Ihmiset ja suhteet

Vapaana: paikka miljonäärin kainalossa

Teksti: Anna.fi

Kun miljonääri ei löydä rakkautta omin voimin, kääntyy hän the Millionaire’s Clubin puoleen. 10 000 dollarin sijoitus ei ole ongelma, kun luvassa on treffit lukuisten upeiden naisten kanssa. Liittyminen on naisille ilmaista, mutta vain harvat ja valitut kelpuutetaan toimiston listoille.

Vapaana: paikka miljonäärin kainalossa

Tammikuussa 2000, Patti Stanger avasi äitinsä ja isoäitinsä jalanjäljillä treffipalvelun Los Angelesiin. Hänen konseptinsa on onnistunut olemaan ainutlaatuinen kaupungissa, jossa deittailu on ollut bisnestä vuosikymmeniä. Bisneksen menestys johtuu Stangerin valikoivasta asenteesta asiakaskuntaansa kohtaan: miesten tulee olla rikkaita, naisten kauniita.

Patti Stanger on rautainen ammattilainen, joka työskenteli ennen oman yrityksensä perustamista USA:n vanhimmassa ja suurimmassa treffipalvelussa, Great Expectationsissa. Nelikymppinen Stanger poseeraa nettisivuillaan: hänellä on solakka vartalo ja pähkinänruskeat hiukset reunustavat kauniita kasvoja. Hän näyttää juuri sopivalta treffipalvelun vetäjäksi, ja voin kuvitella hänet vaivatta miesten päiväunien kohteeksi.

Stangerin mielestä kaikki ihmiset tarvitsevat apua kumppanin löytämisessä. ”Elämme yhteiskunnassa, jossa sinkut ovat kiireisiä ja nirsoja. Joko heillä ei ole aikaa etsiä seuraa tai kandidaatit ovat vääriä”, hän kertoo Elleille sähköpostihaastattelussa.

Näyttelijöitä, malleja ja uranaisia

Miljonäärit lähestyvät klubia, sillä naisten tapaaminen on heille vaikeaa. Monet tekevät pitkää työpäivää tai elävät muuten suojattua elämää. Ravintoloissa he eivät viihdy, sillä he pelkäävät tutustuvansa ainoastaan rahan ahneisiin onnenonkijoihin.

Vaikka Anna Nicole Smith olikin strippari mennessään naimisiin ökyrikkaan, ikälopun siippansa kanssa, useimmat miljonäärit etsivät tasokasta vaimoa. Jokaisen poikamiehen unelma on rehellinen, sivistynyt, älykäs sekä samalla kaunis ja seksikäs nainen. Lisäksi tulevan luksusrouvan tulee olla hyvätapainen ja valmis sitoutumaan.

Vuosien kokemuksella Stanger tuntee miljonäärien vaativan maun. Toimisto saa tuhansia hakemuksia kuukausittain. Näiden joukosta hän valitsee listoilleen naiset omakätisesti: hyväksikäyttäjät pyritään seulomaan pois jo alkuvaiheessa.

Stanger pitää tiukkaa linjaa: ”Jos nainen ottaa puheeksi rahan tai edes vihjaa taloudellisiin seikkoihin, häntä ei kelpuuteta. Miehet kyllä kertovat jos näin tapahtuu.” Monet valituista naisista ovat näyttelijöitä, malleja tai uranaisia, jotka haluavat avioliittoon valmiin, menestyvän miehen. ”Naiset etsivät monogamiaa ja oikeanlaista kemioiden kohtaamista”, Stanger kertoo.

Miljonääreille kriteerit ovat selvät: ”Heidän tulee omistaa vähintään miljoonan dollarin arvosta omaisuutta, kiinteistöjä tai yrityksiä. Rahat voivat olla myös pankkitilillä tai kiinni sijoituksissa” Miehet haastatellaan ennen kuin heidät hyväksytään asiakkaiksi. Vaikka palkkakuitteja ei kysellä, Stanger haluaa olla varma siitä, että huijareita ei löydy toimiston tietokannasta. Rikosrekisteriotteita ei myöskään vaadita, mutta epäilyttävät tapaukset ohjataan oven suuntaan.

Miehen ego revitään riekaleiksi

Jäsenyyksien hinnat vaihtelevat 10 000 dollarista 150 000 dollariin. Edullisimmallakin vuosimaksulla pääsee jo pitkälle. Ensinnäkin miljonäärille annetaan yli sadan naisen tiedot ja valokuvat. Hän saa tunnin henkilökohtaista treffivalmennusta sekä puolen tunnin tapaamiset psykologin, parisuhdeterapeutin ja imagokonsultoijan kanssa. Niissä miesten epävarmuudet ja älyttömät vaatimukset pyritään kitkemään pois.

Lisämaksua vastaan on tarjolla myös muita palveluja. 800 dollarilla pääsee shoppailemaan päiväksi Patti Stangerin seurassa: ostokset ja hiusten leikkuu eivät kuulu hintaan. Hieman suurempaa muuttumisleikkiä haluavat ohjataan ammattitaitoiselle plastiikkakirurgille, tohtori Renato Calibrialle. ”Hän on alansa paras ja tulokset näyttävät luonnollisilta” Stanger sanoo tyytyväisenä.

Kun kyseessä ovat herrasmiehet, joilla on varaa tehdä villeimmistäkin unelmista totta, ei treffeillä mennä rahvaanomaisesti elokuviin tai kahville. Patti Stangerin mukaan laadusta ei tingitä, eivätkä miljonäärit turhia nuukaile: ”Pariskunnat syövät viiden tähden ravintoloissa ja lähtevät viiden tähden luksuslomille.” Ja niin kuin se ei olisi tarpeeksi, hän kertoo vielä, että ”monilla miehistä on lisäksi omat yksityislentokoneet.”

Koska naiset eivät ole palkattuja seuralaisia, on vaatimustaso heidänkin puoleltaan korkea. Jos miehen seurassa ei kehtaa liikkua ihmisten ilmoilla, ei Rolex ranteessa auta treffirintamalla. Naisten antama palaute on suorasukaista ja miehille se välitetään sellaisenaan. Stanger on kertonut lukuisissa lehtijutuissa, ettei epäile repiä miehistä egoa riekaleiksi, jotta sen tilalle saadaan sielu. Kun pakit on saatu tarpeeksi monta kertaa, miljonäärit ymmärtävät, että naisilla, jotka eivät ole rahan perässä, on muita vaatimuksia, kuten tyylitaju.

Palvelu perustuu luonnollisesti voiton tavoitteluun, mutta Stanger on vakuuttunut siitä, että kaikki voittavat: ”Menestymme, sillä miehemme todella löytävät rakkauden”. Pariskunnat löytävät toisensa turvallisissa puitteissa. Useimmat etsivät perinteistä avioliittoa, jossa nainen jää kotiin, ainakin siksi aikaa, kun lapset ovat pieniä. Seksiä ei saa harrastaa ennen kuin molemmat ovat sitoutuneet seurustelusuhteeseen. Stanger pitää huolen myös siitä, ettei yhteen muuteta, ennen kuin ollaan kihloissa ja etteivät alle vuoden tunteneet parit juokse suin päin alttarille.

Suunnitelmissa maailmanvalloitus

The Millionaire’s Clubin jäsenet ovat ympäri maailmaa. Sen päämaja on kuitenkin Los Angelesissa ja viime aikoihin asti se on keskittynyt lähinnä Yhdysvaltojen markkinoihin. Lähiaikoina Stanger tekee kuitenkin uuden aluevaltauksen, sillä hän on perustamassa uutta toimistoa Lontooseen. Jos Brittien valloitus onnistuu, toiminta laajenee varmasti tulevaisuudessa myös muualle Eurooppaan. Valitettavasti Suomessa sinkkumiljonäärit taitavat olla laskettavissa kahden käden sormin.

Entäpä sitten yksinäiset homoseksuaalimiljonäärit: kuka etsisi heille kumppanin? ”Tällä hetkellä olemme erittäin kiireisiä laajentaessamme toimintaamme sekä Yhdysvalloissa, että ulkomailla” Stanger sanoo nykyhetkestä. ”Mutta heti kun olemme saaneet uudet toimipisteemme vakaalle pohjalle, se on todellakin suunnitelmissa” Tulevaisuudessa siis kaikille varakkaille miehille annetaan mahdollisuus rakkauden löytämiseen – jos he itse vain ovat siihen valmiita.

Millionaire’s Club

Teksti: Vilja Sormunen / A4 Media Oy (14.4.2005)

X