Ihmissuhteet

Parhaat treffipaikat romantikoille, kulinaristeille ja sporttaajille – 10 vaihtoehtoa perinteisille kahvilatreffeille

Haluaisitko tehdä vaikutuksen deittiisi tai kaipaatko vaihtelua puurtuneisiin pariskuntailtoihin? Unohda leffat ja ravintolat, kokosimme yhteen kiinnostavat treffipaikat!

Teksti:
Elina Viitanen
Kuvat:
Istock

Joidenkin mielestä romanttisimmat treffipaikat löytyvät luonnosta.

Haluaisitko tehdä vaikutuksen deittiisi tai kaipaatko vaihtelua puurtuneisiin pariskuntailtoihin? Unohda leffat ja ravintolat, kokosimme yhteen kiinnostavat treffipaikat!

Kyllästyttävätkö perinteiset treffipaikat? Kokosimme 10 erilaista vinkkiä, joilla voit yllättää treffiseurasi.

1. Luontoihmisten parhaat treffipaikat löytyvät metsästä

Suomessa on 40 kansallispuistoa ja lukuisia eri luontokohteita leiriytymispaikkoineen. Ärsykkeettömät treffipaikat tarjoavat loistavan mahdollisuuden tutustua uuteen ihmiseen, mutta myös keinon löytää tutusta kumppanista uusia puolia.

Laita siis puhelin äänettömälle ja pakkaa mukaasi yöpymisvälineet sekä ruokatarvikkeita. Nauttikaa luonnosta löytyvistä marjoista ja sienistä, valmistakaa yhdessä illallista nuotiolla ja jutelkaa yömyöhään saakka. Loistavan metsätreffipäivän jälkeen on ihana kääriytyä lämmittelemään saman makuupussin sisälle.

2. Kilpailunhaluisten hurjapäiden treffipaikat tarjoavat mahdollisuuden kisailuun

Rakastatteko kilpailemista ja vauhdikasta menoa? Siinä tapauksessa treffipäivä kartingradalla voisi olla teille sopiva.  Suomesta löytyy useita niin sisä- kuin ulkokartingratoja, joissa pääsee kokeilemaan lajia turvallisesti. Ties vaikka löytäisitte yhteisen harrastuksen!

Hikisen kisan jälkeen juttua voi jatkaa esimerkiksi skumppalasin äärellä.

Lue myös: Treffailu eron jälkeen voi pelottaa – kaksi keski-ikäistä naista kertoo, miksi se kuitenkin kannattaa: ”Luvassa voi olla jopa parempaa kuin ennen”

3. Tähtibongausta romantikoille

Mikä olisi romanttisempaa kuin suunnata illan pimentyessä tarkkailemaan yllämme avautuvaa upeaa tähtitaivasta. Hyvällä tuurilla saatatte nähdä tähdenlennon, muistakaa silloin toivoa. Valitkaa mahdollisimman selkeä ilta. Parhaat treffipaikat tähtibongailuun ovat mahdollisimman kaukana kaupungista, jossa valosaaste ei häiritse tähtien tiirailua.

Pukeutukaa lämpimästi ja ottakaa mukaan huopa, johon voitte yhdessä kietoutua. Puhelimeen voi ladata sovelluksen, jonka avulla on helppo opetella tunnistamaan erilaisia tähtikuvioita ja taivaankappaleita.

4. Oikein valitut treffipaikat tarjoavat ujoille kulinaristeille rupateltavaa

Oletteko molemmat hienojen makujen ystäviä ja kotimaisuuden kannattajia? Suomesta löytyy parikymmentä viinitilaa ja lukuisia pienpanimoita, joissa usein pääsee maistelemaan tilojen tuotoksia. Juomia arvostellessa keksii helposti rupateltavaa ja kielenkantimet heltiävät ujommaltakin treffiseuralaiselta.

Tunnelmalliset panimot ja viinitilat voittavat hämyiset lähibaarit 6–0. Kotiin voi ostaa viemisiksi mieluisinta juomaa.

Lue myös: Mistä puhua treffeillä? 7 vinkkiä sujuvaan keskusteluun

5. Heittäytyjät kokevat ikimuistoisen treffi-illan kameran edessä

Seuralaisen heittäytymiskykyä on helppo testata kameran edessä. Varatkaa valokuvaaja ja suunnitelkaa hänen kanssaan unohtumattomat kuvaukset, joista saatte ihanan konkreettisen muiston itsellenne. Tavanomaisten pariskuntakuvien sijasta voitte kokeilla esimerkiksi fantasiakuvia tai pikkutuhmia dudeoir- ja boudoir- kuvia. Tehkää päivästä teidän näköisenne!

Yksi mahdollisuus on kokeilla niin sanottua TFCD-kuvausta, jossa saatte kuvat käyttöönne veloituksetta ja kuvaajalla on lupa käyttää kuvianne esimerkiksi portfoliossaan. TFCD-valokuvaajia löytyy esimerkiksi Facebookin kautta.

6. Arvoituksia rakastavat  kokeilevat samalla tiimityönsä toimivuutta

Ennen kumppanin paineensietokykyä pystyi parhaiten koettelemaan kasaamalla huonekaluja, mutta nyt oikein valitut treffipaikat tarjoavat siihen hauskemman vaihtoehdon. Pakohuonepeli testaa ongelmanratkaisukykyä ja tiimityöskentelyänne. Pelissä teillä on tunti aikaa selvittää mysteeri ja päästä ulos huoneesta. Huoneessa etsitään esineitä, selvitetään erilaisia pulmia ja avataan lukkoja.

Paineen alla sekä itsestä että kumppanista saattaa tulla esiin aivan uusia puolia.

7. Täydelliset treffipaikat eläinrakkaille

Suomessa toimii useita eläinpuistoja, joissa pääsee tutustumaan moneen kotimaiseen ja ulkomaiseen eläimeen. Unohtamatta kotieläinpihoja, joissa eläimiä pääsee usein myös rapsuttelemaan, jopa ruokkimaan.

Eläinten parissa aika kuluu leppoisasti ja juteltavaa riittää. Jos eläinpuistot eivät ole juttusi, voitte esimerkiksi suunnata havaintotorniin tarkkailemaan lintuja tai viettää unohtumattoman yön kojulla karhujen ja muiden petojen keskellä.

8. Sporttiset fillaroivat treffeille unohtumattomaan paikkaan

Kuntosali tai uimahalli eivät ole kovin romanttisia paikkoja eikä juoksulenkillä keskustelusta välttämättä tule mitään. Siksi kannattaa suunnata pyöräilemään. Pakatkaa koriin hedelmiä ja smoothieta tai muita herkkuja ja fillaroikaa rauhalliselle rannalle ihastelemaan auringonlaskua.

9. Mukavuudenhaluiset nautiskelevat kotikylpylässä

Aina kotoa ei tarvitse poistua minnekään. Järjestäkää romanttinen kylpyläilta kotona. Saunokaa ja antakaa toisillenne ihanat niska-hartiahieronnat. Tehkää kasvohoidot kahvinpuruista ja kaakaovoista ja jalkakylvyt suolasta, kookosöljystä sekä eteerisestä öljystä. Poksauttakaa kuohuva, herkutelkaa esimerkiksi mansikoilla ja sulalla suklaalla. Tuoksukynttilät viimeistelevät tunnelman.

10. Esteetikon treffipaikat tarjoavat uusia näkökulmia

Kotiseutu voi näyttää yllättävän erilaiselta lintuperspektiivistä. Pakatkaa kiikarit mukaan ja kiivetkää lähimpään näkötorniin ihailemaan maisemia. Voitte bongailla tuttuja maamerkkejä ja keskustella esimerkiksi siitä, millaisessa paikassa treffikumppanisi haluaisi mieluiten asustaa.

Useissa näkötorneissa on geokätköjä, joiden etsimisen voitte yhdistää treffeihinne. Voit myös yllättää seuralaisesi kokkaamalla etukäteen herkulliset eväät mukaan, sillä mikä olisikaan hienompaa kuin nauttia hyvästä ruuasta lähellä taivasta, kauniiden näköalojen ympäröimänä.

X