Ihmiset ja suhteet

Raha vastaan rakkaus – Golddiggereiden paluu

Teksti: Laura

Kuka tarvitsee rakkautta tai seksuaalista kemiaa, kun voi koskettaa kylmää käteistä? ”On kuin sanaa feminismi ei olisi koskaan lausuttu”, ihmettelevät brittikolumnistit. Lontoon muodikkaimmilla klubeilla virtaa samppanja, jota nuoret naiset juovat iäkkäiden ja erittäin varakkaiden poikaystäviensä laskuun. Kyse ei ole prostituutiosta tai escort-palvelusta, vaan ilmiöstä nimeltä golddigger, jossa metsästetään rikasta miestä.

Raha vastaan rakkaus – Golddiggereiden paluu

Milloin alkoi olla uudelleen hyväksyttävää olla golddigger? Jotain nykyisestä golddigger-ilmiöstä kertoo ranskalainen filmi Priceless, jossa Aundrey Tautoun esittämä kauriinsilmäinen tyttö on kiinnostunut vain iäkkäistä, varakkaista poikaystävistä, joiden päätehtävä on maksaa Chanel-laukut, Guccin avokkaat ja aidot helmet. Viattoman näköinen tummasilmä laskelmoi tarkoin tulevaisuuden suunnitelmansa, kunnes rakastuu ja sekaantuu omaan näppäryyteensä.

Ikioma sugar daddy

Kullansävyissä kimaltava elämä ja merkkisamppanja on todellisuudessakin monen neidon käsitys hyvästä elämästä. ”Pidän varakkaista ja vanhemmista miehistä”, sanoo yhä useampi brittityttö. Sosiologit ovat ihmeissään, sillä nyt ei ole kyse mistään luokkakiipeilystä, tytöillä on hyvä koulutus ja vähintään keskiluokkainen tausta. He ovat nuoria, kauniita ja älykkäitä.

Sen sijaan, että naiset keskittyisivät luomaan uraa ja seurustelemaan ikäistensä miesten kanssa, moni heistä viettää aikaa sugar daddyn kanssa, joka on vähintään kaksi kertaa vanhempi. Sugar Daddy ostaa kalliita lahjoja merkkitietoisille naisille. Eksklusiivisille sinkkuklubeille on tungosta, moni kolmeakymmentä lähestyvä ilmoittaa haluavansa tapailla aina 80-vuotiaita miehiä, kunhan heillä on vain rahaa, erittäin paljon rahaa.

Raha vastaan rakkaus – Golddiggereiden paluu

”Onko raha ongelma?”

Lontoon kalliissa ravintoloissa liikkuu myös edustavia venäläisiä neitoja. Edes hyvin istuva puku ei riitä peittämään itseään tykö tekevää köyhää toimittajaa. ”Onko raha ongelma?”, kysyy vaalea ja pitkä Natascha ja osoittaa illan päätteeksi aitoa timanttisormusta. Rikasta perijää esittänyt toimittaja nieleskelee. Natascha rakastaa matkustamista ja hän haluaa nähdä maailman ihmeet. Yksi niistä on Disneyworld Floridassa.

Kun käy ilmi, ettei köyhä toimittaja voi sellaisia lystejä maksaa, siniset silmät jäätyvät viiruiksi ja hän lähtee muualle viettämään iltaansa. Mies ihailee pitkään seuralaistaan, jolla on slaavilaiset korkeat poskipäät, kaksi yliopistotutkintoa ja syvään uurrettu kaula-aukko. ”Hän on älykkäämpi ja kauniimpi kuin minä, hän voi valita”, sanoo lannistunut mies.

Golddigger ei ole mikään uusi ilmiö. Nykyään se on kuitenkin entistä hyväksyttävämpi. Nuoret naiset eivät peittele kiinnostustaan rahaan ja ylelliseen elämään. Yhä useammalle siitä on tullut päämäärä, tavoiteltava poikaystävä on samalla lompakko ja avain hulppeaan elämäntyylin.

Raha vastaan rakkaus – Golddiggereiden paluu

Timantit ovat tytön parhaat ystävät

”En ole ikinä tavannut naista, joka ei olisi kiinnostunut tuloistani ja autoni koosta”, eräs brittimies sanoo. Huolestuneita ovat muutkin  kuin tyttöjen vanhemmat ja feministit. Mihin materialismi vie? Onko yhä useampi 2000-luvun nainen valmis myymään itsekunnioituksensa parista Manoloita tai urheiluautosta?

Onko naisen arvo hänen seksuaalisuutensa? Miten kävi naisten äänioikeuden juhlimisen ja tasa-arvon? Eikö se ole lainkaan tavoiteltavaa? Brittiklubeilla virtaa yhä samppanja ja kauniit nuoret naiset tietävät tarkkaan mitä haluavat. Parin kalliita kenkiä, timantteja ja jonkun, joka rahoittaa ne.

X