Ihmissuhteet

Rakastuitko ystävääsi? Mietitkö, uskallatko kertoa hänelle tunteistasi? Toimi näin – 4 vinkkiä

Ystävään rakastuminen saattaa pelottaa ja aiheuttaa kysymyksiä. Kannattaako omista tunteista puhua? Miten se voi vaikuttaa ystävyyteenne? Entä jos hän ei tunne samoin? Kokosimme yhteen neljä vinkkiä mahdollisesti vaikealta tuntuvaa tilannetta helpottamaan.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Toisinaan romanttiset tunteet ystävää kohtaan voivatkin olla vain ohimenevää ihastusta.

Ystävään rakastuminen saattaa pelottaa ja aiheuttaa kysymyksiä. Kannattaako omista tunteista puhua? Miten se voi vaikuttaa ystävyyteenne? Entä jos hän ei tunne samoin? Kokosimme yhteen neljä vinkkiä mahdollisesti vaikealta tuntuvaa tilannetta helpottamaan.

Ystävään rakastuminen herättää monia kysymyksiä: Mitä jos ystävä ei tunnekaan samoin? Loppuuko ystävyys silloin? Jääkö kertomatta jättäminen kaduttamaan? Entä miten kannattaa toimia, jos ystävä on vielä kaiken kukkuraksi varattu?

Jos huomaat, että olet rakastunut ystävääsi, toimi näin:

1. Arvioi, onko kyseessä todella rakkaus vai vain ohimenevä ihastus

Oletko juuri eronnut tai onko sinulla meneillään vaikea aikakausi? Onko ystäväsi alkanut juuri seurustella, minkä takia hänen kanssaan viettämäsi aika on selvästi vähentynyt? Mieti, onko tunteesi todella rakkautta vai esimerkiksi turvan ja tuen hakemista tai mustasukkaisuutta. Seuraa tunteidesi kehittymistä ainakin pari viikkoa ja katso, katoavatko ihastuksen tunteet tuona aikana. Jos näin käy, saatat olla todella onnellinen, ettet sanonut mitään.

2. Pohdi, kannattaako sinun kertoa tunteistasi

Mikäli tunteesi vain voimistuvat ajan myötä, sinun on alettava miettiä niistä kertomista. Jos ystäväsi on varattu tai tapailee parhaillaan jotakuta, sinun on punnittava erityisen tarkkaan, onko tarpeen lähteä sekoittamaan pakkaa tunteistasi avautumisella. Ennen kuin suhteenne voi syventyä, hänen olisi kuitenkin katkaistava muut romanttiset suhteensa. Auttaisiko kuitenkin etäisyyden ottaminen ja muiden kiinnostavien ihmisten deittaileminen hiljentämään tunteesi?

Toisaalta kertomisen hyvä puoli on se, että ystävyydessänne säilyy avoimuus ja sinusta ei ala tuntua siltä, että ikään kuin valehtelet ystävällesi jättämällä näin tärkeän asian kertomatta. Kertomisen jälkeen sinun ei tarvitse enää arvuutella, tunteeko ystäväsi samoja tunteita kuin sinä. Parhaassa tapauksessahan kertomisesta voi seurata vuosisadan rakkaustarina.

3. Valmistaudu siihen, että hän ei tunne samoin

Jos harkitset tunteistasi kertomista, sinun on valmistauduttava siihen, että ystäväsi ei tunne samoin kuin sinä. Jos ystäväsi ei osaa suhtautua asiaan, avautumisella voi olla kauaskantoiset vaikutukset myös ystävyyteenne. Ja vaikka ystäväsi suhtautuisi asiaan hyvin, saatat joutua ottamaan häneen hetkeksi etäisyyttä, jotta tunteet eivät jatka kasvamistaan.

Jos ystäväsi on varattu ja hän ottaa kertomasi puheeksi kumppaninsa kanssa, tämä saattaa jatkossa suhtautua ystävyyteenne nuivasti, vaikka ystävälläsi ei olisikaan romanttisia tunteita sinua kohtaan.

4. Jos päätät kertoa asiasta, mieti oikea aika ja paikka

Jos päätät, että sinun on syytä kertoa tunteistasi, mieti oikea aika ja paikka kertomiselle. Muista, että jos ystäväsi ei tunne kanssasi samoin, asia voi olla hänellekin vaikea. Siksi ei kannata avautua tunteistaan esimerkiksi silloin, jos ystävälläsi on parhaillaan jokin kriisi omassa elämässä. Valitse kiireetön hetki, jotta voitte rauhassa keskustella asiasta ja miettiä, miten toimitte ja millainen suhteenne on tulevaisuudessa.

Lähteet: Elite Daily, LiveAbout, Your Tango

X