Ihmissuhteet

Paljastavatko someen postatut yhteiskuvat parisuhteen tilan? Tämän yhteiskuvien määrästä voi päätellä

Julkaisetteko kumppanisi kanssa jatkuvasti yhteiskuvia someen? Vai loistavatko yhteiskuvanne sosiaalisessa mediassa poissaolollaan? Tutkimusten valossa vaikuttaa siltä, että pariskunnan yhteiskuvien määrästä on mahdollista tehdä johtopäätöksiä suhteen laadusta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Tutkimusten mukaan onnelliset parit keskittyvät toisiinsa jatkuvan valokuvaamisen ja somettamisen sijaan.

Julkaisetteko kumppanisi kanssa jatkuvasti yhteiskuvia someen? Vai loistavatko yhteiskuvanne sosiaalisessa mediassa poissaolollaan? Tutkimusten valossa vaikuttaa siltä, että pariskunnan yhteiskuvien määrästä on mahdollista tehdä johtopäätöksiä suhteen laadusta.

Onneaan sosiaalisen median yhteiskuvissa hehkuttavat parit saattavatkin olla niitä, joiden suhde ei ole niin kultainen kuin päältä päin katsottuna vaikuttaa. Tällaista osviittaa antavat ainakin useat tutkimukset.

Nämä asiat someen postattujen yhteiskuvien määrästä voi päätellä:

Vähäiset yhteiskuvat kielivät aidosta onnesta

Useat eri tutkimukset puoltavat sitä, että yleensä onnelliset parit postailevat suhteestaan sosiaaliseen mediaan vähemmän kuin onnettomat. He ovat kumppanilleen aidosti läsnä, eli yhteinen aika ei kulu pelkästään sosiaalisessa mediassa tai kännykän kameralla edustuskuvia räpsiessä.

Onnellisilla pareilla ei ole tarvetta todistella sosiaalisen median päivityksillä tai yhteiskuvilla suhteensa toimivuutta kenellekään.

Jatkuva yhteiskuvavirta voi olla merkki epävarmuudesta

Tutkimuksissa on todettu, että eniten yhteiskuvia ja muita sosiaalisessa mediassa jaettavia julkisia hellyydenosoituksia viljelevät yleensä sellaiset parit, jotka tuntevat suhteestaan epävarmuutta. Silloin onnentunteita suhteeseen saatetaan kalastella ulkoisilla asioilla, kuten esimerkiksi tykkäyksillä ja kommenteilla.

Onnettomassa suhteessa oleva saattaa ajatella, että kun muut näkevät suhteen upeana, alkaa itsekin tehdä niin – vaikka se ei olisi totta. Yhteiskuvilla yritetään todistella paitsi maailmalle myös itselle, että kaikki on suhteessa hyvin.

Pariskunnan oma kokemus on tärkein

Tutkimusten valossa vaikuttaa siltä, että pariskunnan yhteiskuvien määrästä on melko helppo vetää johtopäätöksiä. Silti pariskunnan oma sisäinen kokemus sopivasta yhteiskuvien määrästä on lopulta tärkein. Jos pariskunta ei esimerkiksi jaa lainkaan yhteiskuvia, voi asia olla yhteinen päätös tai vaihtoehtoisesti vaikea asia sille, joka haluaisi yhteiskuvia jakaa.

Kumppani, joka ei halua postailla yhteiskuvia someen, voi olla esimerkiksi erittäin tarkka yksityisyydestään – tai sitten haluttomuus voi kertoa esimerkiksi ujoudesta. Ikävimmillään yhteiskuvien poissaolo voi tarkoittaa häpeää suhteesta tai sitä, että suhde ei yksinkertaisesti ole tärkeimpiä asioita sille, joka yhteiskuvia ei halua jakaa.

Sujuva kommunikaatio on parisuhteen tärkeimpiä asioita, joten jos yhteiskuvien määrä on sinulle ongelma, kerro asiasta kumppanillesi. Kun asia on nostettu pöydälle, voitte yhdessä pohtia, poistuuko ongelma pelkästään yhteiskuvien määrän lisäämisellä tai vähentämisellä vai onko suhteessanne jotain suurempaa korjattavaa.

Lähteet: Brides, Cosmo.ph, Glamour, Cosmopolitan, Elite Daily, HuffPost, PinkNews, Women.com

X