Ihmissuhteet

Oikeaa rakkautta vai laastarisuhde? Näistä merkeistä tunnistat

Onko kumppanisi ja sinun suhde alkanut lähes oitis rakkaasi eron jälkeen? Listasimme 10 varoitusmerkkiä, jotka voivat kertoa siitä, että parisuhde onkin edellisen eron jättämiä haavoja parantava laastarisuhde.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Laastarisuhde päättyy usein eroon, mutta voi hyvässä tapauksessa kehittyä vakavaksi parisuhteeksi.

Onko kumppanisi ja sinun suhde alkanut lähes oitis rakkaasi eron jälkeen? Listasimme 10 varoitusmerkkiä, jotka voivat kertoa siitä, että parisuhde onkin edellisen eron jättämiä haavoja parantava laastarisuhde.

Pelkäätkö olevasi laastarisuhteessa, jossa sinä tunnet rakkautta mutta kumppanisi haluaa sinulta vain seuraa, keskustelukumppania ja läheisyyttä? Useimmiten laastarisuhteet päättyvät eroon, kun suhteen yksipuolisuus ennemmin tai myöhemmin tulee ilmi. Aina näin ei kuitenkaan ole, vaan toisinaan laastarisuhde voi kehittyä täysipainoiseksi parisuhteeksi.

On kuitenkin tärkeää, että kumpikin laastarisuhteen osapuoli on tietoinen siitä, mikä suhteen tila ja omat sekä toisen toiveet suhteelta juuri vallitsevalla hetkellä ovat. Näin voi olla mahdollista välttää suurimmat väärinkäsitykset ja pettymykset.

Nämä merkit viittaavat siihen, että olet kumppanillesi laastari:

1. Hän rakastui sinuun pikavauhtia

Hullaantuiko kumppanisi sinuun ensi silmäyksellä ja vakuutti rakkauttaan toisella? Vaikka olisit kumppanillesi kuinka täydellinen persoona tahansa, on huono merkki, jos toinen vakuuttaa rakkauttaan ja kiintymystään ennen kuin edes tuntee sinua.

2. Hänen ystävänsä ovat yllättyneitä sinut tavatessaan

Ovatko kumppanisi ystävät silminnähden häkeltyneitä sinut tavatessaan? Voi olla, että he ihmettelevät kumppanisi nopeaa toimintaa. Voi olla, että sinunkin pitäisi.

3. Suhteenne etenee samaan aikaan nopeasti ja hitaasti

Käyttäydyttekö kuin pitkäaikainen pari, vaikka olette vasta tavanneet? Laastarisuhteissa edetään usein pintapuolisesti hyvin nopeaa vauhtia, mutta toiseen tutustuminen jää vähälle. Jos tiedät kumppanistasi lähinnä hänen entisen suhteensa kiemurat, viittaa se siihen, että suhteenne on laastarisuhde.

4. Ex-kumppani näkyy kumppanisi puheissa ja teoissa

Soitteleeko ja viestitteleekö kumppanisi edelleen exänsä kanssa muustakin kuin pakollisista asioista? Käykö kumppanisi jatkuvasti tiirailemassa, mitä hänen exänsä sosiaalisen median kanavissa tapahtuu? Jauhaako kumppanisi jatkuvasti exästään? Yrittääkö kumppanisi saada exänsä mustasukkaiseksi hehkuttamalla onneanne omissa sosiaalisen median kanavissaan?

Jos kumppanisi ei pysty olla pitämättä yhteyttä ex-kumppaniinsa, miettii häntä jatkuvasti, haluaa vaikuttaa hänen tunteisiinsa ja puhuu hänestä pakonomaisesti, on suhteenne luultavasti laastarisuhde. Laastarisuhteesta kielii myös se, jos hän vertailee sinua hyvässä tai huonossa jatkuvasti exäänsä.

5. Suhteenne on ennen kaikkea fyysinen

Perustuuko kumppanisi ja sinun suhde ennen kaikkea seksille, sillä teillä ei ole juurikaan muuta yhteistä? Jos hän ei sänkypuuhien välillä puhu muusta kuin säästä ja exästään, olet luultavasti kevyt laastarisuhde. Voi olla, että vaikean ja omia ajatuksia ja haaveita muuttaneen eron jälkeen kumppanisi ei edes kunnolla tiedä, kuka hän on yksilönä.

6. Hän on toisina hetkinä todella lämmin ja välillä erittäin kylmä

Onko suhteenne yhtä vuoristorataa, koska välillä kumppanisi on erittäin lämmin ja toisinaan taas erittäin etäinen ja kylmä? Voiko hänessä havaita merkkejä sitoutumiskammosta? Nämä ovat merkkejä siitä, että kumppanisi ei tiedä, mitä haluaa – ja ennen kaikkea haluaako hän varmasti sinut.

7. Hän on pitkäaikainen ystäväsi

Olitko kumppanisi ensimmäinen lohduttaja – ja päädyit hänen kanssaan yhteen persoonasi sijaan sen takia, että olit ensimmäisenä paikalla? Usein pitkäaikaisen ystävän kainaloon on helpompi päästä nopeasti kuin täysin uuden tuttavuuden.

8. Hän on hyvin katkera ex-kumppanilleen

Jos kumppanisi parjaa toistuvasti exäänsä, ei hän varmasti ole vielä päässyt yli tästä. Saattaa olla, että olet vain laastari, jolle exää on helppo haukkua ja jolta saa kaivattua myötätuntoa.

9. Hänellä on laastarisuhdehistoria

Sanotaan, että paras tapa ennustaa tulevaa käytöstä on aiempi käytös. Jos siis kumppanisi on harrastanut aiemmin erojensa aikaan laastarisuhteita, nousee todennäköisyys myös sille, että sinä olet laastari.

10. Hän muistelee hänen ja hänen exänsä välistä suurta rakkautta

Puhuuko kumppanisi kaihomielisesti exänsä ja hänen välisestä, syvästä rakkaudesta? Tällaiset puheet ovat selvä varoitusmerkki. Ajatteletko, että exän ehdottaessa yhteen palaamista kumppanisi palaisi tämän luokse? Et varmasti halua olla kumppanisi varavaihtoehto. Jokainen ansaitsee suhteen, jossa kokee olevansa rakkaansa ykkösvalinta koko maailman ihmisistä.

Lähteet: Bustle, SELF, Slism, Thought Catalog

X