Ihmissuhteet

Ystävä ärsyttää sosiaalisessa mediassa – Näitä asioita kenenkään ei kannata tehdä Facebookissa

Teksti: Anna.fi

Möhläileekö ystäväsi sosiaalisessa mediassa? Listasimme käytösmokat, joista voit hänelle huomauttaa.

Ystävä ärsyttää sosiaalisessa mediassa – Näitä asioita kenenkään ei kannata tehdä Facebookissa

1.  Profiilin herutuskuva

Käsi ylös ne, joiden kaveripiiristä löytyy joku omasta seksikkyydestään sokaistunut! Valitettavaa on, että rintavakoa korostava otos kerää lähinnä vääränlaisten miesten pisteitä. Ammatillista uskottavuutta se nakertaa.

Neuvo ystävääsi näin: Kehota häntä laittamaan napit kiinni. Nunnamaisuuteen ei ole tarvetta, mutta hänen kykynsä jäävät vihjailevan kuvan varjoon.

2. Intiimit paljastukset

Seksielämästä tai biletysillasta avautuminen voi mennä rempseyden piikkiin. Kaikki somessa jaettu kuitenkin elää omaa elämäänsä. Mikä tänään tuntuu hauskalta, voi viiden vuoden kuluttua olla este unelmatyöpaikalle.

Neuvo ystävääsi näin: Kehota häntäi miettimään somea jättimäisinä cocktail-kutsuina. On hyvä etukäteen pohtia, mitä asioita voi jakaa puolituttujen kanssa jutustellessa, mistä taas on parempi pitää suu supussa.

3. Jatkuva negatiivisuus

Ärrimurriystävän Facebook-seinä on kuin Kansanradio. Siellä tilitetään osaamattomien viranomaisten edesottamuksia. Ja ainahan voi olla huono sää. Ei ihme, että kaverit kaikkoavat.

Neuvo ystävääsi näin: Sosiaalinen media on yksi tehokkaimpia oman brändirakentamisen työkaluja. Jos jokainen päivitys on apea, se ei takuulla avaa uusia ovia.

Lue myös: Näin menestyt työelämässä – 5 helppoa ohjetta verkostoitumiseen

4. Muiden yksityisasioista juoruilu

Mahtava viikonloppu takana ystävälläsi ja hänen kavereillaan? Joukko tägättyjä kuvia paljastaa missä kukin oli ja milloin.

Neuvo ystävääsi näin: Jos asiasta on sovittu, on kuvien nimeäminen ja julkaisu kunnossa. Sitä ei kuitenkaan saa tehdä ilman kuvattavien lupaa.

5. Maaninen ystävien kerääminen

Laittaako ystäväsi jokaiselle työpalaverissa tapaamalleen Facebook-kutsun? Kavereiden kahmija usein olettaa, että iso ihmismäärä antaa hänestä suositun kuvan. Tuntemattomien hyväksyminen kaveriksi tuo mukanaan vaaratilanteet ja lomapäivitykset Ibizalta ovat kutsu kotiin murtomiehille.

Neuvo ystävääsi näin: Työtutut sopivat Facebookia paremmin LinkedIniin ja satunnaiset baaritutut mappi Ö:hön.

Lue lisää:

Ärsyttävä työkaveri – Näin selviät hankalan kollegan kanssa
Uusi kulta ja sosiaalinen media – Facebookin käyttöopas seurustelun aloittaneelle
Urahoroskooppi 2015 – Millainen olet töissä tähtimerkkisi mukaan?

Teksti: Mirva Saukkola
Kuva: Colourbox

X