Ihmiset ja suhteet

Pistä parisuhteesi peliin!

Teksti: Anna.fi

Tuttu juttuTuntuuko sinusta siltä, että tunnet kumppanisi yhtä tarkasti kuin omat taskusi? Ehkäpä luulet tuntevasi, mutta saatat tietyssä tilanteessa kuitenkin yllättyä!

Oma taskukin voi toisinaan olla lähes pohjaton. Sieltä voi löytyä uskomattoman paljon kaikkea yllätyksellistä. Myös kumppanistasi voi paljastua kosolti uusia puolia. Vaikkapa silloin kun pistät parisuhteen rohkeasti peliin ja heität kumppanillesi haasteen ryhtyä pelaamaan parisuhdepeliä. Onko juttunne sittenkään läpikotaisin tuttu?

Jo 1990-luvun alussa parisuhteet pantiin peliin, kun yli 700 paria testaili televisiossa Tuttu juttu -leikissä vuosien mittaan hymy huulillaan parisuhteensa toimivuutta. Kansa pääsi todistamaan jo tuolloin sitä tosiasiaa, että kimpassa kaikki voi hyvinkin näyttää vuosien yhdessäolon jälkeen tutulle, mutta onko se sitä loppujen lopuksi sittenkään?

Kumppanien vastaukset eivät aina kohtaa. Vaikka tietäisikin rakkaimpansa mieliruuan, kengännumeron tai jopa ensi rakkauden nimeltä, saattavat korvat alkaa suorastaan kuumottaa hämmennyksestä, kun heittää kumppania suoralla – joskus hyvin intiimilläkin – kysymyksellä. Vähemmästäkin voi häkeltyä. Mutta entäpä jos ei juuri sillä nimenomaisella hetkellä saakkaan päähänsä, kenen aloitteesta menittekään loppujen lopuksi aikoinaan kimppaan? Niinkin voi pelin tiimellyksessä käydä…

Kysymykset ihastuttavat ja vihastuttavat

-Osaisitko sinä sanoa tältä istumalta, mitä kumppanisi arvostaa eniten? Entä mikä yhteisessä arjessanne voisi olla rakkaasi mielestä kaikkein romanttisinta? Kuinka toivoisit hänen hemmottelevan itseäsi? Entä mikä on mielestäsi hölmöin yhteinen ostoksesi? Näkeekö puolisosi toisinaan eroottisia unia? Mikä kumppanissasi ärsyttää sinua eniten?

Parisuhdepelien kysymykset ihastuttavat ja välillä ne – myönnettäköön – suorastaan vihastuttavat. Ne saavat hekottamaan, puuskahtelemaan, huokailemaan, kihisemään ja ajoittain myös viheltelemään. Pelissä nähdäänkin usein varsinaista tunteiden ilotulitusta! Ja aina eivät mielipiteetkään kohtaa.

Parit ja suhteet pelissä

Heidi ja Mikko ovat olleet avoliitossa 4 vuotta. Pariskunta kertoo pelaavansa Tuttu juttu -peliä silloin tällöin – muutaman kerran vuoden varrella. Peliä tulee pelattua sekä kahden kesken että tuttavapariskuntien kanssa yhdessä.

– Tuttu juttu -peli on antanut hyvää pohjaa yhteisille keskusteluille. Jokaisella pelikerralla tulee esiin uusia aiheita, joista syntyy sitten miehen kanssa jutunjuurta myöhemminkin, Heidi kertoo.

– Pelaaminen on myös mukavaa ajanvietettä aikuisten tapaamisissa. Ja kun paikalla sattuu olemaan useita pariskuntia, saa kuulla myös ystäväpariskuntien elämästä, tavoista ja mielipiteistä. Sekin on omalla tavallaan mielenkiintoista, Heidi summaa.

Heidi myöntää, että joskus pelin tiimellyksessä voi tulla myös hieman sanaharkkaa ja toisinaan jopa riitaakin, jos toinen vastaa johonkin kysymykseen jotenkin odottamattomalla tavalla.

Teija ja Lauri ovat olleet aviossa 10 vuotta. Siinä ajassa oppii toisistaan jo varsin paljon, mutta siitä huolimatta parisuhdepelin kysymykset jaksavat yllättää ”toisiinsa jo melko tiukasti kasvaneenkin” parin.

Parisuhdepelin pelaaminen ei innostanut etenkään Lauria ensi alkuun, mutta kun peliä oli ensimmäisen kerran pelattu ystävien luona, innostus sai miehestäkin pian yliotteen ja nyt pelipöydän ääreen tuleekin käytyä vaimon kanssa lähes kerran kuussa.

– Kyllä tuo peli vaan on paljastanut, ettei oma puoliso ihan tuttu ole vieläkään, vaikka kimpassa ollaankin oltu reilut kymmenen vuotta, Lauri naurahtaa.

Vaikka pelin kysymyspakkaa on käännetty pariskunnan kotona jo varsin monta kertaa, niin siten aiotaan tehdä monen monta kertaa vielä vastaisuudessakin.

-Monet makeat naurut meillä on aina peli-iltoina saatu nauraa. Vaikka on siinä taidettu tirauttaa kerran muutama kyynelkin, mies listaa mietteitään.

– Pakasta nousi kerran kortti, jossa kysyttiin, että ”missä asiassa puolisosi toivoisi sinun kunnostautuvan”. Sitä kun luulee aina tietävänsä toisen toiveet, vaikkei niistä juuri ääneen puhuttaisikaan. Tosipaikan tullen pelissä saa sitten pelikaverilta noottia asioiden oikeasta laidasta. Luulo ei todellakaan olekaan tiedon väärtti. Kyllä tästä aina jotakin oppii, Lauri uskoo.

Jännittäviä yksityiskohtia pimeästä päivänvaloon

Tuttu juttuOnkin sitten aivan toinen juttu, onko parisuhteen kannalta ylipäätään oleellista tietää: mikä eläin kumppanisi uskoo olleensa edellisessä elämässään? Tai nouseeko rakkauselämänne puolestaan kenties potenssiin kolme, jos kuulet kultasi arvostavan sinun suihkuaarioitasi Madonnankin hittejä enemmän. Entä nostaako mustasukkaisuus mahdollisesti päätään, jos kumppanisi tunnustaa näkevänsä päiväunia hyväkroppaisesta naapuristanne? Tuttu juttu -peli vetää pieniä yksityiskohtia rohkeasti pimeästä päivänvaloon.

Parisuhdepelit ruokkivat osaltaan rakkaudennälkää ja herättelevät jopa eroottisia virtoja. Kodin ja parisuhteen kulissit kaatuvat rymisten, kun porhalletaan vilpittömin vastauksin ja käänteentekevin kysymyksin arkisen yhteiselämän näyttämölle. Myös menneisyyttä uskalletaan pelien tiimellyksessä kaivaa suloisesti tikulla ja tulevaisuuden kuvioitakin piirrellään yhdessä ja erikseen. Rahankäyttöä ruoditaan ja työkuvioitakin puidaan kaiken ohella.

Hengenheimolaisuutta, harmoniaa ja tunnemyrskyjä

Tuttu juttuKun parisuhde heitetään vilpittömästi pelilaudalle, siinä on hymy herkässä. Kun pureudutaan pelin hengessä kysymyksiin ennakkoluulottomasti yhteinen ilta saattaa hyvinkin jatkua pohdintojen merkeissä vielä pitkään pelin jo päätyttyäkin. Mikäli parin ajatukset kohtaavat pelin tiimellyksessä ja yhteisymmärrys tuntuu jatkuvasti syleilevän molempia, ilmassa on käsin kosketeltavaa rakkauden harmoniaa.

Tunnemyrsky voi kuitenkin roihahtaa ilman ennakkovaroituksia pelipöydän ylle, kun molempia koskettavat aiheet nousevat pakasta keskipisteeksi ja joskus vieläpä julkisesti useampien tahojen ihmeteltäväksi. Kun useampi pari pistää suhteensa yhteisen pöydän ääressä likoon ja jakaa ajatuksensa toisten kanssa, tunnelma tiivistyy kieltämättä entisestään. Vastausten kanssa on tosin lupa taktikoida, mutta se ei johda välttämättä yhteisen sävelen löytymiseen.

Kiireisessä arjessa ei tule ehkä ensimmäisenä mieleen ryhtyä pelaamaan parisuhdepeliä, kun yhteistä aikaa sattuu löytymään. Parhaimmillaan kumppanien välinen pelihetki kuitenkin rentouttaa. Se voi jopa puhdistaa ilmaa ja antaa eväitä jopa tulevillekin päiville. On myös hyvin paljon mahdollista, että kenet kerran pelin äärestä löydetään, hänet sieltä todennäköisesti myös toistamiseen tavataan…

Kuvat ja teksti: Ninette

Lisätietoja:

Parisuhdepeli

Tuttu juttu –peli

Pelaa kumppanisi kanssa Tuttu juttu –peliä netissä

Onko sinulla kokemuksia parisuhdepeleistä? Ihastuitko vai vihastuitko?

Oletko sinä pistänyt kumppanisi kanssa parisuhteesi peliin?  

Katso tilanne vastaamatta

X