vahva äiti on näyttänyt omalla esimerkillään, että jos tekee kovasti töitä ja yrittää parhaansa, lopussa kiitos seisoo. Olet sinnikäs ja pusket eteenpäin välittämättä vastoinkäymisistä. Kilpailet vain itseäsi vastaan, olet itsevarma ja omatoiminen.

5. Osaat hoitaa talouttasi

Vahva äiti arvostaa omavaraisuutta ja taloudellista itsenäisyyttä, ja tämän hän on opettanut myös lapsilleen. Siksi olet aina halunnut tienata itse elantosi ja olla riippumaton muiden rahoista.

6. Kuljet itsevarmasti maailmalla

Vahva äiti rohkaisee lapsiaan olemaan omia itsejään. Uskallat pukeutua juuri niin kuin haluat ja seisot omien arvojesi ja sanojesi takana. Et kuitenkaan tuijota vain omaa napaasi; olet kiinnostunut siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu. Vahva äiti on kannustanut sinua tapaamaan uusia ihmisiä, matkustelemaan ja ottamaan rohkeasti vastaan uudet haasteet.

7. Olet empaattinen

Kyky tuntea ja osoittaa empatiaa on yksi vahvimmista piirteistä heillä, jotka ovat vahvan naisen kasvattamia.

Vahvat äidit rakastavat lapsiaan raivokkaasti, mutta he suhtautuvat rakastavasti myös niihin ihmisiin, jotka ovat osa heidän lastensa elämää. Samalla vahvat äidit opettavat lapsiaan olemaan ystävällisiä ja myötätuntoisia muita kohtaan.

8. Pidät läheiset lähelläsi

Vahva nainen on opettanut lapsilleen, että ihmiset tarvitsevat toisiaan. Perhe, ystävät ja yhteisöt, joihin kuulut, ovat sinulle todella tärkeitä. Muut ihmiset saavat sinut kukoistamaan.

9. Osaat tehdä itsenäisiä päätöksiä

Vaikka tarvitset muita ja luotat läheisiisi, teet omat päätöksesi etkä tarvitse niihin muiden lupaa. Osaat ajatella itse.

Saatat toimia johtajana ja ottaa muut siipiesi suojaan – aivan kuten äitisi teki aikoinaan sinulle.

10. Uskallat muuttaa elämääsi, jos et ole siihen tyytyväinen

Vahvan äidin kasvattamat lapset ovat usein laajakatseisia. Et arvota asioita tai valita turhasta.

Empatiakykysi ja lannistumattomuutesi takia hyväksyt useimmat vastaan tulevat tilanteet. Mikäli joku tilanne on sinulle kuitenkin epämieluinen, uskallat toimia ja muuttaa asioita.

Lähde: Lifehack

Lue myös:

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on pikkusisko

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on isosisko

Nämä merkit kertovat, että sinulla on ihana perhe

Nämä 5 merkkiä kertovat, että olet henkisesti vahva

Kommentit (18)

Äitini ei ollut kirjoituksen kohtien mukainen eli ei kasvattanut minua rohkeaksi ja vahvaksi,vaan alistumaan ja tottelemaan hänen tahtoaan.
Olen itse muokannut tieni ja ollut erilainen äiti omille lapsilleni ja rakentanut omat elämänarvot ja -periaatteet!!
Toivon ,että tyttäreni ajttelevat minusta kirjoituksen mukaisesti tänä päivänä, kun he ovat kaikki upeita itsenäisiä ja omassa elämäsäään pärjääviä upeita naisia!!

3 tyttären äitihahnmo nyt ja aina

Pystyn allekirjoittamaan lähes kaikki kohdat, itse en tunnista äitiäni noista kuvauksista.
Vähän hassua.
Hienoa jos tuollaisia äitejä kuitenkin on tässä maailmassa.

Ei oo äiti kasvattanu, eli vaikka tunnistan itteni lähes joka kohdasta, niin se ei voi olla, koska isä..?

Minut käytännössä on isä kasvattanut. Äiti jäi etäiseksi, vaikka hoiti ns. perheenäidin kuviot mallikkaasti. Ainoa, mikä jäi puuttumaan minulta on, etten koskaan käsittänyt tätä naisten sosiaalista peliä. En myöskään epätasa-arvoisuutta. Hyvä niin. Olen kasvanut vahvaksi aikuiseksi ilman pelkoa jostain lasikatoista tai alemmuuden tunteesta. Jotkut toki ovat hölmistyneet, kun eivät ole saaneet minua pakotetuksi perinteiseen naisen rooliin. No sehän on heidän ongelmansa – ei minun.

Hassua.. Täällä myös yksi joka samaistuu kuvaukseen, mutta äidillä ei ole ollut asian kanssa juuri tekemistä, sen sijaan jutun kaltainen vahva isä on löytynyt. Ja kuten edellä, myös itse koen tämän ”naisten sosiaalisen pelin” ja lasikatot itselleni täysin turhiksi ja vieraiksi.

Eli vahvoja ihmisiä kasvaa ylipäätään fiksujen ja vahvojen ihmisten kasvattamina?

Minustakin kasvoi vahva ja fiksu nainen pitkän psykoterapian kautta ja äidistäni sekä lapsuudenperheestäni huolimatta. Olen ikuisesti kiitollinen viisaalle ja ammattitaitoiselle terapeutilleni, jolta sain kokemuksen oikeasta vanhemmuudesta.

Tunnistin äitin joka kohdasta, mutta itseäni en. Vahva nainen kasvatti mut, mutta musta ei kasvanu vahvaa naista… Että joo ei ny menny iha putkeen mun kohdal. Mikään ei pitäny paikkaansa mun kohdalla.

Osittain pitää paikkansa, mutta viisi isosiskoa ovat myös kasvattaneet omalla esimerkillään. Äidin perintönä on valitettavasti huono itsetunto, jota vieläkin kohennan 54 vuotiaana.

Äitini ei todellakaan ole vahva ihminen, mutta tunnistan itseni monesta kohtaa. Ehkäpä isän ansiosta? Tai siitä, että olen ainoa lapsi ja on pakko olla vahva & itsenäinen?

Kasvoin vahvaksi naiseksi äidistäni huolimatta. Aina lytättiin, koskaan en ollut tarpeeksi hyvä, olin vain turhan itkijä ja vääränlainen. Aikaa meni mutta nykyään jo olen itsevarma ja pärjään hyvin.

Samoin täälä..Äitini lyttäsi minut maahan jatkuvasti, mutta nykyään nelikymppisenä olen vahvempi kuin koskaan!

Tunnistan itseni tekstin äitinä ja tyttäreni on juuri nuo arvot omaava, mutta eikö vahva äiti vaikutakaan samalla tavalla poikaan. Minun tyttäreni ja poikani ovat kuin 2 eri tapausta. Rakkautta on annettu molemmille sydämen pohjasta ammentamalla.

Äidin herkkä mielenterveys, poikansa kritiikitön ihailu ja sitä kautta, itseni eriarvoistaminen perheessä, jätti ainakin vahvan tietoisuuden siitä, mikä ei ole oikeudenmukaista. Äiti pärjäsi ja sai tahtonsa läpi, minulle jäi tavallaan maksajan osa, vailla edellytyksiä maksamiseen. Selvisin kuitenkin hengissä ja elän omaa elämääni, toivomalla parempaa, itselleni. Ymmärrän äitiä, mutta ihmettelen edelleen, kuinka erilaisia olimmekaan. Sisarusten eriarvoistaminen perheissä, on viheliäistä väkivaltaa.

Kyllä, voin todeta, että tunnistan itseni sekä äiti tuolta. Vahva nainen joka kasvatti kaksi tytärtä yhtä vahvaksi. Sanottakoon, että aina niitä kehuja ei ole tullut ja on sitä äiti sanonut tosi ilkeästi vaikka mistä, mutta siitä olen kiitollinen. Rehellisyys on jotain mitä äidiltäni ei puutu. Vaikka kyseessä on oma lapsi, niin sinun pitää olla heille rehellinen ja sanoa negatiivisetkin asiat päin naamaa. Kun vihdoin tulee jotain positiivista, niin tietää että hän sitä tarkoittaa eikä vain puhu. Mahtava nainen jolle olen ikuisesti kiitollinen kaikesta. Kiitos myös isälleni tietenkin, koska yhteistyö on tehnyt siskostani ja minusta sen mitä olemme tänään.

Kiitos kaikesta!

Mitä enemmän esim. sukulaisten sekä muiden ihmisten kanssa olen jutellut, sitä kiitollisempi olen siitä että juuri minun äitini ja isäni olivat vanhempiani.
Molemmat olivat vahvoja ja jokainen kohta pitää kohdallani paikkansa.
SUURI KIITOS molemmille sinne ”yläkertaan”! Olitte upeita.

Olen vahva, mutta en missään tapauksessa äitini enkä kyllä isänikään ansiosta.
Vahvaksi on tehneet ne kokemukset joista on ollut pakko selviytyä, itsekseen, koska ei ole oikein koskaan ollut ihmistä joka olisi niitä ymmärtänyt. Joitain asioita olen vasta nyt vanhempana yht äkkiä oivaltanut tai muistanut ja sitä myötä myös toisia juttuja ymmärtänyt.
No, vahvat hyvin pärjäävät tytöt olen itse onnistunut kasvattamaan.

Äitini ei ollut kirjoituksen kohtien mukainen eli ei kasvattanut minua rohkeaksi ja vahvaksi,vaan alistumaan ja tottelemaan hänen tahtoaan.
Olen itse muokannut tieni ja ollut erilainen äiti omille lapsilleni ja rakentanut omat elämänarvot ja -periaatteet!!
Toivon ,että tyttäreni ajttelevat minusta kirjoituksen mukaisesti tänä päivänä, kun he ovat kaikki upeita itsenäisiä ja omassa elämäsäään pärjääviä upeita naisia!!

3 tyttären äitihahnmo nyt ja aina

Äitini ei edes ansaitse äiti nimitystä.
Itse olen joutunut kaikki opettelemaan.
En ikinä ole samanlainen lapsilleni, kuin hän oli minulle.
Olkaa onnellisia hyvistä äideistä

Minut kasvatti sodan jälkeen syntynyt elämäänsä kyllästynyt ja pettynyt äiti jolle en ole koskaan kelvannut työni tai koulutuksistani huolimatta. Muutin lapsuudenkodista pois heti kun se oli mahdollista ja olen pyrkinyt elämään itse eri tavalla, ei katkerana vaan muita ihmisiä arvostavana ja kunnioittavana. Tällä tavalla olen kasvattanut myös omat lapseni. Surullista että näitä vastaavanlaisia kohtaloita löytyy todella paljon ympäri Suomea. Jokainen on oman onnensa seppä ja jos lapsuus on ollut onneton aina voi itse muuttaa elämän suunnan. Suosittelen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *