Ihmiset ja suhteet

Onko se rokkitähti, porukan hauskuuttaja vai suurten perintöjen lupailija?

Teksti: Anna.fi

Silloin kun olet väsynyt parisuhteisiin ja pettynyt etkä tahtoisi yhden yhtä sulhaskandidaattia vierellesi, tulee miehiä postiluukuista ja kirjekuorista. Olet ehkäpä vielä muuttamassa toiseen maahan tai elämäsi on muuten saamassa kokonaan toisen suunnan. Et tahtoisi kiintyä tai oppia tuntemaan ketään. Kaikkein vähiten haluaisit luopua helposta ja turvallisesta yleistyksestä, eli siitä, että kaikki miehet ovat sikoja.

Onko se rokkitähti, porukan hauskuuttaja vai suurten perintöjen lupailija?

Maailma on täynnä epävarmuutta

On aikoja, jolloin elämään ei kävele yhtäkään uutta ja mielenkiintoista ihmistä.
Ulkopuolisen silmin saattaa näyttää siltä, että kaikki on kunnossa. Itsekin sitä voi ajatella, että elämässä on ihan tarpeeksi sisältöä ilman kumppania.
Eihän sitä tarvitse ketään pönkittämään omaa itsevarmuutta, tukemaan hädän hetkellä tai laittamaan kaulaketjun lukkoa kiinni kauheassa lähtökiireessä.

Ihminen on kuitenkin laumaeläin. Hyvä kumppani kannattelee elämän tyrskyissä ja antaa lämpöä. Yhden yön suhteistakin saa lämpöä, halauksia ja seksiäkin – jos haluaa. Moni kieltäytyy kuitenkin lyhyestä lämmöstä ja on mieluummin yksin, kuin hakee haleja vain hetkeksi. Epävarmuutta joutuu tänä päivänä sietämään ihan tarpeeksi hektisessä ja alati muuttuvassa työelämässä, kiivastahtisessa opiskelussa sekä levottomassa maailmassa. Maailmassa kun ei mikään tunnu olevan pysyvää.

Kuka olisikaan Se Oikea?

Kun ihmisiä tulee työhuoneen ovista ja baarien käytäviltä, kuinka valita se oikea? Kuinka edes melko hyvän tyypin tunnistaa monien joukosta? Kuinka pystyy bongaamaan sopivimman silloin, kun vähän jokaisessa piirittäjässä tuntuisi olevan jotakin hyvää?

Jos yksi tekee saman alan töitä kuin sinäkin ja toinen on maailmankuulu musiikintekijä, on valinta vaikea. Mikäli kolmas omistaa vasta sinun haaveissasi olevan rivitalonpätkän omalla pienellä pihalla ja suihkulähteellä ja neljännellä on mukava suku, on valinta haastava. Viidennellä on varallisuutta ja halua sijoittaa satoja euroja herkullisiin illallisiin ja lahjoihin. Kuudes taas lupailee punaisen tuvan, perunamaan ja huolettoman elämän maalla. Seitsemäs hehkuttaa loistavaa tulossa olevaa perintöä. Kahdeksas suunnittelee jo häitäkin. Mitä tehdä? Tapailla kaikkia vaiko keskittyä vain..
Niin – kehen?

Sadan kysymyksen lista

Vaikka poikaystäväkandidaateilta kysyisi sata kysymystä, ei oikeaa pysty välttämättä seulomaan. Monien mielestä oikea tapa on vain viettää aikaa ja elää eri tilanteissa tämän ihmisen kanssa. Hyvä tapa on kohdata omat perheenjäsenet ja ystävät miehen kanssa. Useimmiten alkuhuumassa ei osaa katsoa pinnan alle.
Silloin ystävät pystyvät hyvin joko palauttamaan ihastuksesta sokeana olevan tyttösen maan pinnalle tai tekemään tärkeitä havaintoja.

Kun mies saa parhaan ystäväsi itkemään, jotakin on vinossa. Jos äitisi tuo sinulle luonnehäiriöisistä kertovan kirjasen hänen tavattuaan uuden kumppanisi, pitää hälytyskellojen jo soida. Mikäli ystäväsi ihmettelevät, mikset enää ole oma iloinen itsesi tavattuasi uuden miehen, on pakko tehdä jotakin. Hänen kanssaan ei totisesti kannata viettää aikaa.

Symbioosissa harmonisesti

Toisen ihmisen, elämänkumppanin, tehtävänä on tukea ja kannustaa ja rakastaa elämän aallokoissa. Pitkän sinkkuilun jälkeen ihannekuva parhaasta puolisosta saattaa hämärtyä.

Hyvä symbioosi saattaa lähteä esimerkiksi siitä, että toinen osaa kokata ja toinen tuntee viinit. Se voi olla myös sitä, että molemmilla on sama huumorintaju. Tärkeintä kuitenkin on, että molemmilla on hyvä ja luonnollinen fiilis olla toisen seurassa ja että kumppaniin voi luottaa. Rakkaus, sopusointu ja luottamus ovat hyvän suhteen perusta. Molempien pitää myös saada elää suhteessa omana itsenään. Toista ei voi eikä saa muuttaa tai omistaa.

Mutta kuka ehdokkaista sitten onkaan se oikea? Rokkitähti? Suurten perintöjen lupailija? Porukan hauskuuttaja? Rivitalonpätkän omistaja? Se on hän, jonka seurassa et muistakaan muita. Et haikaile minnekään, vaan tahdot vain jakaa arjen tämän ihmisen kanssa. Pystyt olemaan oma itsesi, tekemään töitä, nukkumaan ja suunnittelemaan rationaalisesti tulevaisuutta. Uskallat kuitenkin myös heittäytyä tässä suhteessa rakkauden vietäväksi ja tehdä ehkä nopeitakin ratkaisuja toisen ihmisen eteen.

Muista kuitenkin, että sinun on oltava nopea. Ties vaikka hänelläkin olisi samanlainen valintatilanne edessään. Elämänkumppanin löytämiseksi ei riitä, että vastaan on tullut oikea ihminen. Täytyy myös olla itse se oikea toiselle.

Carrie Bradshaw sen sanoi Sinkkuelämien viimeisessä jaksossa:
”Jos löydät jonkun, joka rakastaa rakastamaasi sinua – se vasta on satumaisen ihanaa.”

Teksti: Sanna Ala-Seppälä

X