Ihmiset ja suhteet

Reilu kisa koululaisille

Teksti: Anna.fi

Vaviskaa vanhemmat, lapsistanne tulee syksyllä valopoliiseja ja kallioiden supersankareita! Koululainen-lehti etsii jo kolmatta kertaa Suomen reiluinta luokkaa.

Kisaan osallistuva luokka tekee yhdessä hauskoja ja hyödyllisiä tehtäviä ja kartuttaa siten pistetiliään. Eniten pisteitä keränneiden luokkien kesken arvotaan kolme välipalkintoa ja pääpalkinto: maankuulu bändi koulun bileisiin. Muita palkintoja ovat mm. laulaja-juontaja Kanan koulukäynnit, kuuron räppääjän, Signmarkin, vierailu ja reilut palkinnot.

Viime vuonna kisaan osallistui 169 luokkaa ympäri maata. Suomen reiluimman luokan tittelin sai Vantaan Länsimäen koulun 5A. Kisa oli menestys, 90 % opettajista koki luokkahengen parantuneen ja suosittelisi kisaa muillekin opettajille.

Tänä vuonna tehtävät on suunniteltu yhdessä WWF:n, Unicefin, Mannerheimin lastensuojeluliiton ja Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton kanssa. Jokainen tehtävä opettaa luokalle jotain hyödyllistä eläimistä, luonnosta, reiluudesta ja kansainvälisyydestä. Kisan palkintoina jaetaan mm. reilun kaupan tuotteita sekä kierrätysmateriaalista valmistettuja tavaroita.

Lisätietoa kisasta:

Koululainen

X