Ihmissuhteet

Huonon Äidin Viikoittaiset: Minkä arvosanan saat vanhempana tästä lukuvuodesta?

Viikoittaiset toteaa, että koululaisten ja päiväkoti-ikäisten vanhemmista harva läpäisee kuluneen lukuvuoden edes välttävää hipovin arvosanoin.

Teksti:
Huono Äiti
Kuvat:
123Rf

Viikoittaiset toteaa, että koululaisten ja päiväkoti-ikäisten vanhemmista harva läpäisee kuluneen lukuvuoden edes välttävää hipovin arvosanoin.

Vanhemmat ovat säännöllisesti laiminlyöneet säänmukaiset varusteet, ja lapset ovat joutuneet helteeseen toppatakissa ja suomalaiseen perussäähän – eli Siperian kylmyyteen – Crocseissa. Vanhemmilla kun on kiire hoidella omia juttujaan, kuten somettaa. Siksi seiska tulee huonosta välinehuollosta.

Kovin hääppöisesti ei mennyt myöskään koulutarvikerintamalla. Ne kirjat, jotka vanhemmat viitsivät päällystää kontaktimuovilla, oli päällystetty väärin. Loput kirjat olivat päällystämättöminä hiirenkorvilla. Lasten läksyt hoidettiin koko sesongin ajan ihan miten sattuu nekin.

Huonoin arvosana vanhemmille tulee eittämättä äänenkäytön osuudesta. Vanhemmat pitivät pääsääntöisesti liian suurta melua itsestään silloin, kun sitä ei kukaan kaivannut ja liian vähän melua itsestään silloin, kun vanhempia olisi nimenomaan kaivattu.

Harrastusvanhempi ei hänkään lähtökohtaisesti lähde kotiin häävi todistus näpeissään. Balettipiireissä on hyvin tunnettu se nutturamalli, jonka tekevät lapselleen ne vanhemmat, jotka vain eivät kerta kaikkiaan osaa. Kun balettinuttura valahtaa liian löysänä silmille, siitä voi vain huonoja vanhempia kiittää.

Myös mokkapalakerhojen osallitusmistiheys on varsin niin ja näin. Jos vanhempi joutuu kerran elämässään mokkapaloja paistelemaan, siitäkin valitetaan tai tuodaan vaivihkaa kaupan keksejä. Ennen sentään pyykit pestiin avannossa känsäisin käsin. Nyt ei yhtä pellillistä jauhosuttua saada aikaiseksi.

Pakollinen vessapaperimyynti ei sekään enää suju joukkueiden toivomalla tavalla, ja jotkut vanhemmista ovat jopa ehdottaneet koko toiminnan korvaamista rahalla.

Niin se vain on, että harva vanhempi sai koko lukuvuoden aikana yhtään hyvä-merkintää. Ja jos kaikki kännykän räpläämiset laskettaisiin niiltä hetkiltä, kun lapsia piti läksyissä auttaa, ehdot tulisi koko porukalle.

Hyvää kesää, ja ensi lukuvuonna on vara parantaa!

Lisää Huonon Äidin Viikoittaisia: Näin selviät hengissä kevätjuhlista
Lapset mummolaan joka viikonlopuksi! Oletko kesäkolli tai haluatko sellaisen? Huomioi nämä!

Huonon Äidin löydät TÄÄLTÄ.

X