Ihmiset ja suhteet

Uusi kulta ja sosiaalinen media – Facebookin käyttöopas seurustelun aloittaneelle

Teksti:
Anna.fi

Jos olet vasta aloittanut seurustelun, älä riskeeraa suhdetta hölmöilemällä sosiaalisessa mediassa. Näillä vinkeillä vältät mokat.

1. Poista timelinestasi eksäsi kuvat

Muistojen säilyttäminen on yksi asia, mutta niiden julkinen esittely onkin jo toinen juttu. Jos Facebook-sivusi pursuilee kuvia sinusta ja eksästäsi romanttisissa tunnelmissa, uusi miehesi voi tuntea olonsa hieman epämukavaksi.

Keskustelkaa siis asiasta avoimesti. Jos uusi miehesi toivoisi sinun poistavan kuvat, sinun kannattaa niin tehdä. Tai ainakin selittää, miksi haluat pitää kuvat paikoillaan. Jos sinulla ei ole oikeasti siihen enää hyvää syytä, mieti olisiko järkevämpi vain poistaa ne. Mies ei voi toisaalta pyytää sinua poistamaan vanhojen heilojen kuvia, ellei hän tee itse samoin. Toimitte sitten lopulta miten tahansa, tärkeintä on, että teillä on selkeät pelisäännöt.

2. Älä salaile asioita uudelta poikaystävältäsi

Mikäli erositte entisen poikaystäväsi kanssa ystävinä ja viestittelette edelleen Facessa täysin viattomasti, älä salaile asiaa uudelta mieheltäsi.

Jos eksäsi onnittelee sinua syntymäpäivän johdosta tai kysyy mitä sinulle kuuluu, sinun ei tarvitse pelätä uuden poikaystäväsi kokevan sitä uhkana. Hänestä viestittelynne on todennäköisesti ihan ok, mutta jos salailet sitä ja asia paljastuu, saatat itsesi outoon valoon. Ehkä sinulla sittenkin oli salattavaa…

3. Älä vietä kaikkea aikaasi sosiaalisessa mediassa

Kun aloitat uuden suhteen, on todella tärkeää, että näette mahdollisimman usein kasvotusten. Vähennä siksi aluksi sosiaalisessa mediassa roikkumista ylipäätään ja keskity olennaiseen, eli uuteen suhteeseesi. Sinun ei tarvitse raportoida kaikkea tekemäänne Facebookissa, joten jätä iPhonesi kotiin lähtiessäsi treffeille hänen kanssaan.  

4. Älä raportoi jokaisesta riidasta

Vaikka hän onkin ollut todellinen idiootti, älä tee asiasta julkista. Teet siten vain itsestäsi naurettavan ja loukkaat poikaystävääsi. Riidat ovat teidän kahden välisiä, eikä ole asiallista haukkua hänen käyttäytymistään julkisesti. Muista myös, että riitaan tarvitaan aina kaksi.

5. Älä vaihda liian pikaisesti parisuhdestatustasi

Ei kannata vaihtaa parisuhdestatustasi sinkusta parisuhteessa olevaksi ennen kuin olet puhunut miehen kanssa asiasta. Jos mies haluaa edetä hitaasti, saattaa sinun julkinen julistuksesi parisuhteesta tulla puskan takaa. Mies voi pelästyä ja juosta lopullisesti karkuun, jos ette oikeastaan ole puhuneet vielä koko asiasta.

6. Älä käytä poikaystävästäsi Facebookissa hellittelynimiä

Vaikka kutsuisit uutta poikaystävääsi kahden kesken höpönassuksi, nallekarhuksi tai pupuseksi, ei ole kovin hyvä idea käyttää hänestä kyseisiä hellittelynimiä Facebookissa. Et sinäkään ilahtuisi, jos poikaystäväsi postailisi timelinellesi vihjailevia kultu-viestejä. Myös tulevat työnantajasi saavat sinusta melko oudon kuvan, jos käyvät Facebook-sivuillasi ja näkevät julkiset intiimit viestit. Käytä Facebookin sijasta sellaisten lähettämisessä mieluummin tekstiviestiä tai sähköpostia.

7. Varo vääriä kaverivalintoja

Väärät kaverivalinnat Facebookissa voivat aiheuttaa riitoja parisuhteessa ja etenkin uudessa sellaisessa. Entiset puolisot, poikaystävät tai sellaiset miespuoliset kaverit, joista miehesi tuntee mustasukkaisuutta saattavat olla punainen vaate.  Kannattaa siis keskustella asiasta avoimesti ja sanoa suoraan, jos jomman kumman Facebook-kaveri aiheuttaa toiselle mielipahaa.

8. Tunnista Facebook-riippuvuus

Sosiaalisen median käytössä pelkkä siellä käytetty aika ei ole mittari riippuvuudelle. Merkkejä riippuvuudesta voivat olla esimerkiksi pakonomainen tarve tarkistaa jatkuvasti kavereiden Facebook-päivitykset sekä kommentoida ja tykkäillä niistä vähintään kerran tunnissa. Facebook voi pahimmassa tapauksessa viedä mielenkiinnon todelliseen elämään, jolloin arki tässä ja nyt poikaystävän kanssa voi tuntua toissijaiselta.

Lue myös:
Kysely: Oletko hakenut seuraa netistä?
Nettiseksi – Näin harrastat seksiä netissä

X