Ihmiset ja suhteet

Suut messingille – lasten kanssa messuille

Teksti: Anna.fi

MessukeskuksessaJoka puolella kirmaa satoja ja taas satoja innosta rallattavia ja vinhasti joka suuntaan pomppivia tenavia: meidän ja teidän muksuja, naapurin vekaroita ja muita taaperoita. Baanalla päästelee myös jonoksi asti vaunukyydillä tulleita hilpeää ilmapiiriä ihmetteleviä nöpönassuja. Jokunen pikku piltti pälyilee uteliaasti kantoliinojen suojista. Mistä oikein on kysymys?

Intoa väreilevät kiljahdukset, hillitön supatus, huutoa, laulua ja naurua – tämä kaikki – ja oikeastaan paljon enemmänkin – näkyi ja kuului Helsingin messukeskuksessa 25.-27.4.2008. Kyse oli tietysti Lapsi 08 –messuista!

Vaikka ajatus messuille menosta perheen pikkuväen kanssa tuntuukin isistä ja äideistä ehkä äkkipäätään melko hervottomalta ajatuksena, Lapsi-messuille meno on kuitenkin hieman toista maata! Näillä messuilla aikuisillakin nimittäin syttyy väkisinkin veikeä pilke silmäkulmaan. Selässä tosin rapattaa hikinoro: sen verran kiihkeää meno messuhallissa on, ja muutaman tunnin menossa mukana olleesta alkaa vilinä ja väen paljous tuntua jo aavistuksen verran raskaan puoleiselta. Nyt nimittäin lapset saavat viedä ja me muut vaan vikistään!

Lapsi-messutMessuhallissa oli sellainen hässäkkä, että tarjontaa suorastaan pursuili kaikista ovista ja ikkunoista. Lapsi-messujen messulipulla pääsi nimittäin myös ModelExpo pienoismalli- ja harrastemessuille sekä viikonlopun aikana myös  PetExpo-lemmikkitapahtumaan. Pienoismalli- ja harrastemessuilla nähtävillä oli mm. pienoisrautateitä, lennokkeja, pienoisveneitä, helikoptereita ja erilaisia robotteja. Lemmikkitapahtumassa esittäytyivät puolestaan niin karvaiset kuin karvattomatkin eläinystävät. Näyttelyn pieninä suurina tähtinä tassuttelivat muun muassa kissat, kääpiökengurut, hämähäkit ja hamsterit. Söpöä!

VäenpaljouttaKyllä messuilla oleminen käy jalkaprässistä aikuisille, mutta jos lapset saavat päättää, menometreistä ei meinaa messumatkalla tulla loppua ollenkaan. Kysymys kuuluukin varsin usein: kuinka messuhallista onnistuu lähtemään pienokaisten kanssa kotimatkalle ja vieläpä sulassa sovussa. Toiset onnistuvat siinä, toiset eivät ihan yhtä hyvin…

Ohjelmassa oli Pikku Kakkosta tuttujen lastenohjelmien hengessä. Oli kokkikoulua ja maistiaisia. Traktoriradalla sai kokeilla ajotaitojaan, pehmotemppuradalla olisi peuhannut ja pomppinut vaikka koko päivän. Vappuverstaassa taas askarreltiin täydellä tohinalla vappukoristeita. Palo- ja poliisiautoihin tutustuminen olivat varmasti monen lapsen ykkösjuttuja tapahtumassa. Piipahtaa saattoi hyvin myös leikkimökkikirkossa ja tutustua esimerkiksi musiikkiseikkailuklubiin.

Pellekaija Pum, Muumi, Maailman Vahvin Nalle – Bamse – Titi-Nalle, Hilarius-hiiri sekä Elli-elefantti liikkuivat taajaan väkijoukossa. Bongasitko sinä ehkä juuri heidät ja pääsit jopa halattavaksi? Lapsensa voi myös kuvauttaa messuilla. Postikorttikuvat ovat hauska muisto. Ja mikä hienointa: pienokainen pääsi ihka oikean ratikan ohjaamoon ja puikkoihin. Eipä olekaan ihme, että suut olivat pitkään messingillä, kun messuilta lähdettäessä pikku kuskin kädessä huiski tuore ratikkadiplomi! ”Äiti, musta tulee ratikkakuski!”

Ohjelmapisteitä kierrellessä tunnit tanssivat takavasemmalle ja aika kului kuin varkain. Tiedonjanoakin messuille voi tulla sammuttamaan. Vinkkejä löytyi muun muassa lasten leluvalintoihin, päiväuniasioihin kuin terveellisen ruokavalionkin eri aiheisiin. Odottajillekin oli oma monipuolinen osastonsa.  Messuilla järjestettiin päivittäin myös luentoja vanhemmille eri aiheista.

Hyppää messutunnelmaan kuvagalleriassa!

X