Nämä merkit kertovat, että et ole kadottanut itseäsi parisuhteessa
Parisuhteessa oleminen ei ole este itsenäisyydelle.
Ihmissuhteet

Nämä merkit paljastavat, että olet osannut säilyttää minuutesi parisuhteessa

Oletko itsenäinen, vahva nainen, vaikka oletkin parisuhteessa? Itsenäisyys parisuhteessa takaa, että et kadota minuuttasi rakkauselämän syövereihin.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Itsenäinen ei tarkoita etäistä. Itsenäinen kumppani voi siis olla rakastava, huolehtiva, parisuhteeseen sitoutunut sekä samaan aikaan vahva ja itsenäinen. Kuulostaako tutulta?

Nämä merkit paljastavat, että olet säilyttänyt itsenäisyytesi parisuhteessa:

Otat aikaa itsellesi

Jokaiselle tekee hyvää viettää silloin tällöin aikaa yksin. Itsenäinen ihminen viihtyy itsekseen ja haluaa toisinaan pohtia asioita ja kuulostella tuntojaan omassa rauhassa, olipa hän parisuhteessa tai ei.

Oman ajan ottaminen ei tarkoita, että ei viihtyisi kumppanin seurassa tai olisi menettänyt mielenkiintonsa tähän. Usein jopa päinvastoin: itsekseen vietetyn ajan jälkeen kumppanin kanssa vietettyä aikaa osaa jopa arvostaa enemmän.

Näet ihmisiä ja käyt tapahtumissa myös yksin

Itsenäinen ihminen osaa ja tykkää käydä sosiaalisissa tapahtumissa, kuten juhlissa, ravintoloissa ja elokuvissa sekä kumppanin kanssa että ilman häntä. He saattavat myös matkustella ilman rakastaan.

Itsenäinen henkilö ei oleta, että kumppani täyttää kaikki hänen sosiaaliset tarpeensa. Se on vain helpotus kumppanille, sillä sen ansiosta yhteiselo on joustavampaa ja sujuvampaa.

Et ole koko ajan yhteydessä kumppaniisi

Toki on kohtuullista, että kumppanit tietävät, missä toinen menee ja että hän on turvassa. Itsenäinen ihminen pitää kuitenkin jatkuvaa tekstiviestien, sähköpostien ja puhelujen tulvaa turhana ja ärsyttävänä. Kun jokaista liikettä ei raportoi viiden minuutin välein, on nähdessä paljon enemmän puhuttavaa.

Sinulla on omia mielenkiinnonkohteita ja intohimoja

Vaikka kumppanisi ei olisi tippakaan kiinnostunut hevosista, itsenäinen ihminen ei silti lopeta ratsastusharrastusta. Ja miksi pitäisikään? Omien mielenkiinnonkohteiden ja intohimojen vaaliminen on myös oman minuutensa vaalimista.

Pystyt puhumaan myös vaikeista asioista

Koska itsenäisen ihmisen pahin kauhukuva ei ole jätetyksi tuleminen, hän osaa ottaa vaikeatkin asiat puheeksi kumppanin kanssa eikä pelkää ristiriitatilanteita. Tämän takia itsenäinen henkilö osaa tuoda mielipiteensä julki, pitää puolensa, asettaa rajat ja pitää kiinni omista arvoistaan.

Entä miten tämä kaikki vaikuttaa parisuhteeseen? Puhumista parempaa parisuhdeneuvoa tuskin on olemassa.

Uskot itseesi

Onko kumppanisi joskus toppuutellut sinua tavoitteissasi, mutta sinä olet siitä huolimatta uskonut itseesi ja saavuttanut mahdottomalta tai vaikealta kuulostavan tavoitteesi tai ainakin yrittänyt sitä? Juuri näin itsenäinen ihminen toimii.

Itsenäinen henkilö ei masennu oitis, vaikka jokaista hänen ideaansa ei suitsutettaisi täysillä. Hän uskoo itseensä.

Annat kumppanisi viettää aikaa yksin ja porukassa

Se, että kumppanilla on samat oikeudet kuin itsellä, on itsenäiselle ihmiselle selvyys. Siksi annat kumppanisi viettää omaa aikaa sekä yksin että porukalla. On osoitus luottamuksesta, että kumppanien ei jatkuvasti tarvitse murehtia, mitä toinen tekee, puhuu, tuntee tai ajattelee.

Lähteet: Bustle, Bolde, Thought Catalog

Lue myös:

Nämä 5 merkkiä kertovat, että olet henkisesti vahva

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

Kokkisodan juontaja Sikke Sumari: ”Hyvässä liitossa täytyy antaa vapautta ja läheisyyttä”

Älä odota onnea, tavoittele sitä – Onnen odottamisesta on tullut ilmiö

X