Nämä pienet hyvät teot tekevät sinusta arjen sankarin
Näinkö helppoa ilahduttaminen on? Kyllä!
Ihmissuhteet

Pieniä hyviä tekoja, joita jokaisen kannattaa kokeilla

Tuntemattomia ilahduttamalla saa myös itselle hyvän mielen. Parhaimmillaan hyväntekijä inspiroi myös muita ystävällisiin pikkutekoihin. Laita hyvä kiertämään!
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Haluaisitko ilahduttaa ihmisiä muutenkin kuin tervehtimällä ja kiittämällä? Ihmisten päivää on helppo piristää omien arkisten askareiden lomassa.

Tässä on 5 hyvää pientä tekoa, joita jokaisen kannattaa kokeilla:

Päästä pieniä ostoksia tekevä tai kiireinen eteesi jonossa

Ihmisten ilahduttaminen kauppajonossa on harvinaisen helppoa. Kun sinulla on kärry täynnä ostoksia ja takanasi jonottaa vain paria ostosta tekevä, päästä hänet kassalle ennen sinua. Samoin voit toimia, jos huomaat takanasi olevan näyttävän erityisen kiireiseltä. Myös vilkkaiden lasten kanssa jonottava äiti tai isä saattaa olla todella kiitollinen, jos hän pääsee kaupasta ajateltua nopeammin pois.

Anna parkkilippu, jossa on vielä aikaa, toiselle

Jäikö parkkilippuusi ylimääräistä aikaa? Ei mitään hätää – vaan loistava tilaisuus ilostuttaa toista! Anna lippu eteenpäin parkkiautomaatille saapuvalle tai tee hyvää anonyymisti ja jätä lippu odottamaan seuraavaa käyttäjää parkkiautomaattiin.

Kiitä hyvästä palvelusta vaikkapa leivonnaisella

Oletko joskus saanut harvinaisen loistavaa palvelua? Jos vaikkapa teatterin lippukassan henkilökunta suostui vaihtamaan lippusi poikkeuksellisen joustavasti tai suutari loihti toivottomassa kunnossa olevat kenkäsi uuteen uskoon ennätysajassa, voisi kiitosta suurempi ele olla paikallaan. Ilahduta lippukassan henkilökuntaa tai suutariasi vaikka itse leipomallasi suklaakakulla. Se valmistuu samalla, kun leivot yhden myös itsellesi.

Lahjoita lukemasi lehti tai kirja eteenpäin

Kun olet saanut luettua lehden tai kirjan, jota et halua säilyttää, tarjoa sitä esimerkiksi kahvilassa vieressäsi istuvalle. Voit myös jättää lehden tai kirjan vaikkapa kahvilan pöytään. Jotta kukaan ei ajattele, että olet vain unohtanut luettavasi, jätä kirjaan post it -lappunen, jossa toivotat löytäjälle nautinnollisia lukuhetkiä.

Pidä hissiä hissiin juoksevalle

Kun näet, että joku on juoksemassa hissiin, pidä hissin ovia auki. Näin yksinkertaista toisten ilahduttaminen voi olla!

Lue myös:

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

10 syytä, miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on isosisko

10 syytä, miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on pikkusisko

 

X