Ihmiset ja suhteet

Parisuhteen somesäännöt – Älä tee näitä mokia

Teksti:
Anna.fi

Ihmetteletkö, miksi suosiosi somessa on hiipunut? Eivätkö kaverisi enää tykkää päivityksistäsi? Yllättävää kyllä, mustalle listalle joutumisen syy saattaa olla se, että parisuhteesi voi liian hyvin. Listasimme kymmenen mokaa, joita rakastuneet tekevät somessa.

Parisuhteen somesäännöt – Älä tee näitä mokia

1. Kahdenkeskiset muistutukset

Muistatko, kuinka Facebookin alkuaikoina statuspäivitykset olivat raportteja aterioista ja nukkumaan menosta? Lopulta kökköpäivitykset katosivat, koska kukaan ei jaksanut enää lukea niitä. Se, että julkisesti muistuttelet kumppaniasi kaupassakäynnistä tai koiran ulkoilutuksesta, on joutavanpäiväistä feedintäytettä kavereidesi mielestä. Hoida arkinen viestinvaihto tekstarina, äläkä tuki tuttujen uutisvirtaa.

2. Eroottiset kuvat

Mahtavaa, että teillä sykkii makuuhuoneessa ja miehesi on kiinnostunut valokuvauksesta. Eikä ihme, jos kohteena keikistelet sinä uusissa alushepenissä. Taidetta tai ei, uskokaa huviksenne, että kuviin törmääminen täysin varoittamatta kesken lounastunnin tuntuu ystävistänne todella kiusalliselta. Ihan kuin yhtäkkiä tulisi imaistuksi keskelle teidän esileikkiänne. Huh.

Lue lisää: Mitä suosikkiasentosi kertoo sinusta?

3. Häävouhotus

Iso päivä edessä – ensi kesänä. Tajuamme kyllä, että hääjärjestelyt on syytä aloittaa ajoissa, mutta  kukaan ei jaksa myötäelää häätohinoissanne seuraavat kaksitoista kuukautta. (Paitsi ehkä äitisi.) Kiva, että löysitte kutsuihin juuri oikeanlaista silkkipaperia, mutta jätä ne 56 kuvaa kortinvalmistustalkoista postaamatta. Ethän halua pilata vieraiden yllätystä etukäteen…

4. Jälkikasvu

Aiheesta lapset ja sosiaalinen media voisi kirjoittaa kokonaan oman juttunsa, niin paljon pirkkopettereiden näkyminen somessa jakaa mielipiteitä. Söpöt kuvat taaperoista sotkemassa spagettia paidalleen ja videot pylly paljaana kirmaavista kersoista saavat todella jotkut ihmiset näkemään punaista. Kuva tai video silloin tällöin vielä menettelee, mutta jatkuva raportointi vesseleiden edesottamuksista on liikaa – jopa toiselle äidille. Perusta lasten kuvia varten omat kansionsa ja jaa ne vain läheistesi kanssa. Kiitos.

Lue lisää: Besserwisserit, lemmiskelijät ja muut juhlien ilonpilaajat – Tunnistatko nämä pariskuntatyypit?

5. Sisäpiirijutut

Voihan Poni ja Aasi! Käsittämättömät lempinimet, vain teille kahdelle avautuvat vitsit ja muut ”tänään on jotain ihanaa superhuippua omalle mussukalle tiedossa” -vihjailevat hehkutukset joutuvat hyvin äkkiä en halua nähdä tätä -kategoriaan. Oman salakielen viljelyn perimmäinen tarkoitus on tietysti kalastella toisten huomiota. Toimii täysin päinvastoin. Dislike!

Lue lisää: Mies–Suomi-sanakirja – Mitä mies todella tarkoittaa?

6. Riitely

Nyt meni hermot, ja sen kyllä huomaa – myös kaikki 300 Facebook-kaveriasi. Okei, miehesi unohti siivouspäivän ja häipyi kavereidensa kanssa kaljalle. Pitäisikö sinun keskustella aiheesta siippasi kanssa, eikä tägäta häntä solvausviesteihin somessa? Et kuitenkaan suutuspäissäsi hallitse näppäimistöäsi ja sovinnon jälkeen kadut purkaustasi. Huom! Voit myös jättää kirjoittamatta ne ”ihana kehrätä taas oman kullan kainalossa” -päivitykset.

Lue lisää: Miten kestää rasittavaa ystävää?

7. Rakkaudentunnustukset

Mitä tapahtui rakkauskirjeille? Ennen vanhaan romanttiset luritukset suljettiin suudelmin kirjekuoriin postin kuljetettavaksi. Samassa kuoressa kulkivat myös c-kasetille nauhoitetut rakkauslaulut, joiden sanoitukset vain oma kulta saattoi ymmärtää. Nyt jotkut pariskunnat tuntuvat ajattelevan, että siirappiset söpöilyt kuuluvat kaikkien nähtäville. Jatkuvasta julkikuhertelusta tulee muille kuitenkin vain outo fiilis. Mitä yritätte todistella pusukuvilla tai Youtube-tykityksillänne?

Lue lisää: Uusi kulta ja sosiaalinen media – Facebookin käyttöopas seurustelun aloittaneelle

8. Merkkipäivät

Facebookin uusi ominaisuus esitellä vanhoja päivityksiä vuosien takaa on mahtava – sinulle itsellesi. Me muut emme päivittäin halua muistella ensimmäistä yhteistä kylpyläreissuanne, pitsaa, jonka jaoitte lomamatkallanne tai ihastella auringonlaskua festareilla, joilla suutelitte ekan kerran. Voitteko kuvitella, että meille muille merkkihetkenne ovat vain kuvia hotellista, pitsasta ja auringosta.

9. Teistä on tullut yksi

Jotkut pariskunnat hitsaantuvat suhteen aikana niin tiiviisti yhteen, että heistä muodostuu yksikkö. (Ajattele vaikkapa Brangelinaa ja Kimyetä.) Jotkut parit menevät jopa niin pitkälle, että he luopuvat omista Facebook- tai Instagram-tileistään ja perustavat yhden yhteisen. Kimppaprofiili on ehkä teistä supersöpö ja kätevä, mutta älä ihmettele, jos ystäväsi eivät enää halua jutella Messengerissä arkaluontoisista aiheista. Tai ylipäänsä mistään.

Lue myös:

Älä jaa seksitarinoita, älä stalkkaa eksääsi – Näin vältät Facebook-mokat eron jälkeen
Urkitko salaa kumppanisi puhelutietoja, viestejä tai sähköpostia?
Parisuhde lomakriisissä
Mistä olet valmis tinkimään kumppanin suhteen?

Teksti: Anna Nummisto
Kuva: Colourbox

X