Janne Kataja.
Janne Kataja.
Ihmissuhteet

Yksin viihtyvä Janne Kataja Seura-lehdessä: ”Joskus olen kateellinen, jos näen onnellisen pariskunnan”

Janne Kataja kertoo Seurassa häpeästä, joka liittyy kateuden tunteisiin. ”Ne ovat lyhyitä häivähdyksiä, mutta osoittavat pikkumaisuuteni.”
Teksti: Tiina Torikka Kuvat: Tiia Ahjotuli

Juontaja-näyttelijä Janne Kataja puhuu Seura-lehden haastattelussa ylpeydestä ja kateudesta. Haastattelussa Janne avautuu, kuinka sinkkuna ja parisuhteessa kateuden tunteita laukaisevat päinvastaiset ärsykkeet.

”Viihdyn hyvin itsekseni, mutta joskus olen kateellinen, jos näen onnellisen pariskunnan. Mutta ei mene kauaa, kun muistan, että silloin kun olin itse parisuhteessa, olin kateellinen sinkkukavereille”, Janne kertoo Seurassa.

”Ihastun kevyesti melkein viikoittain, tietynlainen uteliaisuuden himo vetää ihastumaan. Nykyään olen tosi yksityinen ihminen enkä käy missään ja suhtaudun tosi himokkaasti työhöni. Se voi olla monen ihmissuhteen laimentaja.”

Jannella ja hänen ex-kumppanillaan Ullalla on kaksi yhteistä lasta. Tyttäriltään Janne on saanut moitteita työnteosta lomia myöten.

”Olen aina rakastanut työtäni ja saan itseni rentoutumaan töitä tekemällä. Olen työholisti.”

Tälläkin haavaa Janne Kataja juontaa kahta tv-ohjelmaa, näyttelee yhdessä, pyörittää lelukauppaa ja myös menestynyttä viihdealan yritystä. Tampereelle laajentunut lelubisnes on Jannen ylpeyden aihe.

”Kun 700 neliötä oli kalustettu ja täynnä leluja, leijuin ylpeydessä. Se oli tosi hyvä tunne, ja väitän, että se ei ollut haitaksi kenellekään ympärilläni olevalle”, Janne sanoo Seurassa.

”Mutta jos ylpeys on voimavara, jolla musertaa muita, se on syntistä.”

Janne kokee, että elämässä kaikki on hyvin: hänellä ei ole varaa olla kateellinen kenellekään, eikä hän toisaalta osaa kuvitella kenenkään olevan hänelle kateellinen.

”Silti huomaan tuntevani kateutta jonkun toisen työstä, parisuhteesta tai jopa lomasta. Ne ovat lyhyitä häivähdyksiä, mutta ne osoittavat, että olen pikkumainen ja turhamainen.”

Janne Katajan haastattelu on julkaistu kokonaisuudessaan Seuran numerossa 12/2022.

Lue myös: Lenita Airisto: ”Vaikeneminen merkitsee, että hyväksyy valheen eikä mikään muutu”

X