Ihmiset ja suhteet

Rebecca Loos ja piian vastaisku

Teksti: Anna.fi

Eurooppa kuohuu — ja kuten aina — myrskyn syynä on navan alapuolella liikkuvat perkeleet. Kohun keskipisteessä on tällä kertaa jalkapalloilija, metroseksuaali ja perheenisä David Beckham, hänen vaimonsa Victoria ja Beckhamien yksityisavustaja Rebecca Loos.

Rebecca Loos ja piian vastaisku

Kuvankaunis Rebecca Loos kertoi muutama viikko sitten englantilaisessa News of the World -lehdessä harrastaneensa seksiä David Beckhamin kanssa. Viime viikolla nähdyssä televisiohaastattelussa Loos sanoi tulleensa alunperin julkisuuteen, koska edellä mainittu lehti oli saanut seksisuhteesta vihiä, ja olisi julkaissut jutun muutenkin.

Helsingin Sanomien mukaan Loos nettosi News of the Worldin -haastattelusta 750 000 puntaa eli 1,1 miljoonaa euroa ja televisiohaastattelusta yli miljoona euroa. Lisäksi yritteliäs avustaja on antanut vinon pinon muitakin haastatteluja ja tehnyt ilmeisesti myös kirjasopimuksen.

Eipä siis ihme, ettei Beckham-skandaali ole jäänyt vain juorulehdistön aineistoksi, vaan sitä puidaan nyt myös sanomalehtien taloussivuilla. Kyse on paitsi seksin kanssa sekoilevista ihmisistä, myös isojen summien bisneksestä. Beckham-brändin arvon on arvioitu olevan noin 750 miljoonan euroa, joka on melkein puolet enemmän kuin esimerkiksi suomalaisen Alma-median markkina-arvo.

Kosto on suloista

Myös Ellit ovat puineet keskusteluryhmässä skandaalia. Puhuuko Rebecca totta vai onko hän vain rahanahne vamppi? Uhkaako Loos rikkoa ydinperheen avio-onnen vai onko Beckhamien liitto pelkkä bisnestä varten rakennettu kulissi?

Itse en voi olla taputtamatta käsiäni Rebecca Loosille, joka on mielestäni kuluneen vuoden ”Feministi Number One”. Oletetaan, että Rebecca Loos puhuu totta. Hän antoi pomon vietellä itsensä ja sai sen seurauksena potkut. Ja näinhän se on mennyt maailman sivu: isännät ja piiat, herrat ja palvelijat, pomot ja sihteerit ovat muhinoineet aina keskenään. Ja se jolla on vähemmän valtaa, on kantanut seuraukset – eli yleensä nainen.

Ajatelkaapa vain niitä menneisyyden piikoja, jotka tulivat raskaaksi isännille ja potkut saatuaan synnyttivät jossakin köyhäintalossa aviottoman lapsen. Kaiken maailman palvelijat ja sihteeriköt ovat saaneet maksaa kovan hinnan hetken hurmasta; sen sijaan äijät ovat porskuttaneet syrjähyppyjen jälkeen kuin ei mitään.

Paitsi tällä kertaa. Rebecca sai potkut, mutta työtön avustaja päättikin rahastaa Beckhamilla, mikä olkoon neidille vain kunniaksi. Tässäpä assistentti (eli suomeksi sihteeri), joka ei suostu niin vain höylättäväksi ja höynäytettäväksi. Lisäksi Loos on hoitanut koko homman aika tyylikkäästi hehkuttamalla Beckhamin rakastajan taitoja siihen malliin, että jalkapalloilijan markkina-arvo varmaankin nousee Loosin ansiosta vielä entisestään.

Ellit ovat muuten seuranneet keskusteluryhmässä skandaalia jälleen kerran osuvalla ironialla ja asiaa monelta eri kannalta punniten. Nimimerkki ”Molla” summasi 23.4. tämän kevään kuumimman seksifarssin seuraavasti:

”Minun mielestäni asiat ovat kivasti:
– suuri määrä rahaa on jakautunut nyt tasaisemmin ja lisääkin on tiedossa
– Beckham on saanut kunnon naista vaihteeksi
– aneemiset diplomaatit ovat osoittautuneet makeiksi sängyssä
– on todettu, ettei raha tuo lopullista onnea, eikä myöskään viisautta
– ihminen on erehtyväinen
– tilaisuus tekee varkaan
– kosto on suloista
– pallonpotkijan muna on vikkelä
– turha tärkeys on tärvelty
– itsetehostus on Dianan tasoa ja luokkaa, saattaa olla sama diagnoosikin
– Viktorialla ja Rebecalla on nyt sama hiivafloora
– tv on saanut rahansa
– lehdet ovat myyneet objekteillaan
– me olemme virkistyneet ja kielemme ovat kirpoilleet
– kaikki ovat onnellisia, paitsi pieni, laiha, onneton ja rikas Victoria, joka itkee”

Teksti: Tyyne Pennanen /A4 Media Oy (26.4.2004)

Osallistu keskusteluun!

X